Familia unui lider sunnit care lupta impotriva Al-Qaeda a fost decapitata. Mai multi barbati inarmati au patruns in casa unui lider din "Consiliul Desteptarii" (Awakening Council) si au ucis cu brutalitate familia acestuia, au anuntat autoritatile irakiene, potrivit CNN. Atacatorii au ucis sotia si fiica liderului irakian si i-au decapitat pe cei trei fii ai acestuia in casa lor din orasul Tarmiya, la 30 de kilometri de Bagdad. Tatal nu se afla acasa luni seara, cand a avut loc atacul. Acesta este ultimul dintr-o serie de atacuri impotriva membrilor din "Consiliul Desteptarii" sau "Fiii Irakului" si a familiilor lor. Consiliul Desteptarii reprezinta o coalitie intre mai multe triburi sunnite, care lupta impotriva teroristilor si in special impotriva Al-Qaeda. Miscarea de "Desteptare" a fost initiata in provincia irakiana Anbar in 2006. In contextul intensificarii violentelor din tara, liderii triburilor sunnite au decis sa nu mai lupte impotriva americanilor, ci sa li se alature in razboiul impotriva Al-Qaeda. Treptat, miscarea s-a raspandit in randul sunnitilor din intreaga tara. Violentele din Irak au scazut semnificativ dupa formarea acestei miscari, care mai este cunoscuta si sub numele de "Fiii Irakului".

Naveta Discovery a aterizat in Florida cu o zi intarziere din cauza conditiilor meteo. Naveta Discovery, cu 7 astronauti la bord, a aterizat la Kennedy Space Center din Florida marti dimineata, cu o zi mai tarziu decat era planuit. Conditiile meteo nefavorabile i-au determinat pe coordonatorii misiunii sa renunte, luni, la doua oportunitati de aterizare. Acestia incepusera sa faca pregatiri pentru aterizare la baza aeriana Edwards din California, insa, marti, nu au mai fost conditii de ploaie in Florida si naveta a putut ateriza in siguranta, anunta CNN. Planurile nu au fost date peste cap din cauza norului de cenusa datorat eruptiei vulcanului islandez. Naveta a decolat pe 5 aprilie si a ajuns la Statia Spatiala doua zile mai tarziu. Scopul misiunii a fost livrarea a tone de provizii si echipament pentru SSI. Naveta Discovery mai are de efectuat trei misiuni inainte de a fi scoasa din uz.

Sondaj: Komorowski va castiga alegerile din Polonia. Presedintele interimar Bronislaw Komorowski are cele mai mari sanse sa castige alegerile prezidentiale din Polonia care urmeaza sa aiba loc in luna iunie, potrivit unui sondaj citat de Reuters. Komorowski, care face parte din formatiunea Platforma Civica, ar castiga 55% din voturile electoratului, in timp ce fratele geaman al lui Kaczynski, Jeroslaw ar obtine doar 32%, arata sondajul TNS OBOP. Jeroslaw, care face parte din partidul Lege si Justitie, nu si-a anuntat inca intentia de a candida la functia de presedinte, desi sustinatorii sai il preseaza sa intre in cursa electorala.

Facebook respinge ideea adaugarii unui "buton de panica". Oficialii Facebook au decis sa nu instaleze "butonul de panica" pe site-ul lor, dupa o intrunire la sediul central din California, in ciuda criticilor aduse de ofiterii englezi, privind protectia copilului, transmite TimesOnline. Jim Gamble, presedintele Centrului de Protectie Online a Copilului (CEOP), s-a intalnit cu actionarii site-ului de socializare saptamana trecuta, la Washington, unde le-a prezentat cazuri de abuzuri asupra copiilor, in care site-ul a fost exploatat de agresori. Desi propunerea de adaugare a butonului de panica a fost aplaudata si sustinuta de trei partide politice importante si institutii de caritate, cele doua parti nu au ajuns la o intelegere. In urma unor consultari cu experti in internet si retele de socializare, reprezentantii Facebook au ajuns la concluzia ca un buton sau o pictograma, cu functia de semnalare a "panicii", nu este cea mai buna solutie pentru mentinerea starii de siguranta.

Realizatorii South Park amenintati cu moartea, in urma difuzarii unui episod cu Profetul Mahomed. Un site islamic avertizeaza creatorii sitcom-ului animat South Park ca s-ar putea confrunta cu o razbunare violenta, pentru ilustrarea Profetului Mahomed intr-un costum de urs, in timpul unui episod difuzat de Comedy Central saptamana trecuta, anunta FoxNews. RevolutionMuslim.com a postat avertismentul, in urma difuzarii celui de-al 200-lea episod South Park, care includea o caricatura a Profetului Mahomed deghizat intr-un costum de urs. Site-ul a postat, de asemenea, o fotografie a lui Theo van Gogh, un regizor olandez, care a fost ucis in 2004, dupa ce a realizat un documentar despre violenta impotriva femeilor musulmane.

Edwin Valero, campionul mondial la box acuzat ca si-a ucis sotia, s-a sinucis in arest. Edwin Valero, venezueleanul campion mondial la box profesionist categoria usoara in versiunea WBC (World Boxing Council) care a fost acuzat ca si-a ucis sotia s-a sinucis in arest, transmite CNN. Valero a fost gasit spanzurat in propria celula, dupa ce un prizonier alaturat a auzit zgomote si a alertat jandarmii. Campionul de origine venezueleana, in varsta de 28 de ani a fost retinut duminica, dupa ce a marturisit ca si-a injunghiat sotia intr-un hotel din Valencia in noaptea de dinainte.