Statele Unite considera ca talibanii pakistanezi sunt responsabili pentru atentatul esuat din Times Square. Conform oficialilor din cadrul administratiei americane, Statele Unite sunt convinse ca un grup taliban pakistanez ce opereaza in stransa legatura cu al Qaeda se afla in spatele atentatului esuat din Times Square, scrie Reuters. Procurorul general Eric Holder a declarat ca guvernul pakistanez colaboreaza la ancheta asupra incidentului petrecut pe 1 mai. "Am obtinut dovezi care demonstreaza ca talibanii pakistanezi sunt responsabili pentru atac", a afirmat Holder in cadrul unui interviu televizat. Acesta a adaugat ca suspectul retinut in acest caz, Faisal Shahzad, un cetatean american nascut in Pakistan, colaboreaza de buna voie cu anchetatorii.

Liderii palestineni sunt de acord sa poarte convorbiri indirecte cu Israelul. Liderii palestinieni si-au dat acordul de a incepe convorbiri indirecte de pace cu Israelul, conform unei declaratii oficiale facute sambata. Trimisul special al Statelor Unite, George Mitchell, va media discutiile dintre cele doua parti. Comitetul executiv al Organizatiei de Eliberare a Palestinei a aprobat initierea negocierilor dupa o intrunire de trei ore care s-a desfasurat sambata in orasul Ramallah, scrie CNN. Oficialii americani spera ca acest pas va conduce la reluarea convorbirilor directe dintre cele doua parti, ultima runda de negocieri fiind intrerupta in decembrie 2008 cand Israelul a initiat o ofensiva militara in Fasia Gaza. Hamas condamna noua hotarare a Autoritatii Palestiniene si considera ca aceasta va aduce doar iluzii pentru popor.

Barack Obama se declara ingrijorat de criza din Grecia. Intr-un interviu facut public duminica de catre Casa Alba, presedintele american Barack Obama se declara "extrem de ingrijorat" de criza economica din Grecia si de proliferarea armelor nucleare si afirma ca doreste sa rezolve disputa cu Rusia in problema adoptiilor. "Sunt foarte ingrijorat de situatia din Europa. Grecia a adoptat niste masuri extrem de dificile", a declarat liderul de la Washington, care a adaugat ca, pe fondul problemelor economice la nivel global, pot aparea noi amenintari pentru siguranta lumii, scrie Reuters. Presedintele SUA este de parere ca dezastrele ecologice sau raspandirea armamentului nuclear constituie importante pericole atat pentru Statele Unite cat si pentru Rusia.

Cinci activisti kurzi condamnati pentru implicare in atentate cu bomba au fost spanzurati in Iran. Iranul a spanzurat duminica cinci activisti kurzi gasiti vinovati pentru implicare in atentate cu bomba si apartenenta la grupuri inarmate de opozitie, conform agentiei oficiale de stiri a tarii, IRNA. Cei cinci au fost executati in zorii zilei la inchisoarea Evin, situata la nord de capitala Teheran, scrie Fox News. Prizonierii au fost gasiti vinovati in 2008 de "Moharbeh", termen utilizat de Iran pentru a desemna o crima impotriva tarii si a Islamului. Grupul facea parte din organizatia separatista kurda PEJAK, aripa iraniana a Partidului Muncitorilor din Kurdistan.

Hamas: Israelul a bombardat tunelurile dintre Gaza si Egipt. Un avion israelian a lansat o racheta catre tunelurile de contrabanda aflate la granita dintre Fasia Gaza si Egipt. Atacul a produs pagude insa nu s-a soldat cu victime, conform unor oficiali Hamas. Armata israeliana nu a comentat imediat declaratiile. Reteaua de tuneluri care lega Gaza de Egipt a fost tinta mai multor atacuri din partea fortelor israeliene, care sustin ca aceasta este folosita pentru aprovizionare cu armament de catre Hamas si alte grupari extremiste, informeaza AFP.