Inspectorul muncii: sa moara angajatul, apoi controlam! Directorul ITM Bucuresti, Constantin Bujor, a declarat ca poate incepe o ancheta in cazul lui Carmen Ciciu doar daca femeia decedeaza. Sindicalistii spun ca stresul si suprasolicitarea la locul de munca nu se pot dovedi, insa procurorii au demarat cercetari pentru a descoperi cine este vinovat in cazul Ciciu. Carmen Ramona Ciciu se afla de cinci zile in coma profunda, iar starea ei s-a inrautatit in ultimele 24 de ore din cauza leziunilor cerebrale. Medicii spun ca este aproape imposibil ca femeia sa-si mai revina dupa ce creierul ei nu a primit oxigen aproape 15 minute, noteaza Adevarul.

Coruptia la nivel inalt se vede de la Washington. Coruptia la nivel guvernamental a ramas o problema larg raspandita in Romania, iar sistemul judiciar nu a dat dovada de obiectivitate nici anul trecut, fiind influentat politic. „Verdictul” apartine Departamentului de Stat al SUA si apare in raportul pe 2009 privind practicile in domeniul drepturilor omului, dat publicitatii joi. „Reactia ineficienta a guvernului la problema coruptiei a fost, in continuare, un punct central al criticilor publice, dezbaterii politice si al analizei jurnalistice”, remarca Departamentul de Stat. Parlamentul blocheaza anchete, iar sistemul judiciar este perceput ca fiind incorect, acuza Departamentul de Stat al SUA. Niciun caz important de coruptie la nivel inalt nu a avut drept rezultat hotarari judecatoresti care sa implice pedepse cu inchisoarea, reaminteste sursa citata. Integral in EvZ.ro

Palatul subteran Bucur Obor. Pasajul Bucur Obor, un fel de canal neingrijit pe sub intersectia cu acelasi nume din Bucuresti, a fost luat la ochi de rafinatul om politic Adriean Videanu, acest politician navetist, aflat cand la Cannes, cand la Monte Carlo, cand la Saint Moritz sau la Elounda Beach, in Creta (in functie de anotimp). El si-a propus sa ii dea banalului pasaj rutier o infatisare pe masura epocii sale. Bucurestenii chinuiti de strazile sparte si de traficul spanzurat ca mortul de parul din incompetenta primarilor se pot lauda cu un singur lucru. Au la Bucur Obor un adevarat palat subteran. Cand s-o astupa si va fi redescoperit dupa secole va fi privit cu mai multa uimire decat mormantul lui Tutankhamon, scrie Cotidianul.

Radicalii maghiari someaza Parlamentul sa acorde autonomie "Tinutului secuiesc". "In sfarsit, avem si noi ceva concret cu care sa ne mandrim de 15 Martie!", se felicitau intre ei, la finalul reuniunii, liderii Consiliului National Secuiesc si ai Partidului Civic Maghiar, organizatorii celei de-a doua "Adunari Generale a Alesilor Locali din Tinutul Secuiesc", desfasurata vineri dupa-amiaza la Sfantu Gheorghe. Data reuniunii a fost stabilita inca din septembrie 2009, imediat dupa "editia inaugurala" - organizata "bicefal", la Miercurea Ciuc de UDMR si la Cristuru Secuiesc de CNS si PCM. Totusi, la sedinta s-au strans doar vreo 250 din cei 415 primari si consilieri locali pe care PCM ii are in Covasna, Hargita si Mures. Alesii locali ai UDMR-ului, peste 1.700 la numar, au boicotat-o in corpore, la ordinul conducerii Uniunii, informeaza Gandul.

Povestea bordelului din Cluj care i-a innebunit pe politicieni. Basarabeanca Natalia Horja (36 de ani), matroana Nana Club, isi racola clienti cu dare de mana din hotelurile scumpe. Nana Club, bordelul din epicentrul scandalului sexual care zguduie de doua zile Clujul, a fost conceput special pentru barbatii cu dare de mana din capitala Ardealului. Patroana Nana Club, Natalia Horja, a intrat in atentia politistilor clujeni la sfarsitul anului 2004, cand a deschis clubul dintr-o zona populara a orasului. Procurorii arata in rechizitoriu ca, inca de la inceput, Natalia Horja a urmarit sa atraga clienti de sex masculin cu posibilitati financiare considerabile, scrie Adevarul.

Tinerii nu se inghesuie in coloniile pentru specialisti de la tara. La fel ca inainte de ’89, guvernul vrea sa aduca specialistii si la sate. La Botoroaga, primarul spune ca mai sunt locuri disponibile pentru profesori, medici, ingineri si politisti. Prefectii au dat ordine: toate comunele trebuie sa se caute de terenuri. Toamna bobocilor se intoarce. La fel ca inainte de ’89, tinerii specialisti, proaspetii intelectuali iesiti de pe bancile facultatilor, isi pot incepe cariera si o viata noua la tara. Proiectul Ministerului Dezvoltarii si Turismului - „Renasterea satului romanesc - 10 case pentru specialisti” - a fost batut in cuie de guvern, scrie EvZ.ro

Cresterea si descresterea “academicianului Basescu”: testul de maturitate pentru lumea stiintifica romaneasca. Cine l-a propus. Tara tuturor academiilor. In incercarea de a avea o noua proptea politica, o asociatie care n-are nimic de-a face cu Academia Romana, dar intitulata "Academie", creeaza o isterie nationala, acordandu-i titlul de "academician" lui Traian Basescu. Cititi, in continuare, cum s-a desfasurat sedinta in care s-a luat decizia de a-i pune "roba si scafarlie" lui Basescu, cine sunt "academicienii" din Academia Oamenilor de Stiinta din Romania si cate Academii sunt in tara, de la Academia de Politie, la Mica Academie de Sprit si Bere, scrie Gandul.

Intalnirea Geoana-Voicu, data in vileag de Vanghelie. Fostul lider PSD Mircea Geoana s-a autofaultat ieri prin declaratii contradictorii legate de prezenta sa la o petrecere a unor lideri locali a PSD, la care ar fi participat si senatorul Catalin Voicu, acuzat de fapte de coruptie. DNA a cerut deja incuviintarea Senatului pentru arestarea preventiva a lui Catalin Voicu, acuzat de trafic de influenta si fals in inscrisuri. Initial, intrebat daca s-a intalnit miercuri seara cu Marian Vanghelie si Catalin Voicu, Mircea Geoana a negat categoric: "Nu am fost la nici un restaurant, sa fim seriosi. Nu am fost la nici un restaurant. Daca sunt poze in presa, sunt facaturi si minciuni. Nu am fost la nici un restaurant. Aseara (miercuri – n.r.) am luat masa la resedinta ambasadorului chinez", a declarat Mircea Geoana, adaugand ca "cei care se preteaza la astfel de minciuni sfruntate" vor trebui sa plateasca in fata legii, noteaza Romania Libera.