Blogul nu mai e cool. (Ne) imbatrinesc bloggerii. Au trecut anii si blogging-ul nu mai pare a fi o intreprindere tinereasca, entuziasta, rebela. Dimpotriva, este din ce in ce mai mult o ocupatie a adultilor, serioasa, destinata celor care au dobindit o experienta in domeniul lor si o impartasesc cu ceilalti. Tinerii nu prea isi mai fac blog, nu mai doresc sa se angajeze intr-o comunicare de lunga durata, si nici nu mai citesc bloguri asa cum faceau cu ani in urma. Cu alte cuvinte, sa tii un blog nu mai este tot atit de cool ca acum trei ani. Este insa foarte la moda sa comunici pe retele sociale precum Facebook, numarul utilizatorilor pe diferite retele crescind puternic in ultimele luni. Integral in Dilema Veche.

Iarna cu zile de primavara ne costa. Romania are parte de una dintre cele mai capricioase ierni din ultimul deceniu, iar efectele acestor fluctuatii de temperatura se resimt in diverse domenii, de la agricultura la sanatate si la starea drumurilor. "Avem o rezerva de apa excelenta, care ne permite sa speram la un an agricol bun, atat pentru culturile de toamna, cat si pentru cele de primavara", spune Dr. Elena Mateescu, seful Laboratorului de Agrometeorologie de la ANM. Integral pe EvZ.ro.

Consilierii au pus cruce proiectelor lui Oprescu. Planurile edilului sef al Capitalei, Sorin Oprescu, de a „taia” subventia pentru apa calda care ajunge in casele bucurestenilor si de a investi, in schimb, 144 de milioane de lei in reabilitarea artezienelor din centrul orasului si a parcurilor Tei si Floreasca au fost respinse, ieri, de consilierii generali. De altfel, acestia au decis sa revizuiasca intreg bugetul Capitalei, astfel incat finantele personale ale bucurestenilor sa nu fie afectate. „Vom reanaliza bugetul si vom taia toate cheltuielile nelalocul lor. Abia dupa aceea vom putea discuta si despre reducerea subventiei la apa calda”, a explicat consilierul Ionut Popa. Integral pe EvZ.ro.

Udrea vrea sa micsoreze aditionalele care umfla contractele statului. Berceanu nu vrea sa auda. O analiza ceruta de Elena Udrea a descoperit ca multe din contractele Ministerului Dezvoltarii si Turismului au fost majorate cu 50% prin acte aditionale. Concluzia analizei cerute de Udrea e uluitoare: multe dintre actele aditionale la contractele gestionate de minis­terul condus de ea prevad majorarea sumelor platite de stat cu 50%. Procentul reprezinta nivelul maxim permis de legislatie. Udrea apreciaza ca "aditionarile se fac abuziv" si a decis sa limiteze cresterea prin anexe la doar 10% din valoarea initiala a contractului. Aceeasi practica exista si la Ministerul Transporturilor, lucru recunoscut de Adrian Ionescu, directorul Directiei Infrastructura Rutiera. Integral in Gandul.

Bechtelul din subteran: 100.000 € pentru a repara un vagon de metrou. De la nici 16 milioane de euro, cat fusese stabilit initial, in contract, compania franceza Alstom Transport a ajuns sa incaseze de la Metrorex, pentru intretinerea trenurilor de metrou, aproape 45 milioane de euro pe an. Peste 110.000 de euro pe an. Atat a ajuns sa plateasca Metrorex pentru intretinerea si reparatia fiecarui vagon de metrou, operatiuni executate de firma cu capital francez Alstom Transport SA. Contractul semnat cu compania franceza la finele anului 2003, pe vremea cand la conducerea Ministerului Transporturilor se afla Miron Mitrea, stipula un pret "estimat" de 239,75 milioane de euro pentru intretinerea si reparatia trenurilor pe o perioada de 15 ani, adica 15,98 milioane de euro anual. Integral in Gandul.

Bancile umbla la contracte in numele luptei anti-tero. Regulamentul Bancii Nationale privind actualizarea datelor clientilor bancari nu are nici o legatura cu alte documente pe care banca va sugereaza sa le semnati si pe care aveti dreptul de a le refuza. Singurul act care poate fi impus spre completare este formularul cu datele personale ale clientului, care ocupa fix o coala A4. Mai multe banci din Romania incearca sa profite de un regulament BNR care vizeaza combaterea spalarii banilor si a finantarii actiunilor teroriste pentru a-si pune la punct si relatiile contractuale cu propriii clienti. Din informatiile obtinute de Romania libera, bancile respective adauga la formularul standard care trebuie completat cu datele clientului si un document de tipul "conditii generale de utilizare a contului curent".

Cum vrea Boc sa ne scoata din criza: cu inspectori fiscali ingaduitori, asfaltatori si tineri afaceristi. Dupa ce variantele 2009 ale programului anticriza au esuat lamentabil, economia scazand anul trecut cu 7%, iar somajul crescand la 8,3%, premierul Emil Boc a prezentat ieri coordonatele a ceea ce el a numit un nou program anticriza. onsilierul premierului, Dan Lazar, a anuntat luni seara, pe un ton misterios, ca la Palatul Victoria se concepe un nou pachet de masuri anticriza. Acesta va fi prezentat de Emil Boc Parlamentului. Primele informatii despre program arata ca este vorba despre un pachet de masuri minore, de bun simt, care ar fi trebuit aplicate, de fapt, de mult timp, dar al caror impact asupra economiei va fi, in cel mai bun caz, modest. Printre masurile propuse se numara stoparea controalelor abuzive la firme si simplificarea publicarii actelor de functionare ale acestora. Integral in Romania Libera.

Propunere indecenta: "Vreti sa castigati 25.000 euro in trei luni?" Unele societati de brokeraj din Romania incearca sa faca rost de clienti promitandu-le castiguri fabuloase fara nici o acoperire economica. Reporterii Romaniei libere au fost sunati de un angajat al firmei Active International pentru a-i convinge sa semneze un contract care nu le dadea prea multe drepturi. Comisia Nationala de Valori Mobiliare spune ca astfel de practici nu sunt corecte.