Directorul Fondului de Ivestitii din Abu Dhabi a fost gasit mort. La 4 zile dupa ce planorul in care se afla s-a prabusit intr-un lac din Maroc, Ahmed bin Zayed al-Nahayan, directorul Autoritatii de Investitii din Abu Dhabi, a fost gasit mort. Televiziunea de stat din Emiratele Arabe Unite a anuntat, marti, ca "Seicul Ahmed este in grija Celui de Sus". Planorul in care se afla seicul s-a prabusit duminica intr-un lac de la sud de Rabat. Pilotul a fost salvat, insa seciul a fost dat disparut. Dupa patru zile de cautari, in care au fost implicati in jur de 100 de scafandri, trupul neinsufletit al lui Ahmed bin Zayed al-Nahayan a fost recuperat marti dimineata, scrie Reuters. Seicul Ahmed bin Zayed al-Nahayan era unul dintre cei mai bogati oameni din lume si fratele mai mic al presedintelui Emiratelor Arabe Unite, insa nu era urmatorul dupa acesta pe linia succesiunii. La cei 40 de ani ai sai, Ahmed bin Zayed al-Nahayan a ocupat, in 2009, locul 27 in topul celor mai influenti oameni ai planetei, realizat de revista Forbes.

Cutremur de 6,4 grade in largul coastei Republicii Myanmar. Un cutremur cu magnitudinea de 6,4 grade pe scara Richter s-a produs, marti, la nord de insulele Andaman, in apropiere de coasta Republicii Myanmar, la ora locala 10.24 p.m. (18.54 ora Romaniei), anunta AFP. Deocamdata nu s-a emis niciun avertisment de tsunami. Potrivit US Geological Survey, cutremurul s-a produs la o adancime de 45,4 kilometri, la 500 de kilometri sud-vest de Rangoon, capitala Myanmar. In urma cutremurului nu au fost raportate victime si nici pagube materiale semnificative, scrie AFP.

Politia rusa face publice fotografii cu femeile kamikaze. Politia rusa a facut publice, marti, fotografii cu doua femei suspectate ca ar fi fost cele care au detonat bombele de la metrou din Moscova, luni dimineata, atentate soldate cu moartea a 39 de persoane. De asemenea, autoritatile ruse cauta alte trei persoane suspectate de implicare in organizarea atentatelor. Acestea sunt un barbat in varsta de aproximativ 30 de ani din Cecenia si doua femei, in varsta de 22 si, respectiv, 45 de ani. Politia este de parere ca acestia au intrat impreuna cu femeile kamikaze in statiile de metrou si ca sarcina lor era sa se asigure ca atentatele sunt duse pana la capat, scrie CNN.

FARC elibereaza un soldat tinut ostatic mai mult de 12 ani. O misiune a Crucii Rosii a calatorit in junglele columbiene, marti, pentru a-l prelua pe Pablo Emilio Moncayo de la Fortele Armate Revolutionare din Columbia (FARC). Moncayo a fost capturat in urma cu mai mult de 12 ani, cand rebelii au invadat baza militara in care se afla, scrie Reuters. Eliberarea tanarului de catre FARC este a doua de saptamana aceasta si are loc in contextul in care in luna mai vor avea loc alegerile prezidentiale in care columbienii vor alege succesorul lui Alvaro Uribe. Actualul presedinte va renunta la conducerea tarii dupa ce a indeplinit doua mandate in care a dus o lupta dura impotriva FARC. Uribe ii acuza pe rebeli ca folosesc aceste eliberari pentru a obtine mai multa popularitate.

Un vulcan subacvatic din Mediterana s-ar putea prabusi, provocand un tsunami pe coasta Italiei. Experti de la Institutul National de Geofizica si Vulcanologie (INGV) din Italia au declarat pentru CNN ca peretii celui mai mare vulcan subacvatic din Marea Mediterana s-ar putea prabusi, eliberand mii de tone de magma. Acest fapt ar determina formarea unui tsunami ce ar putea acoperi sudul Italiei. Vulcanul Marsili din Marea Tireniana este sustinut de roci slabe si permeabile, existand riscul ca peretii acestuia sa se prabuseasca in orice moment. Cercetatorii au descoperit ca s-au prabusit deja cateva bucati din peretii vulcanului, iar daca aceste evenimente iau amploare, rezultatele vor fi catastrofale.