Peste trei sferturi din numarul total al salilor de sport care vor fi realizate in acest an vor fi construite in localitati conduse de primari PDL, potrivit unei anchete realizate de Gazeta Sporturilor. In 2010 au fost anuntate atribuiri de sali de sport in valoare totala de aproape 44 de milioane de euro. "Conform listei hotarite prin ordinul Elenei Udrea, un copil dintr-o localitate cu primar PNL are de 15 ori mai putine sanse sa aiba acces la o sala de sport decit un copil cu primar PDL!", scrie GSP.

De la inceputul anului, Compania Nationala de Investitii, aflata in subordinea Ministerului Dezvoltarii si Turismului condus de Elena Udrea, a atribuit lucrari de 43,8 de milioane de euro pentru 69 de sali de sport. Scopul? “Construirea de sali care sa garanteze accesul la facilitatile moderne de practicare a sportului”, conform descrierii oficiale a programului.

Guvernul a hotarit ca Elena Udrea sa stabileasca lista localitatilor unde se construiesc salile. Felul in care a fost intocmita lista a facut insa ca accesul sa devina profund inegal. Prin ordinul ministrului PDL, copiii si tinerii Romaniei au fost impartiti in functie de apartenenta politica a primarilor lor.

Unele dintre procesele de atribuire, definitivate in 2010, au inceput pe timpul mandatului lui Vasile Blaga, precursorul Elenei Udrea.

Citeste integral ancheta pe GSP.