Politia Rutiera schimba Legea Circulatiei pentru ca „soferii agresivi“ sa fie pedepsiti. In prezent, Codul Rutier prevede amenzi pentru injuraturi si semne obscene. Seful Politiei vrea sa schimbe legea pentru ca si "depasirile repetate, franarea brusca cu intentie" sa fie pedepsite. "Uitati-va ce se intampla: se bat, se arunca pe capota", spune comisarul-sef Lucian Dinita, intr-un inter­viu pentru Gandul. Seful Politiei Ru­tiere sustine ca institutia pe care o conduce le-a facut deja parlamentarilor o lista de comportamente "agresive" in trafic. Cateva dintre exemple: "depasirile repetate, in zigzag ori franarea brusca, slalomul printre masini" ar urma, daca parlamentarii sustin initiativa Politiei, sa fie pedepsite de noul Cod Rutier. Integral in Gandul.

80% din drumuri sunt pline de gropi. Constructorii, „rugati“ sa repare pe datorie. Aproape 80% din reteaua totala de drumuri nationale este "presarata" cu gropi. Reparatiile vor costa peste 40 milioane de euro, bani pe care statul nu-i are, iar constructorii vor fi "rugati" sa lucreze pe datorie. Dupa iarna grea din acest an, 79% din reteaua de drumuri nationale din Romania este acoperita de gropi. Din lungimea totala de 16.062 km, pe 12.700 km va trebui sa se intervina pentru plombarea gropilor, sau chiar pentru reparatii mai complexe, ceea ce va necesita un efort financiar de peste 40 milioane de euro. Bani pe care Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri Nationale din Romania (CNADNR) nu-i are. In bugetul pe acest an al companiei, la capitolul intretinere figureaza suma de 435 milioane de lei, din care 335 milioane reprezinta datoriile de anul trecut catre constructori. Integral in Gandul.

Noua state din UE impun inca restrictii de munca romanilor. Noua state membre UE impun in continuare restrictii pe piata fortei de munca pentru cetatenii romani, desi au trecut mai mult de trei ani de la aderarea Romaniei la Uniunea Europeana (UE), masuri similare fiind aplicate si de alte patru state europene din afara Uniunii, scrie NewsIn. Cele noua state membre care solicita in continuare permise de munca muncitorilor romani sunt: Austria, Belgia, Franta, Germania, Irlanda, Luxemburg, Malta, Marea Britanie si Olanda. Integral in Romania Libera.

Gigi Becali a dat bani fostilor colegi de celula. Gigi Becali a povestit la un post de televiziune ce a facut in cele doua saptamani cat ca fost incarcerat si cum planuieste sa-si ajute fostii colegi de celula, potrivit Realitatea.net. Europarlamentarul Gigi Becali a declarat intr-un interviu ca in puscarie a renuntat la trei pacate. "Acolo (in puscarie n. red.) nu ai ce face. Eu am stat acolo doua saptamani. Si am fost mult mai aproape de Dumnezeu. Pacate nu puteam face, am citit incontinuu carti de religie, am renuntat la trei pacate. Am promis si am renuntat. Cand m-am spovedit anul acesta i-am spus parintelui cu curaj si cu mandrie sufleteasca ca am renuntat la trei pacate si nu le voi mai face toata viata", a spus Becali, la Antena 3. Gigi Becali a spus ca nu i-a uitat pe fostii colegi de celula, ca nu-l intereseaza pentru ce au fost incarcerati si chiar ii ajuta cu bani. Integral in Romania Libera.

Cum s-au spalat pe maini senatorii de cazul „Voicu”. In ziua in care instanta decidea arestarea senatorului PSD, colegii sai nu stiau cum sa scape mai repede de solicitarea acestuia de a fi audiat de plen. In vreme ce senatorul Catalin Voicu batea drumul intre Inalta Curte si casa, in asteptarea deciziei instantei supreme privind cererea procurorilor de arestare, colegii sai din conducerea Senatului se grabeau sa scape de dosarul sau cat mai rapid. Si au terminat inaintea magistratilor. Contestatia votului din Senat, semnata de Voicu, care ar fi vrut sa fie audiat si de plen, a fost respinsa in cateva minute. Figurand la primul punct de pe ordinea de zi, subiectul a fost expediat mai intai de Mircea Geoana, scrie EvZ.ro.

Romanii se pregatesc pentru „lumea noua”: invata chineza. De la inceputul lunii martie, zece cursanti romani studiaza limba cu cei mai multi vorbitori din lume, intr-un laborator modern, donat de statul chinez. Pe tabla sunt desenate trei linii orizontale, de lungimi diferite, o linie verticala care le taie la mijloc si o linie oblica, usor curbata, care pleaca din stanga. Le-a trasat o mana sigura, subtiindu-le catre capete. Un barbat echipat intr-o uniforma militara, perfecta, arata acum spre semn si scoate un sunet scurt. Zece „elevi” repeta stangaci, prea apasat, apoi tot mai curat, si sunetul incepe sa pluteasca. Semnul si sunetul inseamna in chineza „vehicul”, orice fel de vehicul. Integral pe EvZ.ro.

Romul transat la Medicina a intermediat un santaj de 500.000 de euro intre capii mafiei imobiliare tiganesti. Trifu Schroth, de 65 de ani, ucis de doi studenti in caminul Universitatii de Medicina si Farmacie din Timisoara, a tinut la pastrare jumatate de milion de euro pentru care se certau doi dintre cei mai influenti capi ai mafiei imobiliare tiganesti din Timisoara: Ionel Sander, alias Ionelas Carpaci, si Nicolae Mihai. Romul transat la Medicina a tinut banii, pentru care cei doi bastani se santajau cu plangeri penale depuse la Parchet. Integral in Adevarul.

Sapte candidati pe locul lui Gutau. Sapte candidati au inceput astazi campania electorala pentru postul de primar de Ramnicu-Valcea, ramas liber dupa condamnarea la inchisoare a edilului Mircia Gutau. Primii care s-au inscris in cursa sunt PDL-istul Romeo Radulescu, in prezent primar interimar, PSD-istul Remus Grigorescu, fost prefect al judetului Valcea in 2009, si liberalul Bogdan Pistol. Ulterior, in competitie au intrat Valeriu Croitorescu (Partidul Verde), Lucian Trandafirescu (Partidul Ecologist ), Dumitru Cumpanasu (Partidul Popular al Protectiei Sociale) si Nicolae Patru (Partidul National Democrat Crestin). Integral pe EvZ.ro.