Ayatollahul Ali Khamenei acuza SUA de "complot" impotriva Iranului. Ghidul suprem iranian, ayatollahul Ali Khamenei, impreuna cu presedintele Mahmoud Ahmadinejad, au acuzat Statele Unite de "complot" si au declarat ca victoria pe care a obtinut-o conducatorul tarii este de "necontestat". Declaratia a venit la doar cateva ore dupa ce presedintele american Barack Obama a criticat guvernul iranian cu privire la raspunsul violent fata de protestele de anul trecut de dupa alegerile prezidentiale, scrie New York Times.

Yemen: Mii de femei au protestat impotriva unui proiect de lege ce interzice casatoria fetelor sub 17 ani. Mii de femei din Yemen, cu fetele acoperite cu voaluri, s-au adunat duminica in fata Parmanetului pentru a protesta impotriva unui proiect de lege ce interzice casatoria fetelor sub varsta de 17 ani. Protestatarii au venit cu pancarte pe care scria: "Nu interziceti ceea ce Allah a permis" sau "nu incalcati legea sharia in numele dreptatii si al libertatii". Persoanele ce au participat la aceasta actiune au venit la chemarea clericilor musulmani ce se opun propunerii deoarece acestea incalca legea islamica sharia, un sistem judiciar complex bazat in principal pe sfantul Coran. Modificarile propuse au ajuns in Parlament in august anul trecut insa nu au fost aprobate datorita opozitiei puternice impotriva propunerii de a interzice casatoria fetelor sub 17 ani si al baietilor sub 18 ani. Casatoriile copiilor de la o varsta frageda sunt des intalnite in Yemen, mai ales in zona rurala. Principala cauza este saracia ce ii impinge pe unii parinti sa isi casatoreasca fortat copiii pentru pentru ca nu au bani sa ii intretina. Anul trecut, o casatorie de acest gen a tinut prima pagina a presei internationale, dupa ce o fetita de 12 ani a murit la nastere impreuna cu copilul, scrie siteul StraitsTime.

Nava rusa de supraveghere aflata in deriva in Marea Japoniei si-a reluat cursul. Fortele navale rusesti au declarat ca echipajul navei Pribaltika, aflata in deriva, duminica, in Marea Japoniei, a reusit sa repuna in functionare motoarele si si-a reluat cursul. Nava militara de supravechere avea la bord 170 de membri ai echipajului si a intrat in deriva dupa ce apa a intrat in sala motoarelor, determinand oprirea motorului principal. Nava a aruncat ancora si problema a fost rezolvata de membrii echipajului, noteaza Washington Post.

Restaurant inchis din cauza ca servea carne de balena. Un restaurant din California, specializat in produse de peste, si-a inchis portile dupa ce proprietarul si bucatarul sef au fost acuzati ca au servit carne de balena. Proprietarul restaurantului Hump din Santa Monica a decis din proprie initiativa, dupa ce a primit o amenda de 20.000 de dolari si risca un an de inchisoare, sa isi inchida portile dupa ce a fost acuzat ca a servit mancare preparata din carnea unei specii de balena pe cale de disparitie. Autoritatile au fost sesizate cu privire la acest caz de catre producatorii documentarului "The Cove", film ce a castigat Oscarul pentru cel mai bun documentar de lung metraj. Acestia au prezentat un film inregistrat cu camera ascunsa ce ii infatisa pe doi activisti ce militeaza pentru drepturile animalelor intr-o discutie cu chelnerii localului, informeaza The Guardian.

Permise de conducere pentru copii de 5 ani. Cotidianul national din Emiratele Arabe Unite anunta ca incepand cu acest an, inclusiv copii de 5 ani din emirat vor avea voie sa ia lectii de conducere auto in noul sat de vacanta Traffic City. Echipaje de politie locala vor monitoriza satul de vacanta si le vor acorda copiilor si adolescentilor oportunitatea de a conduce automobile normale pe soselele din localitate. Copiii cuprinsi in intervalul de varsta 5-12 ani vor avea voie sa conduca masini pe baterii cu o viteza maxima de 15 km/ora, in timp ce adolescentii de 13-17 ani vor conduce masini pe benzina cu viteza maxima de 20 km/ pentru a evita astfel accidentele. Cand mini-soferii vor comite greseli de conducere, vor primi instantaneu avertismente radio de la politisti, scrie Descopera.