India: 63 de morti si cel putin 60 de raniti dupa ce poarta unui templu s-a prabusit. 63 de persoane, dintre care majoritatea copii, au fost ucisi joi dupa ce poarta unui templu hindus din statul indian Uttar Pradesh s-a prabusit in timp ce sute de credinciosi asteptau sa primeasca vase de bucatarie si mancare gratis, anunta autoritatile indiene. Cel putin alte 60 de persoane au fost ranite in incident conform unui purtator de cuvant al politie, citat de CNN.

CEDO analizeaza acuzatiile aduse de fosti directori ai comaniei YUKOS impotriva guvernului rus. Curtea Europeana pentru Drepturile Omului analizeaza o plangere inaintata de fostii directori ai companiei petroliere Yukos, ce a intrat in colaps financiar si a fost lichidata in 2007, impotriva guvernului rus. Acestia acuza guvernul de la Moscova ca a actionat ilegal si a facut presiuni in vederea lichidarii companiei si cer despagubiri record de 98 miliarde de dolari, scrie Reuters.

Doi morti si 14 raniti dupa ce un val de 8 metri a lovit un vas de croaziera cu aproximativ 2.000 de persoane la bord. Doi oameni au murit si alti 14 au fost raniti dupa ce trei valuri de 8 metri inaltime au lovit vasul de croaziera "Louis Majesty" in Marea Mediterana, scrie The Australian. Nava mergea de la Barcelona si se indrepta spre Genova in momentul in care a fost lovita de valurile "neobisnuit de mari" in Golful Leilor. Un cetatean german si unul italian se aflau printre persoanele care si-au pierdut viata dupa ce valurile au spart geamurile celei de-a cincea punti a navei. La bord se aflau 1.350 de pasageri si 580 de membri ai echipajului. Nava de 207 metri lungime apartine companiei cipriote Louis Cruises si naviga sub un steag maltez, informeaza The Australian.

Premierul irakian le va cere trupelor SUA sa ramana pe teritoriul tarii daca "situatia ar impune acest lucru". Premierul irakinan, Nuri al-Maliki, a lasat de inteles ca exista posibilitatea sa le ceara fortelor armate SUA sa ramana pe teritoriul tarii mai mult decat a fost initial planificat, in functie de situatiile de securitate care ar putea sa apara si de disponibilitatea militarilor. Intr-un interviu acordat exclusiv pentru un corespondent CNN primul ministru irakian a fost intrebat daca va cere Statelor Unite sa amane retragerea trupelor. "Acest lucru depinde de eventualele situatii ce ar putea sa apara in cazul in care armata irakiana si politia nu ar face fata", a declarat acesta. "Totul depinde de circumstante si acordul dintre SUA si Irak", a mai declarat acesta. Chiar daca premierul irakian nu a mai luat in considerare pana acum aceasta varianta, al-Maliki a declarat ca daca "situatia i-ar impune sa ia o decizie in acest sens" nu ar sta pe ganduri si ar cere trupelor americane sa ramana pe teritoriul tarii. SUA isi va retrage trupele combatante din Irak pana la sfarsitul lui august, lasand in urma 50.000 de militari pana la sfarsitul in 2011 pentru a se asigura de stabilitatea politica a tarii.

Cea mai veche scriere a omenirii? Fragmente din cojile unor oua de strut, descoperite in Africa, poarta o serie de semne misterioase, despre care specialistii cred ca ar putea reprezenta cea mai veche forma de expresie artistica si de comunicare scrisa, cunoscuta pana in prezent. Bucatile de coaja de ou, descoperite in Africa de Sud, au cca. 60.000 de ani vechime; dateaza, asadar, dinainte de epoca in care oamenii au migrat din Africa, raspandindu-se pe celelate continente. Semnele - 4 tipuri diferite - au fost utilizate pentru a marca ouale de strut folosite drept recipiente pentru lichide. Cercetarile au fost realizate de arheologi francezi de la Universitatea din Bordeaux, scrie Descopera.