30 de persoane au murit in India dupa ce autobuzul in care se aflau a luat foc. Cel putin 30 de pasageri ai unui autobuz, printre care si 10 copii, au murit duminica in India dupa ce autovehiculul in care se aflau a luat foc dupa un accident, conform politiei locale. Accidentul s-a petrecut inainte de zorii zilei in statul Karnataka, situat in sudul tarii. Dupa ce a lovit o bariera, autobuzul a cazut intr-o groapa adanca de aproape 2 metri, unde a izbucnit in flacari. Un ofiter din cadrul politiei districtului a afirmat ca alte 30 de persoane au fost ranite in urma tragediei rutiere, scrie CNN. Conform unui raport al ministerului transporturilor din India, aproape 138.000 de oameni au murit in anul 2008 pe teritoriul intregii tari din cauza accidentelor rutiere.

China cere calm din partea adversarilor Coreei de Nord. In cadrul unui summit regional ce a avut loc duminica, China le-a cerut celorlalti vecini ai Coreei de Nord sa adopte o atitudine moderata si sa aplaneze tensiunile rezultate dupa scufundarea unei corvete sud-coreene in Marea Galbena, scrie Reuters. Autoritatile de la Tokyo si Seul invinuiesc Phenianul pentru atacul care a scufundat nava de razboi sud-coreeana, ucigand 46 dintre marinarii aflati la bord. China, care este cel mai important partener comercial al Coreei de Nord si care a luptat alaturi de aceasta in razboiul dintre anii 1950 si 1953, a refuzat sa se alature statelor care condamna regimul de la Phenian, afirmand ca examineaza in continuare dovezile asupra incidentului. "In acest moment, prioritatea este reducerea tensiunilor si evitarea unui conflict militar", a declarat premierul chinez Wen Jiabao.

Starea de urgenta din Thailanda ar putea fi ridicata.Premierul thailandez Abshit Vejjajiva a declarat ca in cursul zilei de duminica nu au avut loc violente in tara. In discursul sau televizat saptamanal, Vejjajiva a afirmat ca starea de urgenta ar putea fi ridicata, fara sa precizeze insa o data pentru renuntarea la masurile de siguranta sporite, scrie CNN. Starea de urgenta a fost impusa in Bangkok si in provinciile invecinate incepand cu data de 7 aprilie, cand mai multe mii de protestatari anti-guvernamentali s-au strans in principalul district comercial al capitalei. In violentele ce au urmat, cel putin 50 de persoane si-au pierdut vietile iar aproape 400 au fost ranite, conform datelor oficiale.

Statele Unite au oferit asigurari Israelului in problema denuclearizarii Orientului Mijlociu. Un important oficial israelian a afirmat ca presedintele american Barack Obama l-a asigurat pe premierul Benjamin Netanyahu ca rezolutia ONU cu privire la denuclearizarea Orientului Mijlociu nu va pune in pericol siguranta statului evreu. "Acum doua saptamani, prim-ministrul Netanyahu a primit personal asigurari din partea presedintelui Obama ca Israelul nu este in pericol. S-a vorbit despre imbunatatirea capacitatii defensive a Israelului", a declarat oficialul. Lui Netanyahu i s-a promis ca ONU nu va adopta rezolutii care sa dauneze intereselor vitale ale statului israelian, desi acordul convenit in conferinta TNP a provocat reactii de indignare la Tel-Aviv. Integral pe AFP.

Un convoi ce transporta ajutoare a pornit spre Fasia Gaza, in ciuda avertismentelor Israelului. Un convoi alcatuit din sase ambarcatiuni a pornit duminica spre Fasia Gaza, in ciuda blocadei si a avertismentelor Israelului, scrie Reuters. Autoritatile de la Tel-Aviv au amenintat ca vor bloca actiunea, insa cele 6 vase, in frunte cu o nava turceasca, au pornit din largul coastelor Ciprului in jurul dupa-amiezii. Dupa lasarea intunericului, trei ambarcatiuni israeliene au plecat din portul Haifa pentru a le intercepta, conform unui jurnalist. "Daca nu vom avea probleme, convoiul ar trebui sa ajunga in Gaza luni, in jurul orei locale 14:00", a declarat Mary Hughes-Thompson, purtator de cuvant al unei miscari ce sustine eliberarea fasiei. Oficialii militari israelieni au avertizat insa ca activistii risca sa fie deportati sau arestati, iar incarcatura de la bordul celor sase nave ar putea fi confiscata si perchezitionata inainte de a fi trimisa in Gaza. Conducerea de la Tel-Aviv a impus in ultimii trei ani o blocada in jurul Fasiei Gaza cu scopul de a preveni inarmarea miscarii Hamas, care detine controlul asupra regiunii.