Silvio Berlusconi, acuzat de sacrilegiu de catre Biserica Catolica. Premierul italian Silvio Berlusconi a fost acuzat de sacrilegiu de catre Biserica Catolica dupa ce s-a impartasit, in ciuda faptului ca a divortat de prima sotie si ca se afla in proces de divort cu cea de-a doua, scrie The Telegraph. Biserica Romano-Catolica le interzice impartasania persoanelor care se recasatoresc dupa ce divorteaza, insa Berlusconi a participat la acest ritual in timpul slujbei de inmormantare a unei vedete TV din Milano. Fapta prim-ministrului a starnit dezbateri aprinse intre catolicii din Italia, un preot din Genova calificand-o drept "scandaloasa". Clericul a acuzat Biserica de aplicarea unor reguli preferentiale pentru persoanele celebre si instarite.

Companiile aeriene intampina dificultati in programarea zborurilor dupa reluarea traficului deasupra Europei. Restrictiile asupra traficului aerian in Europa au fost ridicate miercuri, insa, deoarece aproape toate avioanele au ramas la sol in timpul crizei cauzate de norul de cenusa, zborurile vor putea fi programate normal doar dupa alte cateva zile, scrie Reuters. Conform agentiei de trafic aerian Eurocontrol, aproximativ 75% dintre zborurile europene au avut loc miercuri, 21.000 dintre cele 28.000 programate in mod normal in fiecare zi. Dominique Bussereau, un oficial din ministerul francez al transporturilor, a declarat ca situatia se va remedia intr-un interval de 48 de ore.

12 persoane au fost date disparute dupa o explozie petrecuta la o platforma petroliera din Golful Mexic. Paza de Coasta americana a lansat miercuri o importanta operatiune de salvare pentru 12 muncitori dati disparuti in Golful Mexic dupa o explozie ce a avut loc pe o platforma petroliera din largul coastei statului Louisiana. 7 persoane au fost grav ranite in accident, fiind transportate de urgenta la spital cu elicopterul, in timp ce echipele de salvare au inceput evacuarea celorlalti 126 de membri ai personalului platformei. Un oficial local a afirmat ca 11 lucratori dati disparuti initial au fost gasiti si se afla acum in siguranta, insa mai sunt alti 12 care nu pot fi gasiti.

Cenusa toxica pune in primejdie animalele din Islanda. Crescatorii de animale din sudul Islandei s-au angajat cu toate fortele in protejarea necuvantatoarelor din fermele lor, prin incercari febrile de a preveni otravirea acestora cu praful toxic al recentei eruptii a vulcanului Eyjafjallajoekull. Animalele risca sa fie intoxicate cu florura daca inhaleaza sau ingereaza cenusa din atmosfera, fapt care le-ar provoca hemoragii interne, distrugerea sistemului osos si pierderea dintilor. Drept urmare, oile, vitele si caii au fost bagate la adapost, mai ales in locurile unde totul a fost invaluit intr-un strat de cenusa gros de 10 centimetri. Iazurile s-au transformat in mlastini cu aspect de ciment umed iar pasarile au avut dificultati in a-si lua zborul, deoarece aripile lor au fost ingreunate de cenusa vulcanica, scrie BBC.

Edil Baisalov, seful interimar de staff al Guvernului kirghiz: Presedintele a fost scos din Kirghistan la presiunile Statelor Unite si ale Rusiei. Chiar daca a demisionat, presedintele Kirghistanului inca se mai considera seful de drept al statului. Conform CNN, Bakiyev a declarat: "Ca presedinte si garant al Constitutiei nu ma dezic de responsabilitatea catastrofei prin care trece poporul meu si sunt dispus sa-mi asum aceasta responsabilitate". Kurmanbek Bakiyev a fost imediat contrazis de Edil Baisalov, seful interimar al staffului Guvernului: "Presedintele a fost scos din Kirghistan la presiunile Statelor Unite, Rusiei, Kazakhstanului si O.S.C.E. si a inmanat scrisoarea de demisie reprezentantilor acestora." Intre timp, Bakiyev a apelat la comunitatea internationala sa nu recunoasca autoritatea actualei conduceri a tarii, numindu-i pe membrii acesteia "banditi".