Asasin al Triadei chineze, liber cu voie de la judecatoare. O decizie incredibila a Tribunalului Bucuresti provoaca revolta chiar si in randul magistratilor. Un membru al mafiei chineze a fost achitat, dupa ce si-a ucis si transat doi conationali. Unul dintre cei mai sangerosi asasini ai Triadei (mafia chineza), ale carui crime au oripilat opinia publica la jumatatea anilor ’90, este liber pe strazile Capitalei, incepand de marti, scrie EvZ.

Silviu Ionescu, diplomatul din Singapore: Totul a fost circ. Persoana decedata nici macar nu a fost supusa autopsiei. Procuratura din Singapore a anuntat concluzia anchetei privind accidentul rutier mortal din decembrie 2009: la volanul masinii se afla diplomatul roman Silviu Ionescu. In timp ce procurorii din Singapore sustin ca vor trimite la Bucuresti imagini video si declaratii de la martori oculari de la accident, Silviu Ionescu sustine ca ancheta „a fost un circ“, scrie Adevarul.

Mona Pivniceru: "De la Scandalul Voicu si pozitia mea este pusa in pericol". Presedinta Asociatiei Magistratilor din Romania (AMR), judecatoarea Mona Pivniceru nu este de acord cu suspendarea judecatorilor implicati in cazul de trafic de influenta in care este cercetat senatorul Catalin Voicu. Mona Pivniceru sustine, insa ca ar fi de partea celor 300 de magistrati care cer aplicarea normelor de etica pentru cei care poarta robe.

E normal ca judecatorii pusi sub acuzare in dosarul „Voicu" sa se imbrace in robe si sa judece?

M.P. Un judecator nu are alte legi decat au ceilalti in republica. Din moment ce nu a fost pusa in miscare actiunea penala, ei isi pastreaza statutul de judecator. In cazul lui Florin Costiniu, pe care eu il cunosc mai bine, e plecat de foarte multa vreme in concediu de odihna tocmai pentru a nu trezi suspiciuni. Suspendarea din functie a unor judecatori este o masura foarte grava si trebuie sa se sprijine pe o proba, pe ceva. Integral in Romania libera.

Teo: "N-o sa-i ridic osanele lui Basescu". Decizia de a o propune pe Trandafir a fost luata in cerc foarte restrans, in urma cu o luna, liderii PD-L mirandu-se ei insisi de performanta de a-si tine gura atat timp. Informatia a circulat insa doar la nivelul a maximum cinci oameni. Grijulii sa nu se afle de candidatul-bomba, pedelistii au aruncat deliberat pe piata numele celor trei ministri - Teodor Baconschi, Daniel Funeriu si Gabriel Sandu -, organizatia Sectorului 4 fiind pusa sa faca de ochii lumii o hartie oficiala si sa o trimita la partid, scrie Gandul.

Gazeta matematica, o revista de cand Romania. "Ce curge in apa voastra, de sunteti asa buni la matematica?", intreba candva fostul secretar de stat al Statelor Unite, Henry Kissinger. Celebrul diplomat al anilor '70 nu arunca vorbe in vant. Acum, in fiecare dintre cele mai bune 20 de universitati americane, gasesti cate un profesor roman de stiinte reale, spune Florin Talpes, managerului unei companii de software. Site-urile acestor universitati ii dau dreptate. Eleny Ionel este prima romanca numita profesor la Stanford, ieseanul Andrei Hagiu preda la Harvard, Ioana Dumitriu la University of Washington, Adrian Bejan este unul dintre marii profesori de inginerie mecanica de la Duke University, iar cel mai bun tanar matematician roman, Ciprian Manolescu, preda la University of California, Los Angeles (UCLA), scrie EvZ.

Spagara de la Pensii cu geanta Louis Vuitton. Floarea Mariana Ianson, presedinta comisiei de pensionare pe caz de boala, avea calificativul „exceptional“ pe fisa postului. Doctorita a fost trimisa in judecata, la inceputul saptamanii, pentru luare de mita. Floarea Ianson a fost denuntata de sapte pensionari care sustin ca spaga era minimum 100 de euro. In calitate de sefa a Serviciului de Expertiza Medicala si Recuperare a Capacitatii de Munca din cadrul Casei Judetene de Pensii (CJP) Cluj, doctorita Floarea Mariana Ianson (52 de ani) a luat de la mai multi batrani sume de bani pentru a le elibera actele de pensionare pe caz de boala, scrie Adevarul.

Aromanul care a impacat bisericile. Una dintre personalitatile cele mai importante ale istoriei are radacini romanesti. Patriarhul ecumenic al Constantinopolului, Athenagoras, de origine aromana, a ridicat anatema pusa pe Biserica Catolica la Marea Schisma din 1054.Patriarhul ecumenic al Constantinopolului, Athenagoras, de origine aromana, a ridicat anatema pusa pe Biserica Catolica la Marea Schisma din 1054. Una dintre personalitatile cele mai importante ale istoriei are radacini romanesti. Este vorba despre Patriarhul ecumenic al Constantinopolului, Athenagoras - de origine aromana -, cel care a restabilit bunele relatii dintre Bisericile Ortodoxa si Catolica, scrie Romania libera.

Se scumpesc medicamentele. Cat vor costa de joi Algocalminul, Nurofenul si Viagra. Fiecare roman ascunde in buzunar, poseta ori dulapior cutia de Algocalmin si fiecare locuitor al tarii inghite, in medie, o jumatate din amintitul comprimat pe zi, arata studiile de specialitate. Pana acum, o cutie cu 20 de pastile costa 7,78 de lei, dar de la 1 aprilie, pretul ei ar putea creste cu pana la 50 de bani, potrivir estimarilor Gandul. Asta pentru ca de astazi preturile medicamentelor vor fi actualizate in functie de cursul euro pe care a fost fundamentat bugetul pe anul 2010, 4,25 de lei pentru un euro, in loc de 4 lei, cat era in 2009. Reiese astfel ca medicamentele se vor scumpi cu 6,25%, scrie Gandul.

De ce nu-i prieste Mioritei iarba de UE. Oieritul romanesc supravietuieste cu greu, intre subventia europeana care vine tarziu, dezinteresul tineretului pentru meseria de cioban, si suprematia supermarketurilor care ne baga pe gat branza de import. Se zice ca inainte de ‘89 un militian s-a dus la piata ca sa cumpere branza. A intrebat-o pe batrana care vindea mai multe soiuri, care e de oaie? Mamaie i-a dat sa guste dintr-o bucata, dar militianul, de cum a pus pe limba, i-a strigat indignat batranei ca aia nu e branza de oaie. “De, mama, se cunoaste cine a fost cioban!”, i-ar fi replicat atunci batrana, scrie EvZ.

Un Hiroshima cibernetic in SUA? Heritage Foundation, un think tank conservator care a fost Biblia doctrinei Reagan in timpul Razboiului Rece, spune ca SUA se va confrunta o bomba nucleara cibernetica, care va arunca tara intr-un haos cumplit. Consecintele directe: distrugerea comunicatiilor, a retelelor de gaz si electricitate, compromiterea infrastructurii.Potrivit organizatiei Heritage Foundation, detonarea bombei nucleare cibernetice ar urma sa aiba loc la 40 de mile (circa 64 km) distanta de granita fizica a SUA. Rezultatul? Un impuls electromagnetic care ar distruge pana la ultimul dispozitiv electronic din tara, de la telefoanele mobile si pana la marile grupuri electrogene din spitale, presarand orasele si autostrazile cu morti si declansand haosul in comunicatii si infrastructura, scrie Romania libera.