Sorina Placinta este in tratative fierbinti cu Eric Bartha. Senatorul Sorina Placinta e o femeie ocupata pina peste cap. In 2001 se indragostea lulea de suedezul Stefan Ernest Georg Sobota, cu care inaugurase preventiv firma de confectii Sorste. In 2002 i-a dat papucii lu’ barbat-su si s-a luat cu suedezul. In 2009 a constatat ca, una la mina, Sobota e prea bosorog pentru frumoasa ei virsta de 45 de anisori si, doi la mina, Sobota e de fapt boanghen la origine, iar din cavalerism, un bozgor isi va imparti intotdeauna firma cel putin pe din doua cu fosta lui sotie. La sfirsitul lui 2009, Sorina a bagat divort, iar luna trecuta a aparut pentru prima data in public cu omul de afaceri Eric Bartha, scrie Academia Catavencu.

Zeci de pensionari sunt batjocoriti de o grupare religioasa din Germania. La Alba Iulia, 68 de batrani sunt maltratati in azilurile unei congregatii religioase germane. Sub paravanul unor misiuni sociale, franciscani veniti din Germania au prosperat facand comert la negru si incasand pensiile batranilor pe care ii infometeaza. Din trotuar, casa de pe strada Jderului pare un asezamant respectabil. Nu tradeaza cu nimic dramele traite zilnic de batranii „ingrijiti de membrii Ordinului Franciscan, subordonat Congregatiei Sfantul Iosif, din Germania, scrie Adevarul.

Pensiile militarilor: cum e la noi, cum e la altii. Prin legea unitara a pensiilor, Guvernul loveste in interesele a circa 200.000 de militari, magistrati, piloti. Problema i-a adus in conflict pe prim-ministrul Emil Boc si propriul ministru al Apararii, Gabriel Oprea. Dar, dupa cum a aflat RL, disputa are corespondent in multe state europene si in SUA. Cu 4,8 milioane de pensionari si doar 4,3 milioane de angajati, Romania are o mare problema. Sistemul de pensii s-a dereglat de mult si nici o initiativa nu a atins cu adevarat miezul problemei, care tine inclusiv de numarul mic de contribuabili. Premierul Boc spune ca actualul sistem este nesustenabil si ca, daca el s-ar mentine, suma ce ar trebui transferata de la bugetul de stat la bugetul de pensii ar creste de la 1,7 miliarde euro la 4,6 miliarde euro (adica de la 3,1% din PIB la 6% din PIB). Solutiile de avarie gasite pana acum au vizat modificarea regulilor sarind dintr-o extrema in alta, scrie Romania libera.

Ce s-a discutat la Cotroceni. Udrea: “Nu exista nici macar ideea ca premierul ar avea o problema”. Dupa trei ore in care Traian Basescu a tinut Guvernul Boc la Cotroceni, ministrii au plecat discret, fara a le da declaratii ziaristilor, iar Administratia Prezidentiala a furnizat un comunicat de presa in care n-a spus nimic. La asteptarile tuturor privind o decizie in privinta mult-anuntatelor concedieri in sistemul bugetar, comunicatul prezidential a oferit lozinci: "Seful statului a precizat ca urgentarea indeplinirii obiectivelor asumate de Guvernul Romaniei in vederea consolidarii fiscale si a iesirii din criza trebuie sa ramana o prioritate". Singurul lucru mai concret al documentului spune ca statul trebuie sa-si achite datoriile catre agentii economici, scrie Gandul.

Un metru de autostrada contra a 33 de bugetari. Concedierea a 100.000 de bugetari ar aduce economii la stat de 60 de milioane de euro pe luna. Intre 45 si 60 de milioane de euro lunar - la atat se ridica economia statului daca guvernul ar decide sa taie nodul gordian si sa concedieze intre 75.000 si 100.000 de bugetari. Astfel, cu banii economisiti, statul ar putea construi lunar intre 2 si 3 km de autostrada, iar intr-un an pana la 36 km, luand in calcul costul pe un kilometru, care ajunge la circa 20 de milioane de euro, conform datelor Ministerului Transporturilor, scrie EvZ.

Koncealovski: frate de comunist, cineast din rezistenta. Zilele acestea este asteptat la Bucuresti, ca invitat special al Festivalului de Film B-EST, unul dintre cei mai mari regizori ai lumii: Andrei Koncealovski, fratele mai mare al lui Nikita Mihalkov. Fiul mai mare al scriitorului Serghei Mihalkov, care a scris, printre altele, versurile imnului URSS, Andron Mihalkov, a preferat sa foloseasca numele de fata al mamei, printre altele si pentru a se diferentia de celebrul sau frate mai mic, Nikita Mihalkov. Descendent al unei mari familii aristocrate, Koncealovski a avut de mic o serioasa educatie artistica. Era un pianist de mare talent, a si facut, de altfel, Conservatorul, dar pasiunea pentru filme si intalnirea cu Andrei Tarkovski i-au schimbat traiectoria artistica, scrie Romania libera.

Lenin si Milea, „parintii spirituali“ ai Pitestiului. La 20 de ani de la Revolutie, denumirea pietei centrale din orasul lui Dobrin „oscileaza“ intre doua personaje din comunism. Desi lumea o stie de Piata Vasile Milea, autoritatile spun ca nu exista o hotarare care atesta aceasta denumire. Legal, piata se numeste in continuare „V.I. Lenin“! In nebunia de dupa Revolutie, numele strazilor, pietelor sau bulevardelor se schimbau cu o usurinta uimitoare. Personaje indoielnice deveneau peste noapte personalitati marcante si dadeau numele unor artere importante din marile orase ale Romaniei, scrie Adevarul.

Cum secatuiesc marile puteri rezervele de apa ale lumii. Cantitatea de apa folosita pentru a produce bunurile importate de tarile dezvoltate este atat de mare incat sporeste criza apei potabile din unele tari aflate in dezvoltare. Numai pentru produce o halba de bere sunt folositi 74 de litri de apa.Semnalul de alarma este tras de organizatia "Engineering the Future", formata din mai multe asociatii de ingineri britanici, scrie Romania libera.

CSM judeca libertatea de exprimare. Presedinta Uniunii Judecatorilor ar putea fi sanctionata disciplinar pentru ca a dezaprobat public blocarea in parlament a anchetarii lui Nastase. Membrii Sectiei pentru judecatori a Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) vor lua in discutie, maine, „o posibila incalcare a Codului deontologic al magistratilor” de catre Dana Garbovan, presedintele Uniunii Nationale a Judecatorilor din Romania (UNJR), scrie EvZ.

Exista diferente intre ouale bio si cele de baterie? Expertii nu au ajuns la un consens referitor la efectele nocive asupra consumatorilor de oua pe care le-ar avea gainile stresate din fermele de pasari. Am vrut sa vedem insa daca macar dupa gust specialistii culinari pot deosebi un ou provenit dintr-o ferma de pasari de unul bio. Rezultatul experimentului realizat de Romania Libera a fost surprinzator.