Grupul energetic britanic British Petroleum (BP) a anuntat ca a inceput sa recupereze 3.000 de barili de petrol pe zi sau 60% din fluxul de scurgeri din Golful Mexic, prin intermediul unui dispozitiv submarin. Oficiali ai BP au declarat luni ca nivelul de colectare era de 1.000 de barili pe zi, urmand ca marti sa anunte ca a reusit sa pompeze alti 2.000 de barili pe zi. O valoare estimata la 5.000 de barili se scurge zilnic din puturi, desi oamenii de stiinta indica ca cifra vehiculata nu este tocmai conforma cu realitatea, informeaza Macau Daily News.

Mii de protestatari spanioli au manifestat in fata Ministerului Economiei din Madrid, impotriva planului guvernamental de scadere cu 5% a salariilor. Reducerea face parte din randul masurilor de austeritate anuntate de prim-ministrul spaniol, Jose Luis Rodriguez Zapatero, pentru accelerarea reducerii deficitului public, care a ajuns la 11,2% din PIB in 2009. Planul propus de Zapatero include si oprirea investitiilor publice in infrastructura in 2011, informeaza CNN.

Google a lansat Smart TV, un serviciu de conectare la internet prin intermediul televizorului. Gigantul Google a lansat un serviciu de televiziune, care uneste televiziunea live cu cea web. "Smart TV service" va permite accesul la ambele canale, precum si la continutul unor site-uri, precum YouTube. Televizoarele special create sau televizoarele normale conectate la un STB (Set-Top Box) Google vor permite, de asemenea, conectarea la internet si descarcarea de aplicatii. Primele astfel de televizoare vor fi produse de Sony si ar trebui sa fie disponibile in toamna acestui an, informeaza BBC.

Statele Unite au convenit sa informeze alte natiuni inainte de lansarea rachetelor balistice sau a satelitilor, dupa ce a incheiat un tratat cu Rusia ce prevede reducerea arsenalelor nucleare. Decizia SUA a fost cuprinsa intr-o nota confidentiala pusa la dispozitie, joi agentiei Associated Press si confirmata de trei diplomati americani, informeaza FoxNews. Timp de ani de zile, Rusia a furnizat voluntar astfel de pre-notificari, ce vizau informarea altor state cu privire la actiunea de lansare a rachetelor balistice sau a satelitilor, insa procedeul a fost stopat acum doi ani, pe motiv ca alte natiuni, alaturi de SUA, nu practica aceeasi transparenta.

Fortele armate turcesti au bombardat tinte kurde din nordul Irakului, in cadrul unei operatiuni militare ample, considerata cea mai mare actiune aeriana desfasurata in ultimele 18 luni, informeaza Reuters. Raidul, executat de aproximativ 20 de avioane, a bombardat 50 de obiective din regiunea Zab. Avioanele militare au atacat un grup terorist, care a fost reperat in apropiere de granita cu Turcia, intr-o operatiune care a durat o ora. Un al doilea bombardament aerian a fost desfasurat in permanenta impotriva obiectivelor teroriste PKK (Partidul Muncitoresc Kurd).