Patru persoane ucise si alte treizeci ranite in Rusia in urma unui atac terorist cu bomba. Aceasta a fost declansata miercuri in afara unui centru comunitar din sud-vestul Rusiei, in orasul Stavropol, potrivit Comisiei de Investigatie a Parchetului rus, care a numit explozia "un act de teroare". Rapoartele sustin ca bomba a fost detonata prin telecomanda si au fost folosite aproape 200g de explozibil. Dispozitivul a fost dotat cu obiecte metalice mici menite sa provoace daune maxime, a declarat purtatorul de cuvant al comisiei. Se pare ca explozia a fost provocata de gruparile islamiste din nordul Ceceniei care stau in spatele unui sir recent de atacuri, incluzand si atentatul de la metroul din Moscova, informeaza CNN.

Refacerea Colosseumului din Roma are nevoie de sponsori. Colosseumul va fi redeschis cel tarziu in luna august dupa o restaurare completa, dar are nevoie de resurse pentru a rezista pe termen lung. Piero Meogrossi, arhitectul responsabil de lucrarile de restaurare, a declarat ca incearca sa puna pe picioare un proiect mult mai amplu care vizeaza atat restaurarea, intretinerea si supravegherea Colosseumului cat si crearea unui muzeu si a unei baze de cercetari stiintifice. Proiectul se ridica la 23 milioane de euro si include si curatarea fatadei monumentului care suporta zilnic poluarea provenita de la cele 2.000 masini care trec pe langa el. Numarul de vizitatori anuali ai Colosseumului a crescut in ultima decada de la 1 milion la 6 milioane, anunta AFP.

Peru a eliberat o membra a MRTA arestata in 1995. Lori Berenson a fost condamnata la 20 ani inchisoare pentru colaborarea cu gruparea rebela de inspiratie marxista numita Miscarea Revolutionara Túpac Amaru (M.R.T.A.). Berenson inchiriase o casa in Lima ca baza pentru M.R.T.A. si folosindu-se de acreditarile de presa a intrat in cladirea Congresului Peruan studiind-o in vederea unui atac terorist. Americanca a fost eliberata conditionat dupa 14 ani de inchisoare si nu are voie sa paraseasca Peru. Oficialii peruani au declarat ca vor contesta decizia judecatorilor privind eliberarea conditionata a lui Lori Berenson, scrie New York Times.

Marea Britanie detine 225 arme nucleare. Secretarul britanic pentru Afaceri Externe William Hague a declarat miercuri ca Marea Britanie detine 225 de arme nucleare din care doar 160 sunt operationale in prezent. Tot el a adaugat ca spera ca aceasta declaratie sa contribuie la sporirea climatului de incredere intre tarile care detin arsenal nuclar, informeaza CNN. Declaratia oficialilor englezi a precedat-o pe cea a Statelor Unite care a facut public faptul ca detin 5.113 arme nucleare. America a semnat si un pact cu Rusia in aceasta problema, ambele tari angajandu-se sa isi reduca arsenalul cu o treime. Franta a declarat in 2008 ca detine un numar de 300 arme nucleare. Se stie ca si China, India si Pakistanul detin un asemenea tip de armament. Israelul este si el suspectat dar niciodata nu si-a declarat puterea nucleara, iar Libia si Africa de Sud au renuntat la programul de inarmare nucleara sub supraveghere internationala, informeaza CNN.

Naveta Atlantis a aterizat la Canaveral. Naveta care avea la bord un echipaj de 6 astronauti a aterizat miercuri in Cape Canaveral din Florida ducand la bun sfarsit ultima sa misiune spatiala. NASA intentioneaza sa incheie programul navetelor spatiale la sfarsitul acestui an. Agentia spatiala americana a anuntat ca navetele sunt invechite, iar intretinerea lor este prea costisitoare. Au ramas numai doua zboruri spatiale programate: Discovery va fi lansata catre Statia Spatiala Internationala (SSI) in septembrie, iar lansarea la mijlocul lunii noiembrie a navetei Endeavour va incheia programul de zboruri al Statelor Unite, scrie Ria Novosti.

In “Quartier Nord” din Bruxelles prostituatele romance le depasesc numeric pe cele din Bulgaria. Potrivit ziarului “La Derniere heure” un numar tot mai mare de prostituate romance le inlocuiesc pe cele din Bulgaria. Potrivit aceluiasi ziar acestea ar fi brailence de etnie rroma din familii extrem de sarace. Aceste fete sunt atrase in strainatate prin promisiuni de castiguri in valoare de 20.000 euro pe luna si sfarsesc prin a fi vandute in tari apusene pentru sume cuprinse intre 2.500 si 3.000 euro. Brailencele le inlocuiesc pe prostituatele din Bulgaria si in orasul Sliven si sunt de cele mai multe ori victime ale traficului uman. Potrivit autoritatilor, in 2009 au fost rapite 79 de fete din Braila si Galati dar in realitate numarul celor disparute este de cel putin 780. Dintre acestea 95% sunt de fapt trimise in Europa de Vest, anunta Novinite.

Seful comisiei pentru relatii internationale din Duma de stat: Desfasurarea rachetelor Patriot nu se inscrie in spiritul relatiilor dintre Rusia si Polonia. Desfasurarea rachetelor americane Patriot pe teritoriul Poloniei nu se inscrie in logica actuala si in spiritul relatiilor ruso-polone, a declarat seful comisiei din Duma de stat pentru relatii internationale, Konstantin Kosaciov. Potrivit spuselor sale, amplasarea rachetelor americane la 60 km de granitele Rusiei nu are nici o justificare de ordin militar, dar are darul de a inrautati in mod considerabil climatul de incredere care parea ca s-a instituit intre Rusia si SUA, pe de o parte, si intre Rusia si NATO, pe de alta parte.