"Nasul" tutunului cubanez a murit la varsta de 91 de ani. Alejandro Robaina, considerat o legenda in randul cultivatorilor de tutun cubanezi, a murit sambata, la varsta de 91 de ani, a anuntat compania Habanos, care produce trabucuri cu numele acestuia. Robaina fusese diagnosticat cu cancer in urma cu un an, scrie CNN. Frunzele de tutun cultivate de cubanez sunt considerate printre cele mai bune din lume, iar o cutie de trabucuri fine Vegas Robaina costa 500 de dolari pe piata internationala. Familia lui Robaina cultiva tutun neintrerupt din 1845 si pana acum, insa afacerile au luat amploare doar in momentul in care Alejandro a preluat plantatia. Barbatul si-a facut o reputatie in randul amatorilor de trabuc si mii de vizitatori veneau in fiecare an sa il viziteze.

Un sustinator al independentei cipriotilor turci revendica victoria in alegerile din Republica Turca a Ciprului de Nord. Dervis Eroglu, un sustinator al independentei cipriotilor turci revendica victoria in alegerile prezidentiale de duminica din Republica Turca a Ciprului de Nord. Dupa numararea a 95% din voturi, Eroglu obtinuse 50, 36% din voturi, iar Mehmet Ali Talat doar 42, 84%. Daca Eroglu se mentine deasupra pragului de 50% nu se va mai organiza un al doilea scrutin. Victoria lui Eroglu ar insemna ingreunarea negocierilor pentru reunificarea insulei, dar si a procesului Turciei de aderare la UE, scrie Reuters. "Vom lucra intotdeauna in cooperare cu patria noastra, Turica", a declarat, duminica, candidatul cu cele mai mare sanse de castig. Contracandidatul sau si actualul conducator al tarii, Mehmet Ali Talat, a condus negocierile cu cipriotii greci inca din 2008, cand acestea au fost initiate. Potrivit unor diplomati, victoria lui Eroglu ar ingreuna procesul de reunificare cu cipriotii greci, sustinut de ONU. De asemenea, acest fapt ar putea crea probleme Turciei in incercarea sa de aderare la Uniunea Europeana. Cipriotii greci, care reprezinta Ciprul in cadrul UE si nu recunosc enclava separatista, au declarat ca vor bloca aderarea Turciei atata timp cat insula ramane divizata.

Edwin Valero, campion la box, a recunoscut ca si-a ucis sotia. Venezueleanul Edwin Valero, campion WBC (World Boxing Council) la categoria usoara, a recunoscut ca si-a ucis sotia si a fost arestat duminica, au anuntat autoritatile. Valero, in varsta de 28 de ani, a ucis-o prin injunghiere pe Jennifer Carolina Viera de Valero, de 24 de ani, in cursul noptii de sambata spre duminica la hotelul Intercontinental din Valencia, scrie Reuters. Dupa ce si-a injunghiat sotia, acesta a coborat la receptie si le-a spus angajatilor ce a facut. Femeia a murit din cauza sangerarii puternice. Valero a mai fost retinut in martie pentru ca si-a maltratat sotia si se pare ca facea tratament pentru a scapa de probleme legate de abuzul de alcool.

Ahmadinejad: Iranul este prea puternic pentru a fi atacat. Presedintele iranian a declarat duminica, in timpul unei parade militare, ca Iranul este o tara atat de puternica, incat nimeni nu ar indrazni sa o atace. "Armata iraniana este atat de mareata azi, incat niciun inamic nu s-ar putea gandi sa ne invadeze teritoriul" a spus Mahmoud Ahmadinejad, potrivit CNN. Parada a marcat sfarsitul unei conferinte de dezarmare organizata de Iran, ca raspuns la summitul nuclear de la Washington de saptamana trecuta. Parada militara a avut loc langa mausoleul raposatului ayatollah Khomeini. In cadrul acesteia, au fost expuse mai multe rachete cu raza medie si lunga de actiune. Ahmadinejad a adus critici si mai dure la adresa statelor din Occident, dupa summitul nuclear de acum o saptamana de la Washington, la care nu a fost invitat. Sambata, liderul iranian a condamnat politicile "ipocrite" si "periculoase" ale acestor tari, care nu pot conduce decat la proliferare nucleara. Iranul a gazduit sambata si duminica, propria conferinta de dezarmare, la care sustine ca au participat reprezentanti din 60 de tari. In cadrul conferintei, s-a lansat un apel la adresa Israelului, cerand aderarea acestuia la Tratatul de Neproliferare Nucleara (NPT), scrie The Washington Post.

Pakistan: 48 de morti in urma a doua atentate sinucigase, in ultimele doua zile. Un atacator sinucigas a ucis sapte persoane, duminica, la o sectie de politie din Kohat - acelasi oras din nord-vestul Pakistanului, unde, recent, a fost atacata o tabara pentru refugiati si au fost ucise alte 41 de persoane, informeaza CNN. In incidentul de azi, atacatorul a intrat in sectia de politie cu un camion incarcat cu explozibili si a ucis sase adulti si un copil, potrivit unui oficial al politiei pakistaneze. Explozia a ranit alte 25 de persoane, inclusiv sapte ofiteri de politie. Masina a fost umpluta cu aproximativ 250 kg de explozibili care au creat un crater de 3 metri latime si 1 metru adancime. Explozia a distrus o parte a sectiei de politie si a avariat o scoala din apropiere.