Ion Iliescu, o fotografie neretusata la 80 de ani. Ion Iliescu, cel mai important politician roman din 1989 incoace, implineste azi opt decenii de viata. Din motive ce tin de pregatirea temeinica a unui discurs pe care il va rosti in fata socialistilor francezi, aniversarea s-a tinut in avans, adica ieri. I-au fost alaturi vechi tovarasi de lupta in democratia originala, Razvan Theodorescu si Gelu Voican Voiculescu, doamne care nu se sfiesc sa-si proclame fidelitatea electorala, precum si un tanar devenit recent presedintele unui partid conceput de sarbatoritul zilei. Fostul presedinte a influentat cel mai mult viata romanilor. Greselile sale si lucrurile bune l-au facut cel mai iubit si mai hulit politician roman de dupa Revolutie, scrie EvZ.

Cina cea de taina a racolarilor in PD-L. In seara zilei de 23 februarie, anul curent, in jurul orei 22,10, in timp ce patrulau in zona restaurantului „Select“ de pe Aleea Alexandru, ajientii Academiei Catavencu au surprins in desfasurare o intilnire intre urmatorii: Adriean Videanu, ministru al Economiei si vicepresedinte al PD-L; Vasile Blaga, ministrul Internelor si secretar general al PD-L; Ion Ariton, senator PD-L si presedinte al PD-L Sibiu; Ion Dumitru, deputat PSD. Contrar asteptarilor, intilnirea dintre cei trei pedelisti si un singur pesedist nu s-a lasat cu scintei. Ba nici macar cu vreo cearta marunta. De asta va pot convinge in primul rind fotografiile din aceasta pagina, in care se poate observa ca nimeni nu se bate cu nimeni, ba mai mult chiar, baietii isi zimbesc si isi fac la revedere cu minutele de parca sint prieteni de-o viata, scrie Academia Catavencu.

Referitor la acest articol Ministerului Administratiei si Internelor a precizat:

"În fotografiile publicate în săptămânal, alături de ministrul Administraţiei şi Internelor, Vasile Blaga, nu se află deputatul Ion Dumitru.

Ministrul Administraţiei şi Internelor, Vasile Blaga, nu îl cunoaşte pe deputatul Ion Dumitru şi nu a avut niciodată o întâlnire oficială sau privată cu domnia sa."

Dosarele Revolutiei: Agenti sovietici acoperiti de excursionisti. Cadre din Ministerul de Interne Sovietic au tarat spre moarte cativa turisti care vizitasera Iugoslavia in decembrie 1989. In colaborare cu colegii de la „Blik” (Ucraina), am reusit sa vorbim cu personaje-cheie din cutremuratorul caz al cetatenilor sovietici impuscati la „Valea Rea“, judetul Dolj. Grupul cetatenilor sovietici implicati in ambuscada din Oltenia era structurat pe doua coordonate. Pe de o parte, agenti de militie pregatiti pentru situatii-limita, care nu precizeaza cu ce scop se aflau pe teritoriul Romaniei. Al doilea nucleu era format din excursionisti naivi, agatati prin benzinarii, pasionati de turism si de mica bisnita. Sovieticii aflati in misiune puteau profita astfel de „acoperirea" oferita de prezenta unor compatrioti oarecare. Citeste mai multe in Adevarul.

Verdict scandalos in cazul „Tranca”. La trei ani dupa ce a fost acuzat de o adolescenta ca ar fi violat-o si ar fi aruncat-o apoi de la etajul 6, medicul bucurestean Razvan Tranca scapa de orice acuzatie. Motivul invocat de judecatoarele Adriana Bajan si Anca Alexandrescu, de la Curtea de Apel Bucuresti: faptele prezentate in dosar si confirmate de 12 martori si de mai multe rapoarte ale medicilor legisti nu exista, scrie EvZ.

Vladescu si concedierea de o noapte: Cum au sarit in aer 4000 de directori pedelisti in noaptea de vineri. Sebastian Vladescu i-a demis vineri si i-a reangajat sambata pe sefii serviciilor deconcentrate: nimeni nu-si explica misterul a doua ordine ale Finantelor care au creat panica printre pedelistii din teritoriu. Ieri, in Parlament, lucrurile au revenit "la normal". Deputatii au dat, marti, votul final asupra legii de modificare a Statutului functionarilor publici. PSD si PNL a lipsit, amenintand ca vor contesta actul normativ la Curtea Constitutionala. Pana la un eventual verdict, Guvernul Boc si-a salvat sefii de servicii deconcentrate, numiti in baza a doua ordonante declarate deja neconstitutionale, scrie Gandul.

Ungurul de la Sanatate da prime de trei ori mai mari decit fostul ministru Ferrari. Udemeristul Cseke Attila a fost numit ministru la Sanatate. Probabil pentru ca nu intelege ce zic pacientii romani si nici medicii, deci e numai bun de ministru. In fine, ideea e ca, asa ungur cum e el, a priceput un singur lucru: nu in Sanatate trebuie sa bagi bani, ci doar in oamenii care o freaca in sistem. Pacientii sa moara, da-i dracului. Ce ziceti? Nem tudom! Dar sa trecem la fapte si bugete, ca e criza si nu ne permitem multa palavrageala in ungureste. Deci: spre exemplu, Casa de Asigurari de Sanatate a Municipiului Bucuresti (CASMB) si-a facut bugetul pentru primul trimestru din 2010. Si pentru ca cei care au facut imparteala nu au stiut cit de mare va fi colapsul din sistemul de sanatate dupa ce trece primavara, au avut grija ca fondul de premii si primele de vacanta sa fie sigure cel putin pentru primele trei luni, scrie Academia Catavencu.

Faina pentru saraci se strica in depozite. Daca 2009 nu era an electoral, faina si zaharul date gratis de Uniunea Europeana s-ar fi stricat in depozite. Asta in conditiile in care anul trecut a fost primul an in care am primit de la Uniune, pentru persoanele defavorizate, 12.400 de tone de zahar si 43.000 de tone de faina. O parte dintre pachete au fost distribuite in octombrie si in noiembrie anul trecut. Imediat dupa aceea insa, depozitele si-au inchis usile cu sute de tone de alimente inauntru. Potrivit Programului Uniunii Europene pentru furnizarea de produse alimentare saracilor si somerilor, toate pachetele trebuiau distribuite pe parcursul anului trecut, astfel ca pe 31 decembrie sa nu mai existe vreo punga de alimente in depozite, scrie EvZ.