O zi din viata lui Catalin Voicu: vizitat de preot, asteptat de procurori. In asteptarea momentului in care va fi prezentat de anchetatori instantei cu propunerea de arestare preventiva pentru trafic de influenta, senatorul PSD a cerut sa se spovedeasca pe patul de spital. Nimic si nimeni, nici macar vreun procuror anticoruptie, nu i-a deranjat, ieri, linistea senatorului PSD Catalin Voicu, internat la Sectia de Cardiologie a Spitalului Universitar de Urgenta Bucuresti. Rezerva sa de la etajul 11 a fost pazita in permanenta de doi bodyguarzi personali si de un paznic, angajat al spitalului, scrie EvZ.ro

200 de judecatori acuza CSM de promovari oculte. Magistratii protesteaza impotriva numirii de catre CSM in functia de judecator la Inalta Curte de Casatie si Justitie, sectia Contencios, a secretarului general al institutiei, Corina Alina Corbu. Judecatorii considera ca aceasta nu are experienta juridica necesara. La grupul de 30 de judecatori care au inceput de ieri protestul impotriva magistratilor anchetati penal s-au alaturat azi alti 170, iar lista ramane deschisa. Pe langa faptul ca ei solicita ca CSM sa impuna interdictie de intrare in sala de judecata pentru judecatorii cercetati penal, magistratii cer „suspendarea procedurii de numire la Inalta Curte de Casatie si Justitie pana la clarificarea modalitatii in care judecatorii, ulterior anchetati de DNA, au avut acces la cea mai inalta pozitie in sistemul judiciar. Demnitatea profesiei nu permite incurajarea unui sistem netransparent si discretionar in care criteriile de numire intr-o functie ce presupune demnitate si onoare au devenit din ce in ce mai oculte", scrie Romania Libera.

Dorel Abrudan: „Oana, iubirea mea, nu mai da!“ Dorel Abrudan, iubitul studentei ucigase, isi striga in disperare prietena care il macelarea. Internata la Psihiatrie, Ioana Roman (22 de ani), autoarea sangeroasei crime de la Baia Mare, a acceptat sa stea de vorba cu reporterul „Adevarul de Seara“. „As vrea sa se afle adevarul. Nu incerc sa ma disculp si, sincer, nici nu pot sa motivez ceea ce am facut. Nu gasesc explicatii si mi se pare lipsit de logica", si-a inceput Ioana Roman (22 de ani) confesiunea. In noaptea de marti spre miercuri, ea si-a ucis cu peste 70 de lovituri de cutit iubitul, pe Dorel Abrudan (36 de ani), al carui inel de logodna il poarta si acum pe deget. Crima a avut loc in apartamentul mamei Ioanei, unde locuiau si cei doi tineri, noteaza Adevarul.

Politistii de la Circulatie, victime ale propriilor radare invizibile. Politistii de la Circulatie au cazut victima propriei strategii de folosirea radarelor invizibile. Nu mai putin de cinci Super Loganuri noi-noute echipate cu radarele Stealth au intrat in coliziune pe Autostrada Bucuresti-Pitesti in timp ce se indreptau spre Maramures. Masinile urmau sa intre in dotarea politistilor din nordul tarii chiar de ziua lor, sarbatorita joi. Bucuria a fost spulberata, cand, miercuri, in jurul orei 12.45, cele 9 bijuterii defilau pe Autostrada Bucuresti-Pitesti. Si asta pentru ca, dupa cum ne-au declarat surse din IGP, ghinionul a facut ca o restrictie de viteza impusa pe unul dintre tronsoane, l-a facut pe soferul aflat in capul coloanei cu noua Super Loganuri sa franeze brusc. Bilantul a fost urmatorul: 5 masini avariate, dintre care 3 suficient de serios incat sa nu mai poata continua drumul spre Maramures si amenda plus cate doua puncte de penalizare pentru doi dintre vitezomanii in uniforma, informeaza Gandul.

“Echipa Tismaneanu” bate palma cu Parchetul pentru “eternizarea” crimelor. Doua obiective bransate la miezul unei colaborari neașteptate – cea dintre istorici si procurori – sunt pe cale sa redefineasca fundamental termenii in care Romania s-a raportat, pana acum, la trecutul recent. Crimele de la Revoluție și mineriade pot deveni imprescriptibile. Alianta dorita de Vladimir Tismaneanu pentru elucidarea istorica si juridica a crimelor produse pe intervalul comunism-Revoluție-mineriade si-a consumat miercuri primele clipe de viata, noteaza EvZ.ro

Seful SRI: „E mai greu sa actionezi in democratie”. La 20 de ani de la infiintarea Serviciului Roman de Informatii, directorul institutiei, George Maior, vorbeste despre ce inseamna securitatea nationala a Romaniei de azi si explica de ce tinerii se simt atrasi de domeniul intelligence. Astazi se implinesc doua decenii de cand contraspionajul romanesc a intrat intr-o alta etapa, mult diferita fata de precedentele. In martie 1990, noua conducere a statului a inteles rapid ca nu-si mai putea permite sa amane constituirea unui serviciu de informatii care sa raspunda noilor realitati politice, sociale si economice. Straniile evenimente interetnice de la Targu Mures, petrecute intre 19 si 21 martie 1990, au grabit aparitia SRI, sperandu-se ca in acest mod vor fi evitate, pe viitor, provocarile orchestrate in afara granitelor tarii. De atunci si pana acum lucrurile s-au asezat in Romania, iar SRI a devenit - cel putin asa sustin oficialii sai - o structura respectata in randurile serviciilor secrete aliate, scrie Adevarul.

Vasile Blaga despre un presedinte-femeie in 2014, cum se intelege el cu Udrea, detalii despre o noua lege a concedierilor. Plus: cazul Voicu. Proiectul Ministerului de Finante prin care erau concediati 17.000 de bugetari "nu mai e de actualitate", spune ministrul Vasile Blaga. "Am realizat un nou proiect de lege transmis de doua saptamani FMI". "Se face o economie de 250 mil. euro", iar cei care vor fi dati afara sa se "reprofileze". Ati gasit persoana care sa-i succeada lui Traian Basescu la Presedintia Romaniei? O intrebare la care Blaga nu are raspuns. Aflati daca liderul PD-L crede ca a venit timpul pentru un candidat femeie. Tot acolo, aflati care e relatia dintre el si Elena Udrea. Integral in Gandul.

10.000 de dolari costa documentele false pentru New York. Politistii romani de frontiera, impreuna cu ofiteri FBI, au reusit sa anihileze o retea de traficanti de persoane care actiona pe ruta Romania - Mexic - New York. Peste 140 de romani au ajuns ilegal in SUA, dupa ce capii retelei le furnizau documente false si se ocupau de transportul lor, contra unor sume consistente: intre 7.000 si 10.000 de dolari. Daca migrantii nu aveau suficienti bani, erau siliti sa cerseasca pana cand traficantii isi recuperau castigul, noteaza Cotidianul.