Presedintele Mahmoud Ahmadinejad a declarat ca Iranul detine informatii precise care indica planurile Israelului de a lansa un atac "masiv" in Gaza, in urma raidului mortal asupra flotilei umanitare, relateaza Yahoo News. "Am informatii sigure ca Israelul a planificat un atac masiv impotriva Gaza, pentru a compensa infrangerile sale din trecut", a declarat Ahmadinejad, intr-un discurs public. "Va avertizez ca, daca de data aceasta comiteti o infractiune impotriva Gaza, furia natiunilor din regiune va va "dezradacina", a afirmat presedintele.

Accidentul de avion din Libia de pe 12 mai, care a ucis 103 de oameni nu a fost cauzat de o deficienta mecanica, potrivit unei anchete preliminare. Inregistrarile recuperate din "cutia neagra" au indicat ca avionul Afriqiyah Airways a avut suficient combustibil. Neji Dhaou, sef al comisiei de investigare a accidentului, a declarat ca deocamdata, cauzele raman necunoscute si va mai dura pana cand vor fi stabilite concluziile anchetei, informeaza BBC.

Poetul Andrei Voznesenski, unul dintre scriitorii cei mai indrazneti ai epocii sovietice, a murit la varsta de 77 ani. Devenit celebru pentru rimele sale neobisnuite, Voznesenski a fost adesea criticat de catre scriitori ortodocsi, deoarece munca sa contrasta puternic cu poezia sovietica. Poetul a fost inclusiv amenintat cu exilul de catre liderul sovietic Nikita Hrusciov, informeaza BBC.

Cuplurile italiene "rasiste" nu vor mai putea adopta copii, potrivit unei hotarari a Inaltei Curti de Casatie din Italia. Decizia vine dupa ce istanta a anuntat ca o judecatorie din Catania a gresit cand a aprobat o cerere de adoptie a unui cuplu, care dorea "numai copii albi europeni", relateaza LifeinItaly. "In astfel de cazuri, judecatorul trebuie sa elimine specificatiile referitoare la etnia copilului si sa ia in considerare daca o astfel de cerere este compatibila cu cererea de adoptie", a declarat judecatorul Maria Rosaria San Giorgio.

Cel putin 12 persoane au fost ucise si alte 25 au fost ranite, miercuri, dupa ce un barbat inarmat a deschis focul asupra localnicilor din regiunea Cumbria, situata in nord-vestul Angliei si ulterior, s-a sinucis. Autoritatile au descoperit, la scurt timp trupul neinsufletit al barbatului de 52 de ani, intr-o zona impadurita a regiunii, informeaza CNN. Politia investigheaza, in prezent, 30 de scenarii distincte, in incercarea de a stabili motivul crimelor barbatului. Anchetatorii analizeaza, de asemenea, cazierul acestuia si accesul sau la armele de foc.