Calitatea pedagogilor, siguranta si, nu in ultimul rand, pozitionarea cat mai aproape de centrul oraselor. Acestea sunt, sustin specialistii, criteriile dupa care se ghideaza parintii atunci cand isi inscriu copiii in clasa intai.

Inghesuiala la inscrierea in clasa I a micutilor de 6-7 ani ia sfarsit luni. Desi locuri ar fi suficiente pentru toti, ca in fiecare an, in multe scoli din marile orase cererile au depasit cu mult numarul copiilor care ar putea incapea in salile de clasa.

De ce se intampla asta si ce cauta, de fapt, parintii atunci cand iau cu asalt o anumita unitate de invatamant? Pentru a raspunde la aceste intrebari, EVZ a consultat specialisti din Ministerul Educatiei, din inspectoratele scolare si din Societatea Academica Romana. A fost alcatuit, astfel, un top al celor mai cautate scoli din tara. Pentru ca s-a luat in considerare, in primul rand, numarul cererilor, cele mai multe dintre institutiile ce se vor regasi in clasament sunt din Capitala, urmate de cele din Iasi, Timisoara si Sibiu. Au contat insa si facilitatile oferite de scoala, corpul profesoral si rezultatele obtinute de copii.

Citeste articolul integral pe Evenimentul Zilei.