Barack Obama ii ofera presedintelui rus Dmitri Medvedev ajutorul Statelor Unite dupa atacurile teroriste de la metroul moscovit. Presedintele american Barack Obama l-a sunat luni pe omologul sau rus, Dmitri Medvedev, oferindu-i acestuia condoleante si punandu-i la dispozitie ajutorul Statelor Unite pentru a-i "aduce in fata justitiei" pe cei responsabili pentru atentatele ucigase petrecute la metroul din Moscova, relateaza AFP. Conform unui comunicat al Casei Albe, Obama i-a telefonat presedintelui Medvev cu scopul de "a-i oferi personal condoleantele poporului american pentru victimele scandalosului atac terorist petrecut la Moscova." In cadrul convorbirii, seful statului american a spus ca Statele Unite sunt pregatite sa coopereze cu Rusia pentru prinderea celor care au pus la cale atentatul.

26 de extremisti au fost ucisi in Pakistan in urma unor inclestari violente. O serie de inclestari violente a avut loc luni in regiunea tribala a Pakistanului. In urma confruntarilor, 26 de militanti au fost ucisi, alaturi de liderul unei militii pro-guvernamentale, scrie CNN. Conform unor oficiali pakistanezi, militantii au atacat un convoi al fortelor de siguranta in zona Meerobak a agentiei Orakzai din interiorul provinciei de la granita cu Afganistanul. Soldatii au ripostat, ucigand 8 extremisti si capturand alti 4. Intr-un alt incident, militantii au atacat cu rachete un punct de control din Orkazai. Replica fortelor de siguranta a ucis 5 persoane. Ceilalti 13 militanti au murit in urma unei ofensive a trupelor guvernamentale care a vizat trei ascunzatori din nordul provinciei Orkazai. In acest timp, Malik Taj, liderul unei militii pro-guvernamentale din zona, si-a pierdut viata dupa ce o bomba detonata de la distanta a exlodat la marginea unui drum.

Israelul restrictioneaza accesul in complexul moscheii Al-Aqsa. Incepand de luni, Israelul a impus restrictii ale accesului catre complexul moscheii Al-Aqsa cu scopul de a evita violentele in aceasta zona din Ierusalim pe timpul sarbatorii Pastilor, scrie France24. Politia israeliana a declarat ca persoanele de alta religie decat cea musulmana, precum si musulmanii sub varsta de 50 de ani nu vor putea intra in zona din preajma moscheii, fara a preciza data ridicarii restrictiilor. In timpul acestei luni, precum si in septembrie anul trecut, zeci de persoane au fost ranite langa moscheea Al-Aqsa in violente provocate de zvonuri conform carora anumiti extremisti evrei intentionau sa se roage in interiorul complexului.

Un exemplar al primei reviste de benzi desenate cu Superman s-a vandut cu 1.5 milioane de dolari. O copie a numarului revistei Action Comics din 1938 in care a debutat Superman a fost vanduta luni cu 1.5 milioane de dolari, devenind cel mai scump exemplar al unei publicatii de benzi desenate, conform site-ului de licitatii online ComicConnect.com. Vechiul record fusese stabilit in februarie, cand prima revista cu Batman a fost adjudecata pentru 1,075 milioane de dolari. Vincent Zurzolo, coproprietar al ComicConnect.com, a declarat ca noua suma record va fi depasita cu greu, intrucat exemplarul Action Comics vandut luni este de departe cea mai valoroasa revista de benzi desenate din lume. Cititi mai mult pe rawstory.com.

Circurile britanice nu vor mai avea voie sa detina animale salbatice. Spre bucuria adevaratilor iubitori de animale din intreaga lume, dresorii de lei, tigri si ursi din Marea Britanie au fost avertizati sa se reprofileze profesional, din pricina unei legi emise de executivul britanic pe data de 26 martie, anul curent, si care va intra in vigoare incepand cu aceasta vara. Interzicerea folosirii animalelor salbatice pentru numere de dresaj de catre circurile de pe teritoriul britanic este vazuta de specialisti drept o mare victorie care ar putea duce, in scurt timp, la interzicerea animalelor salbatice in toate circurile din lume. Decizia executivului britanic a venit in urma unui sondaj la nivel national: populatia Regatului Unit a decis, in proportie covarsitoare de 94,5%, interzicerea tuturor spectacolelor de circ in care sunt prezenti lei, tigri, ursi, elefanti, zebre, pantere, maimute si alte animale salbatice. Un procent inca si mai mare, de 96% dintre britanici, se pronunta pentru interzicerea cu desavarsire a tuturor animalelor in circuri, fie ele gaini, porumbei, porci, cai, capre, iepuri sau caini. Integral pe Descopera.ro.