Cum sa castigi bani de pe urma declaratiei de venit. Din cei 875.000 de romani care si-au depus declaratia de impozit anul trecut, peste 170.000 s-au trezit in situatia inedita de a fi cautati de Fisc pentru a primi datoria pe care statul o avea la ei. Depunerea declaratiei de venit global nu inseamna numai evitarea amenzii, ci si posibilitatea de a primi bani de la Fisc si nu de a da. Din datele obtiunute de Gandul , anul trecut, aproape 20% dintre persoanele fizice care si-au depus declaratia de venit global au primit bani de la Fisc. In total este vorba despre peste 142 de milioane de lei (34 de milioane euro), adica circa 830 de lei primiti, in medie, de fiecare persoana. Integral pe Gandul.

Cum au scos ofiterii DNA din restaurant microfoanele care il inregistrau pe Catalin Voicu. Senatorul Catalin Voicu a fost si ieri in centrul atentiei. Avocatii din dosar au dezvaluit ca "deparazitarea" localului unde Voicu a fost inregistrat s-ar fi facut sub pretexul unei alarme cu bomba. Tot ieri, parlamentarul a fost audiat la Comisia juridica si au aparut noi stenograme. Restaurantul din Capitala unde Catalin Voicu se intalnea cu diversi oameni de afaceri sau judecatori era impanzit cu minimicrofoane, iar "deparazitarea" localului s-ar fi facut sub pretexul unei alarme cu bomba, chiar in momentul in care senatorul PSD era ridicat de pe strada, sustin avocatii judecatorului Florin Costiniu, implicat in acest dosar. Avocatul Adrian Miclescu a aratat ca nu poate considera coincidenta faptul ca, odata cu ridicarea senatorului PSD, Catalin Voicu, de catre ofiterii anticoruptie pentru a fi dus la DNA, la restaurantul Select s-a anuntat o alarma cu bomba, iar la local a sosit o echipa de interventie, "acesta fiind cel mai probabil momentul deparazitarii localului". Integral in Gandul.

Boc si Tariceanu, la bara in cazul „Sterling”. Cei doi premieri, actualul si fostul, isi vor prezenta astazi „pledoariile”, fata in fata, in procesul care a generat de la „afacerea Sterling Resources”. Cei doi premieri (actualul si fostul) vor fi audiati astazi la Judecatoria Sectorului 5 in procesul intentat de Calin Popescu-Tariceanu lui Emil Boc in cazul „Sterling”. Procesul a inceput in primavara anului trecut, dupa ce liderul PNL a considerat ca imaginea si reputatia i-a fost patata in urma declaratiilor lui Boc, care l-a acuzat in repetate randuri ca „a pus la cale afacerea Sterling” pe final de mandat si ca nu a luat nicio masura pentru a opri un abuz care aduce prejudicii statului roman. Integral pe EvZ.ro.

Ridicarea monitorizarii CE nu se vede la orizont. Raportul Comisiei Europene pe justitie observa ca, in ultimul an, Romania nu a mentinut ritmul reformei, inregistrand doar rezultate limitate. Oficialii de la Bruxelles si Bucuresti au evitat sa avanseze o data pentru ridicarea monitorizarii Comisiei Europene (CE) pe justitie. Exista motive de precautie. Raportul intermediar al CE, publicat ieri, remarca lipsa de progrese a reformei in justitie si sanctiunile prea usoare date de instante in cazurile de coruptie la nivel inalt. Evaluarea completa a progreselor, concluziile si recomandarile politice vor fi incluse abia in raportul din vara. Integral pe EvZ.ro.

Fermierii varsa lapte si fluiera pentru subventii. Lapte varsat pe trotuar, scandari contra oficialilor guvernului, zgomot de talangi si fluieraturi, cam asa s-a desfasurat ieri pichetul agricultorilor din Ilfov si Giurgiu din fata Ministerului Agriculturii. Revendicarile membrilor Agrostar vizeaza plata subventiilor restante pe anul 2009, reducerea cu 50% a pretului motorinei pentru agricultura, la pompa, reducerea TVA pentru produsele agricole la 5%, obtinerea unei derogari de la Comisia Europeana pentru mentinerea ajutoarelor de stat si in 2010 (motorina, irigatii, calitatea laptelui, pasare, ovine, bovine, caprine etc). Peste 100 de fermieri din cele doua judete mai sus-mentionate au participat la pichet, scrie EvZ.ro.

Haine care contin substante cancerigene, pe piata romaneasca. Pe piata din Romania se gasesc foarte multe haine, atat pentru adulti, cat si pentru copii, care contin substante cancerigene, sustine presedintele Federatiei Patronale a Textilelor, Confectiilor si Pielariei, Maria Grapini. El a declarat la Realitatea FM ca astfel de produse ajung in magazine in lipsa unor controale vizand calitatea produselor si substantele periculoase pe care le-ar putea contine acestea. Potrivit NewsIn, presedintele Federatiei Patronale a Textilelor a confirmat ca, in privinta hainelor pentru copii, exista probleme si la capitolul accesorii, in contextul in care autoritatile de supraveghere a pietei din 11 tari ale Uniunii Europeane au demonstrat ca una din 10 haine pentru cei mici prevazute cu cordoane sau snururi ce pot prezenta risc de strangulare incalca normele de siguranta europene. Integral in Romania Libera.

Cum se poate fenta taxa auto: numere de Bulgaria. Orice roman care este descurajat de taxa de mediu isi poate inmatricula masina, cu 650 de euro, in Bulgaria. Inmatricularea unui autoturism la Ruse dureaza cateva ore, toate operatiunile desfasurandu-se in aceeasi curte. Automobilele cu numere de Bulgaria sunt din ce in ce mai frecvente pe strazile din Romania. Majoritatea apartin insa unor cetateni romani. Potrivit unor date neoficiale, numarul romanilor care isi inmatriculeaza masina in Bulgaria este de 30 de ori mai mare decat acum doi ani. Principalul motiv: taxa de mediu din Romania care, in cazul masinilor mai vechi, ajunge la cateva mii de euro. In schimb, la bulgari, taxa de poluare este mult mai mica. Integral pe Adevarul.

Un hectar de pe traseul autostrazii Transilvania devine cea mai scumpa bucata de pamant din Romania. 3.000 de euro este pretul platit pentru curatarea de mercur a unui metru patrat. Statul va plati cu peste 3.000 euro decontaminarea unui metru patrat de pamant, poluat cu mercur, din zona localitatii clujene Mihai Viteazul. Suprafata se afla pe traseul autostrazii Transilvania. Metrul patrat decontaminat costa cat unul in centrul Bucurestiului. Pentru o tona de pamant decontaminata vom plati 800 euro, adica de 10 ori pretul tonei de ciment (80 euro). Pretul platit de Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri Nationale din Romania (CNADNR) pentru decontaminarea suprafetei de aproximativ 12.000 de metri patrati (1,2 hectare), necesara construirii nodului rutier din zona Turda a autostrazii Transilvania, ar putea ajunge la 40 milioane euro, au declarat pentru Romania libera surse oficiale din partea companiei, sub protectia anonimatului.