O femeie doreste oprirea acceleratorului Large Hadron de frica Apocalipsei. O femeie din Germania doreste ca guvernul tarii sale sa inceteze experimentele desfasurate la cel mai mare accelerator de particule din lume, Large Hadron, deoarece se teme ca acestea ar putea duce la distrugerea Pamantului, scrie The Telegraph. Cea mai inalta instanta germana a refuzat cererea femeii, afirmand ca aceasta nu a reusit sa demonstreze ca exista legaturi intre apocalipsa si experimentele desfasurate la acceleratorul CERN, situat langa orasul Geneva. Curtea Constitutionala Federala din Karlsruhe a respins apelul solicitantei deoarece femeia nu poate oferi o descriere coerenta asupra modului in care temerile sale s-ar putea concretiza. Instanta a precizat ca "opinia covarsitoarea a oamenilor de stiinta asupra experimentelor desfasurate la CERN este ca acestea nu prezinta niciun pericol".

Joe Biden condamna planul Israelului de a construi noi asezari. Vicepresedintele american Joe Biden a criticat marti planul Israelului de a construi 1.600 de case in partea de est a Ierusalimului. Oficialul de la Washington s-a intalnit cu liderii israelieni pentru a impulsiona eforturile pentru pacea din regiune, scrie AFP. "Condamn decizia guvernului israelian de a continua constructia de locuinte in Ierusalimul de est", a spus Biden in cadrul unei declaratii. Vicepresedintele american a continuat, afirmand ca "momentul ales pentru luarea acestei masuri, in apropierea lansarii unor noi convorbiri, este exact genul de pas care submineaza increderea de care avem nevoie acum si intra in conflict cu discutiile constructive pe care le-am purtat in Israel".

Hillary Clinton afirma ca alegerile legislative sunt esentiale pentru stabilitatea statului Haiti. Secretarul de stat american, Hillary Clinton, a indemnat statul Haiti sa organizeze alegeri legislative "imediat ce va fi potrivit", afirmand ca un nou scrutin este esential pentru stabilitatea si legitimitatea guvernului haitian, scrie Reuters. Intr-un dialog cu jurnalistii dupa intalnirea cu presedintele haitian Rene Preval, Clinton a declarat ca reprogramarea alegerilor intarziate de cutremurul din 12 ianuarie ar trebui sa constituie o prioritate de varf. "L-am asigurat pe presedintele Preval ca Statele Unite vor colabora cu comunitatea internationala pentru organizarea alegerilor cat mai repede cu putinta", a afirmat oficialul american. La randul sau, presedintele statului Haiti a declarat "Trebuie sa evitam o situatie in care am avea un guvern provizoriu care sa nu fie sustinut de legitimitate. Inainte de incheierea mandatului meu, trebuie sa avem un nou parlament si un nou presedinte. Avem un an la dispozitie sa realizam acest lucru."

Microsoft avertizeaza: hackerii exploateaza o noua slabiciune a programului Internet Explorer. Compania Microsoft a lansat marti un avertisment conform caruia hackerii exploateaza o noua bresa descoperita in versiunile 6 si 7 ale browserului sau, Internet Explorer, scrie France24. "In acest moment, stim ca exista atacuri care profita de aceasta vulnerabilitate. Vom continua sa monitorizam amenintarile si vom modifica acest avertisment daca situatia se schimba", a afirmat Microsoft. Prin intermediul noii brese, hackerii pot prelua controlul asupra calculatoarelor care folosesc Internet Explorer 6 sau 7. Versiunile 5 si 8 ale browserului nu sunt afectate.

Mister vechi de 400 milioane de ani: fosila ce nu ar trebui sa existe. Gigantele fosile din familia Prototaxites reprezinta un mare mister, cu varsta de 400 milioane de ani. Elementele acestor ramasite se aseamana cu trunchiurile de copaci si dateaza dintr-o perioada in care acestia nici macar nu existau. Valorile izotopilor stabili de carbon din componenta fosilelor de acest fel sunt similare celor gasite in cazul fungilor, dar nu prezinta structuri intalnite la acestia. De aici, enigma. "Prototaxitele" au nascut controverse de mai bine de un secol. Clasificate initial ca fiind conifere, cercetatorii au argumentat mai tarziu ca ar fi, de fapt, licheni, diverse tipuri de alge sau un soi de ciuperca. Orice ar reprezenta, s-au format ca niste trunchiuri de copaci, inalte de peste sase metri, fiind cele mai mari organisme cunoscute de pe uscat ale erei Silu-Devonian, cuprinsa intre acum 370 si acum 420 milioane de ani. Totusi, o ciuperca inalta de sase metri sau o alga inalta de sase metri par total neverosimile, conform declaratiilor unor autoritati in domeniul geofizicii, precum Kevin Boyce, profesor de Stiinte Geofizice al Universitatii din Chicago. Polimeri asemanatori plantelor au fost descoperiti in fosile, dar dovezile nutritionale sustin heterotrofia, o trasatura necomuna acestui regn. Sunt numai cativa din factorii care impiedica identificarea fosilelor "prototaxite". Integral pe Descopera.