Procurorii francezi au solicitat un mandat de arestare pe numele fostului sef al programului Concorde, in cadrul unui proces desfasurat in Franta, privind accidentul mortal din anul 2000 si o amenda de 175.000 de euro pentru compania Continental Airlines. Henri Perrier a fost condamnat la doi ani de inchisoare cu suspendare, pentru ignorarea avertismentelor, legate de o serie de incidente provocate de avioanele Concorde inainte de accidentul produs la Paris, pe 25 iulie 2000, care a provocat moartea a 113 persoane, informeaza BBC. Air France Concorde s-a prabust imediat dupa decolare, dupa ce a lovit o bucata de metal, pierduta de un avion Continental Airlines, care decolase cu putin timp inainte. Acest lucru a condus la explozia unui pneu al avionului, care a provocat perforarea unui rezervor si aprinderea aparatului de zbor.

Un judecator din Brazilia a dispus arestarea unui preot polonez suspectat de abuz sexual asupra unui adolescent dintr-o suburbie din Rio de Janeiro. Procurorii de stat au acuzat preotul catolic in varsta de 44 de ani, Marcin Michael Strachanowski ca l-ar fi molestat si amenintat cu moartea pe baiatul in varsta de 16 ani. Preotul polonez a fost suspendat din functie, dupa ce Arhiepiscopia Romano-Catolica din Rio de Janeiro a aflat de decizia de arestare, a declarat purtatorul de cuvant al bisericii Adionel Carlos da Cunha, informeaza FoxNews.

Inundatiile din Polonia au ucis noua persoane in aceasta saptamana, potrivit autoritatilor locale. Purtatorul de cuvant al politiei nationale, Mariusz Sokolowski a declarat, vineri, ca victimele si-au pierdut viata, in urma alunecarilor de teren din sudul Poloniei. Rezidentii si oficialii de la Varsovia lucreaza, in prezent, la consolidarea digurilor raurilor umflate, pentru a proteja zonele de risc, inclusiv Gradina Zoologica din oras, informeaza FoxNews.

Prim-ministrul Finlandei, Matti Vanhanen a primit o amenintare cu moartea pe reteaua de socializare Facebook, dupa ce a adaugat un link, pe propria pagina, cu o lucrare a Partidului de Centru, in care a vorbit despre preocuparea sa pentru Europa, care intra tot mai adanc in datorii, informeaza Helsinki Times. Un utilizator Facebook a adaugat un comentariu public la link-ul postat de oficial, in care isi exprima indignarea fata de atitudinea premierului, spunand ca principala sa preocupare ar trebui sa fie gradul de indatorare al Finlandei.

Cel putin 22 de persoane au fost ucise si alte 53 au fost ranite, intr-un atac cu bomba in provincia irakiana, Diyala. Explozia a avut loc intr-o piata aglomerata din centrul orasului siit Khalis, la aproximativ 80 km nord de Bagdad, informeaza BBC. Acesta este cel mai grav atac de la atentatul de pe 14 mai, care a ucis 25 de persoane si a ranit alte 120, informeaza BBC.