Mai mult de 100.000 de oameni au iesit in strada la Bangkok pentru a solicita noi alegeri. Peste 100.000 de protestatari au iesit pe strazile Bangkokului duminica, dandu-i guvernului sustinut de armata un ultimatum de 24 de ore pentru organizarea unor noi alegeri. In caz contrar, protestatarii ameninta puterea cu demonstratii de amploare care ar paraliza capitala, scrie Reuters. Sustinatorii fostului premier tailandez Thaksin Shinawatra s-au adunat in centrul istoric al Bangkokului, amenintand ca vor sta acolo timp de o saptamana. Cei mai multi dintre ei au sosit din provinciile sarace ale Tailandei, fapt ce ilustreaza influenta majora pe care fostul premier, scos de la putere in 2006 printr-o lovitura de stat, inca o detine asupra politicii din statul asiatic. Conducatorii grupului de protestatari spera ca demonstratiile masive il vor forta pe actualul prim-ministru Abshit Vejjajva sa dizolve parlamentul si sa ceara un scrutin in care sustinatorii lui Thaksin ar fi favoriti.

Trei persoane asociate cu consulatul american au fost ucise in Mexic. Trei persoane ce aveau legaturi cu consulatul american din orasul mexican Ciudad Juarez au fost impuscate in dupa-amiaza zilei de sambata, conform unui oficial al Casei Albe. Printre cei ucisi se numara o angajata americana a consulatului si sotul acesteia, cetatean al Statelor Unite. Cealalta victima este sotul unei angajate de nationalitate mexicana a consulatului, scrie CNN. Primarul din Juarez, Jose Reyes Ferriz, a declarat: "Stim ca cetatenii americani au fost tintele. Stim ca faptasii i-au urmarit cu intentia de a-i ucide". Un ofiter de politie a vazut cum dintr-un automobil s-au tras focuri de arma spre masina americanilor.

Un site al talibanilor pretinde ca atacurile din Kandahar au fost un mesaj pentru comandantul fortelor americane din Afganistan. Seria de explozii ucigase ce au avut loc sambata in provincia Kandahar din sudul Afganistanului reprezinta un mesaj pentru comandantul trupelor americane de pe teritoriul statului islamic, conform unui site taliban. Mesajul publicat duminica pe site este o declaratie a purtatorului de cuvant taliban Qari Yousef Ahmadi, care afirma ca "actiunea de sambata a fost in primul rand un mesaj pentru generalul Stanley McChrystal, un raspuns la avertismentul acestuia privind viitoarele lor operatiuni din Kandahar City". 35 de persoane si-au pierdut vietile, iar alte 57 au fost ranite in urma unei serii de cinci explozii petrecute sambata in Kandahar City, scrie CNN.

Benjamin Netanyahu indeamna la calm in mijlocul tensiunilor dintre Israel si Statele Unite. Prim-ministrul israelian a facut duminica un apel la calm, dupa ce Washingtonul a afirmat ca s-a simtit insultat de anuntul "distructiv" al Tel-Avivului cu privire la extinderea asezarilor din Ierusalimul de est, informeaza AFP. Starea actuala esta vazuta drept cea mai mare criza din ultimele decenii in relatiile dintre Israel si Statele Unite, iar ruptura se adanceste dupa ce mai multi oficiali americani de varf au continuat sa-l critice pe Netanyahu chiar si dupa scuzele publice ale acestuia.

Oamenii de stiinta din Marea Britanie au descoperit un procedeu prin care se pot citi gandurile. Cercetatorii britanici de la University College London (UCL) sustin ca au reusit sa determine cu precizie evenimentele specifice trecute la care se gandesc oamenii, prin examinarea activitatii creierelor lor, potrivit unui studiu publicat in revista Current Biology. Un studiu american precedent, publicat in 2008 in revista britanica Nature, le-a permis oamenilor de stiinta sa identifice imaginile pe care le vedeau voluntarii, prin simpla analiza a semnalelor emise de creierele lor, cu ajutorul imagisticii prin rezonanta magnetica functionala (IRMf). In 2009, aceeasi echipa de la University College London (UCL) a putut sa determine cu precizie locurile dintr-un univers virtual in care se gaseau participantii la acest experiment, prin analizarea semnalelor cerebrale ale acestora. Insa cel mai recent studiu din acest domeniu face inca un pas catre concretizarea visului unora sau a cosmarului altora de a pune la punct dispozitivul capabil sa citeasca gandurile celorlalti oameni, prin analiza memoriei episodice - acele amintiri ale evenimentelor din viata cotidiana, mai complexe si mai greu de perceput. Integral pe Descopera.