Uniunea Europeana va antrena 2000 de soldati somalezi. Uniunea Europeana a anuntat, miercuri, ca va antrena in jur de 2000 de soldati somalezi incepanad de saptamana viitoare, cu scopul de a intari guvernul de tranzitie din Somalia, scrie AFP. Antrenamentele vor incepe pe 7 aprilie si vor avea loc in Uganda, unde se antreneaza si la ora actuala soldatii somalezi. Statele Uniunii Europeane s-au pus de acord inca din ianuarie asupra acestei misiuni, care va dura 6 luni si va fi efectuata sub comandament spaniol. Misiunea europeana se va realiza cu cooperarea mai multor parteneri internationali, precum Natiunile Unite, Uniunea Africana, Misiunea Uniunii Africane in Somalia (AMISOM), si cu ajutorul SUA.

Un libanez acuzat de vrajitorie va fi decapitat in Arabia Saudita. Un barbat libanez acuzat de vrajitorie a fost condamnat la moarte si urmeaza sa fie decapitat vinerea aceasta, a declarat avocata barbatului. May El Khansa, avocata lui Ali Hussain Sibat, a declarat pentru CNN ca familia barbatului a fost informata cu privire la executie si ca stie din surse saudite ca aceasta va avea loc vineri. Ministerul de Justitie saudit nu a putut fi contactat de CNN pentru a comenta asupra cazului. Sibat era gazda unui show de televiziune transmis prin satelit de un post de televiziune din Beirut, "Sheherezade". In cadrul emisiunii, telespectatorii il sunau pe Sibet pentru ca acesta sa le prezica viitorul. Barbatul a fost arestat de politia saudita si acuzat de vrajitorie, in octombrie 2008, cand se afla in pelerinaj in Arabia Saudita.

Kabul Dreams - singura trupa de indie rock din Afghanistan. Kabul Dreams, singura trupa de indie rock din Afganistan, reprezinta un element inedit in aceasta tara macinata de conflicte si instabilitati. Insa, in doar un an de existenta, cei trei tineri au inceput incet-incet sa cucereasca publicul, iar acum se viseaza staruri pe scena internationala. Muzica lor este inspirata de Beatles, Oasis si Radiohead, iar in repertoriul lor se regaseste si un cover foarte bun dupa "Wonderwall" de la Oasis. The Guardian prezinta povestea baietilor de la Kabul Dreams, trei tineri de origine uzbeka, tajica si, respectiv, pashtuna, care surprind mediul cultural afgan. "Tintim catre lucruri marete. Vrem o casa de discuri si un turneu international", a declarat Siddique Ahmed, basistul trupei, pentru The Guardian. "Si un Grammy" a adaugat vocalistul Suleman Qardash. Trupa a concertat in luna martie in singurul club de noapte din Kabul, dar si la ambasada Marii Britanii. Din ce in ce mai multi tineri afgani incep sa vina la concertele lor, desi nu au nici cea mai mica idee de ce inseamna muzica rock.

Proiectul CNN "Walk in Our Shoes" - o plimbare in jurul lumii. Luna aceasta, CNN i-a invitat pe cititori sa filmeze timp de un minut o plimbare dintr-un loc care le este drag lor. Oamenii au fost rugati sa realizeze inregistrarile pe 20 martie, prima zi de primavara in emisfera nordica si prima zi de toamna in emisfera sudica. Rezultatul: mai mult de 450 de inregistrari ce surprind peisaje de pe toate continentele, mai putin Antarctica. "Walk in Our Shoes" face parte din categoria proiectelor artistice online realizate prin colaborarea mai multor persoane, o categorie de proiecte ce castiga tot mai mult popularitate. Unii oameni au realizat inregistrari cu peisaje pitoresti, precum templele buddhiste din Bhutan, iar altii au inregistrat imagini cu locuri banale, care insa au o semnificatie aparte pentru ei. Trotuarele din Burlington, Iowa, strazile din Monevideo, protestele din Bangkok au fost filmate de cititori si incluse in colajul realizat de CNN.

Planul pe energie al lui Obama implica forarea dupa petrol in Atlantic si in Golful Mexic. Presedintele Obama a facut public, miercuri, planul pe energie, care presupune forarea dupa gaze naturale si petrol intr-o serie de locuri din Oceanul Atlantic si din Golful Mexic. Aceasta miscare va starni probabil simpatia oamenilor din industrie, insa va provoca si nemultumirea ecologistilor. Potrivit planului lui Barack Obama, se va ridica o interdictie de forare, veche de 20 de ani, pe coasta Virginiei. De asemenea, planul autorizeaza Departamentul de Interne sa efectueze cercetari in Atlantic pentru a stabili locatia exacta si calitatea petrolului si a gazelor, se anunta intr-un comunicat de la Casa Alba, citat de CNN.