Ahmadinejad: Bombele noastre atomice sunt tinerii sportivi. "Am spus in mod repetat ca bombele noastre atomice sunt tinerii si sportivii. O tara cu oameni intelectuali, curajosi si civilizati nu are nevoie sa produca bombe atomice", a declarat presedintele iranian Mahmoud Ahmadinejad la o reuniune a organizatiei iraniene pentru educatie fizica. "Civilizatiile care sufera de un complex de inferioritate si nu au o identitate istorica si culturala bine definita sunt cele care sustin ca au nevoie de bombe atomice", a mai adaugat acesta, citat de TehranTimes.com

Irak: restrictii de circulatie impuse de al-Qaida pentru a impiedica alegerile. Organizatia terorista al-Qaida din Irak a anuntat vineri o interdictie de a iesi din casa la nivel national pentru a-i impiedica pe irakieni sa se duca la vot duminica si au amenintat ca cei care nu respecta acest lucru vor plati cu viata, a anuntat centrul american de supraveghere a site-urilor islamice SITE. Mesajul retelei al-Qaida, prin care restrictiile ce vor intra in vigoare la ora 6 dimineata si vor fi valabile 12 ore "pe tot teritoriul Irakului, dar in special in zonele sunite", a fost postat pe site-ul sau de Internet. Cei care nu vor tine cont de aceste restrictii "se vor expune maniei lui Allah si apoi armelor mujahedinilor". "Pentru siguranta cetatenilor, toti cei care citesc acest mesaj sa le transmita celor care nu stiu, sa se aprovizioneze si sa isi asigure nevoile in timpul restrictiilor de circulatie", mai scrie in mesaj, noteaza AFP.

Un militar care a refuzat sa se intoarca in Afganistan a fost condamnat la noua luni de inchisoare. Un soldat care a refuzat sa se intoarca in Afghanistan dupa ce a intrat in organizatia pacifista "Stop the War" a fost condamnat la noua luni de inchisoare si a recunoscut ca a dezertat si a fugit in Asia si Australia. Joe Glenton in varsta de 27 de ani s-a inrolat in armata in 2004, a servit noua luni in Afganistan in 2006, iar in 2007 a dezertat. El s-a predat de buna voie dupa doi ani si sase zile de absenta. La proces avocatul barbatului a explicat ca Glenton sufera de sindromul stresului posttraumatic dupa prima misiune din Afganistan, noteaza BBC.

Un pilot impuscat in cap in timpul zborului a reusit sa piloteze timp de 8 minute si sa aterizeze in siguranta. Un pilot britanic, in varsta de 28 de ani, impuscat in cap in timpul unei misiuni de salvare in Afganistan a reusit sa zboare timp de 8 minute si sa aterizeze in siguranta cu toate cele 20 de persoane pe care le preluase de pe campul de lupta. Locotenentul Ian Fortune a fost trimis in provincia Helmand pentru a salva mai multi soldati implicati intr-un schimb de focuri cu rebelii talibani. Acesta a aterizat si i-a luat pe cei 20 de soldati americani si afgani, iar in timp ce decola rebelii au redeschis focul, iar un glont a ricosat din casca pilotului chiar intre ochi. Chiar daca era plin de sange pilotul a reusit sa mentina elicopterul in aer si sa ajuna la Camp Bastion unde a fost dus de urgenta la spital. "Daca glontul ar fi lovit un milimetru mai jos, pilotul ar fi murit pe loc", a declarat unul din medicii care l-au operat pe Fortune, citat de SkyNews.

Hella este cel mai lung numar din lume. O petitie online derulata in statul american California, unde termenul “hella” are, in argou, rolul de a descrie ceva nemaipomenit si grandios, a propus ca acest cuvant sa denumeasca cel mai mare numar calculat vreodata de matematicieni. Acum, numarul, compus din cifra 1 urmata de numai putin de 27 de zerouri, are in sfarsit un nume. 1 000 000 000 000 000 000 000 000 000 a devenit astfel Hella, iar suporterii entuziasti au anuntat ca Interantional System of Units, este astfel obligat sa faca noi calcule si cercetari pentru marcarea unei unitati mai mare decat Hella, scrie Descopera.