Autoritatile israeliene vor sigila granita cu Cisiordania in perioada sarbatorilor de Pasti. Fortele israeliene au anuntat ca vor inchide caile de acces in Cisiordania incepand cu miezul noptii de duminica pana marti, 6 aprilie. Conform Fortelor Israeliene de Aparare, accesul peste granita le va fi permis doar persoanelor cu acreditari corespunzatoare si celor care vor avea nevoie de ingrijiri medicale, scrie CNN. Ministrul israelian al apararii, Ehud Barak a ordonat inchiderea granitei pentru perioada sarbatorilor de Pasti, dupa ce autoritatile de la Tel Aviv au analizat situatia curenta din teritoriu. Desi masurile de acest tip sunt obisnuite in timpul sarbatorilor evreiesti, decizia de duminica va fi aplicata intr-o perioada delicata de tensiuni sporite intre israelieni si palestinieni.

Barack Obama a efectuat o vizita neanuntata in Afganistan. Presedintele american Barack Obama a aterizat duminica in Afganistan, efectuand o vizita neanuntata public. Liderul occidental s-a intalnit in prima parte a zilei cu presedintele afgan Hamid Karzai, iar apoi a vizitat o baza militara americana din zona, unde a rostit un discurs catre membrii trupelor aliate, scrie CNN. Dupa intrevederea avuta cu presedintele afgan, Obama a declarat ca doreste sa trimita un "puternic mesaj" pentru continuarea parteneriatului dintre cele doua tari. Presedintele american a tinut apoi un discurs in fata a 2.000 de soldati ai fortelor coalitiei, afirmand ca razboiul din Afganistan este "absolut esential" pentru siguranta Statelor Unite. Obama le-a multumit soldatilor pentru spiritul lor de sacrificiu, adaugand ca "cei de acasa" se bazeaza pe eforturile lor.

Papa afirma ca nu se va lasa intimidat de criticile primite in scandalul abuzurilor sexuale. Papa Benedict al XVI-lea se confrunta cu una dintre cele mai profunde crize ale pontificatului sau, insa declara ca va gasi in credinta puterea de a nu se lasa intimidat de cei care ii critica atitudinea in privinta abuzurilor sexuale comise in sanul bisericii, scrie Reuters. Suveranul Pontif, in varsta de 82 de ani, a oficiat duminica slujba de Florii. Desi nu a mentionat direct scandalul sexual, Papa a tinut o predica ce poate fi interpretata in contextul crizei prin care trec atat el cat si Biserica Catolica."Credinta in Dumnezeu ajuta omul sa nu se lase intimidat de micile barfe ale majoritatii", a spus Suveranul Pontif, care a rostit o rugaciune pentru cei tineri si pentru cei care ii educa si ii protejeaza.

Un mort si doi raniti in urma unui atac cu bomba petrecut in Atena. O persoana a fost ucisa iar alte doua au fost ranite la Atena duminica, aproape de miezul noptii, dupa ce o bomba a explodat langa o cladire publica, afirma politia locala. Un oficial a declarat ca cei doi raniti sunt o femeie si un copil, scrie Reuters. Bomba a mai avariat unele dintre cladirile adiacente si cateva masini parcate in zona. Desi atacurile cu bomba din partea gruparilor militante de stanga sunt frecvente in Grecia, explozia de duminica a fost prima din ultimii ani care s-a soldat cu moartea unei victime.

A fost descoperita o noua soparla gecko. O echipa de herpetologi americani a facut descoperirea lunii martie, atunci cand a dat, accidental, peste o noua specie de soparla gecko, camuflata perfect in junglele umede situate intr-o zona neexplorata pana in prezent din Cambodgia. Soparla gecko a fost botezata pe loc Cnemapsis neangthyi. Noua membra a grupului gecko a fost descoperita in Muntii Cardamom din Cambodgia, in urma unei expeditii care avea ca scop inventarierea speciilor de reptile si amfibieni din acesta parte a lumii. Expeditia a fost condusa de dr. Lee Grismeri din cadrul Universitatii La Sierra si a avut girul organizatiei Fuana & Flora International. Integral pe Descopera.ro.