Marea Britanie: Un magistrat este judecat pentru evacuarea abuziva a doi romani. Un magistrat din Marea Britanie este judecat pentru evacuare abuziva, agresare si afirmatii cu caracter rasist la adresa unei romance ce locuia in chirie in orasul Kingston. Conform publicatiei Surrey Comet, juratii au urmarit o inregistrare video facuta cu un telefon mobil in care magistratul Stephanie Lippiatt impreuna cu un prieten au incercat sa evacueze abuziv doi chiriasi romani. Femeia in varsta de 63 de ani si un prietenul ei, Victor Hawes, au fost arestati pe 18 iunie 2009 dupa ce au incercat sa il evacueze pe partenerul romancei Maria Perec din apartamentul unde acestia locuiau in chirie. In filmul facut cu telefonul mobil Hawes ii face pe chiriasi "gandaci romani", iar Lippiatt incearca sa il dea afara pe unul dintre cei doi romani. Hawes a fost de asemenea filmat cum arunca haine si alte lucruri apartinand romanilor pe casa scarii a cladirii. Maria Perec a acuzat-o pe Lippiatt ca a impins-o si a calcat-o pe picior in timpul incidentului si ca i-a aruncat lucrurile pe scari. Magistratul a negat aceste acuzatii in instanta. Lippiatt a afirmat despre cei doi, in fata sectiei de politie, in momentul in care a fost arestata, ca "sunt straini imputiti si vor scapa".

Marea Britanie si Franta acuza Statele Unite de protectionism. Presedintele francez Nicolas Sarkozy si premierul britanic Gordon Brown si-au unit fortele si au acuzat Statele Unite de protectionism in administrarea unei afaceri de 50 de miliarde de dolari ce consta intr-un contract aerospatial. Un producator aeronautic european s-a retras in urma cu cateva zile din cursa construirii unor noi avioane de alimentare pentru Fortele Aeriene ale Statelor Unite. Firma europeana a acuzat Pentagonul ca favorizeaza rivalul american, Boeing. Nicolas Sarkozy a declarat ca Statele Unite ar trebui sa conduca lupta impotriva protectionismului, nu sa protejeze propriile piete, iar Gordon Brown a subliniat nevoia unor piete transparente. Integral in BBC.

Doi soldati israelieni, acuzati ca au folosit un baiat palestininan pe post de scut. Doi soldati israelieni au fost acuzati ca au pus in pericol viata unui baiat palestinian in timpul ofensivei impotriva gruparii Hamas din Fasia Gaza. Potrivit armatei, cei doi soldati l-au pus pe baiat sa deschida mai multe pachete in care acestia credeau ca se afla explozibil. Acest lucru este interzis de armata isreliana si este cunoscut drept folosirea unei persoane pe post de scut. Folosirea civililor pe post de scut este considerata crima de razboi, noteaza BBC.

657,5 milioane de dolari, despagubiri pentru cei care au intervenit dupa atacurile de la 11 septembrie 2001. Aproximativ 10.000 de persoane, majoritatea pompieri, politisti si muncitori, care au lucrat printre ruinele Turnurilor Gemene, dupa atacurile din 11 septembrie 2001, vor primi compensatii in valoare de 657,5 milioane de dolari pentru problemele de sanatate declansate de conditiile toxice in care au lucrat, informeaza New York Times.

Rusia si-a inceput productia de “farfurii zburatoare”. Guvernantii rusi responsabili de administrarea Regiunii Ulianovsk, aflata pe valea Volgai, au aprobat, recent, un program de cinci ani, in cadrul caruia va fi asamblata o linie de asa-numite “farfurii zburatoare” – hibrizi ciudati ce combina conceptul de elicopter cu cel de aerostat. Prima aeronava de acest fel, denumita "vehicul aerostatic termobalastat", sau "Locomoskyner", dupa producatorul sau LocomoSky, a fost prezentata in cadrul Salonului International de Aviatie MAKS, in 2009. Prototipul de farfurie zburatoare masoara sapte metri in diametru si este capabil sa transporte o incarcatura de pana la 20 de kilograme, scrie Descopera.