Schelee: Romanii fac totul in ultimul moment. La 62 de ani, Jonathan Scheele este director general pentru Transporturi la Comisia Europeana, functie pe care o ocupa din 2007. Jonathan Scheele a stat cinci ani in Romania ca ambasador al Uniunii Europene si cunoaste bine tara, stie romaneste si a invatat ca principala calitate a romanilor este capacitatea lor de a face, chiar daca in ultimul moment, ce au promis ca vor face. Din punctul sau de vedere insa, aceasta calitate este, de fapt, si principalul defect, scrie Romania Libera.

La companiile de stat se fac jocurile de culise. Dupa ce guvernul va reduce fondul de salarii, sefii vor alege intre concedieri si scaderi. Directorii companiilor de stat isi fac deja socotelile ca sa puna in aplicare deciziile guvernului, dupa ce Emil Boc a anuntat reducerea cu 25% a fondului de salarii. Unii vor pleca, iar altii vor ramane cu salariile ciuntite. Oficial, toata lumea asteapta verdictul, dar in spatele usilor inchise se lucreaza cu spor, informeaza EVZ.

Cum a ramas Spitalul Universitar cu doar 12 lei in cont. In ultimele zile, pacientii internati in Spitalul Universitar din Bucuresti au fost nevoiti sa-si cumpere totul de la farmacie. Comprese sterile si leucoplast. Solutii perfuzabile si antibiotice. Calmante si vitamine. Spitalul de top nu mai avea de nici unele. Doctorul Bogdan Popescu, purtatorul de cuvant al Spitalului Universitar din Bucuresti, spune ca, timp de vreo doua saptamani, n-au mai putut sa cumpere medicamente. N-au mai avut bani, la un moment dat, doar 12 lei mai erau in contul spitalului, anunta Gandul.

Deputatii vor sa dea iar liber la constructii in parcuri. Deputatii din Comisia pentru administratie publica, amenajarea teritoriului si echilibru ecologic au aprobat, marti 11 mai a.c., scoaterea din legislatie a prevederii care interzicea schimbarea destinatiei spatiilor verzi. Prin modificarea articolului 71 din Ordonanta de Urgenta nr. 114/2007, comisia condusa de Sulfina Barbu (PDL, fost ministru al mediului) da liber la transformarea parcurilor si a zonelor verzi in ansambluri rezidentiale si cladiri de birouri, scrie Puterea.

Valentin Ceausescu, razboi crunt pe avere. Fiul cel mare al lui Nicolae Ceausescu este acuzat de Muzeul de Arta ca vrea sa puna mana pe unele opere de arta care apartin statului roman. Valentin Ceausescu cere despagubiri de 7.000 de euro pe zi, incepand de la 28 aprilie, Muzeului de Arta pentru ca nu i-a inapoiat toate bunurile confiscate la Revolutie, scrie Adevarul.

Te asociezi cu nevasta lui Videanu, ciștigi 12,5 milioane de la Economie. Dupa modelul Basescu, și Videanu da vești proaste bugetarilor și bune privaților. Adica: bugetarii de la ministerul lui Videanu au pierdut niște milioane, iar niște privați le-au ciștigat. Dar numai dupa ce privații aia s-au asociat cu nevasta ministrului, scrie Kamikaze.

Semnal de alarma pe filiera franceza: Istoria e in pericol de prabusire la Sinaia. Un imobil cu miza istorica, vecin cu blocul de 40 de apartamente construit de Codin Maticiuc „Poponet”, risca sa se darame la Sinaia. Vila „Vanatori” din Sinaia, proiectata, locuita si folosita ca atelier de creatie de arhitectul Paul Smarandescu (1881-1945), este in pericol de prabusire. Cel putin asa sustine arhitectul Emmanuel Crivat, biograful acestuia, informeaza EVZ.

Oamenii care curata mizeria razboaielor. Cum e sa lucrezi printre bombe. Cand armatele se retrageau in timpul razboaielor mondiale, lasau tot ce era greu de carat in urma - in special munitia. Avioanele se debarasau si ele de bombe, aruncandu-le la sol fara sa le armeze. Saptezeci de ani mai tarziu, pirotehnistii de la IGSU continua sa stranga tone de munitie neexplodata de prin toata tara, scrie Gandul.

Banii de autostrazi merg pe datorii. In loc sa construiasca autostrazi din ei, compania de profil va folosi un sfert din bugetul sau pentru plata datoriilor de anul trecut. Si in 2009, in loc de autostrazi s-au platit datoriile din 2008. Bugetul Ministerului Transporturilor este, anul acesta, de 2,6 miliarde euro. Din acesti bani, peste 700 milioane euro vor fi cheltuite pentru plata lucrarilor la constructia de autostrazi. Cu toate acestea, ministrul Transporturilor, Radu Berceanu, a anuntat ca in 2010 nu se va inaugura nici un kilometru de autostrada, anunta Romania Libera.

Voicu şi-a construit cavou peste mormintele familiei unui general erou de la Războiul de Independenţă. Senatorul Cătălin Voicu, arestat preventiv pentru fapte de corupţie, a construit, fără avize, în Cimitirul Bellu, un cavou peste mormintele familiei unui general erou de la Războiul de Independenţă de la 1877. „O viaţă dăruită statului român!“, scrie pe cavoul construit de Cătălin Voicu în Cimitirul Bellu. Pentru „sacrificiul” său, el a călcat pe cadavre, distrugând un monument istoric, informeaza Adevarul.