Cel putin 38 de oameni si-au pierdut viata, in urma alunecarilor de teren masive din ultimele zile, din sudul Chinei. Ploaia torentiala din ultima saptamana a inundat regiunea autonoma Guangxi Zhuang si a fortat evacuarea a mai mult de 80.000 de localnici, informeaza CNN. Mai mult de 2.1 milioane de oameni din provincia Guangxi au fost afectate de dezastru si peste 4200 de case au fost avariate, declara autoritatile locale. In urma inundatiilor din China, din acest an 125 oameni si-au pierdut viata si alti 34 au fost date disparute.

Cancelarul german Angela Merkel a declarat, joi, ca il va propune pe guvernatorul Saxoniei Inferioare, Christian Wulff, in functia de presedinte al Germaniei. 30 iunie este data limita data Germaniei pentru gasirea unui nou presedinte, al carui rol este in mare masura simbolic, dar care actioneaza ca un fel de arbitru moral national, in urma demisiei de luni a lui Horst Koehler, informeaza AFP. Merkel, sustinuta de oficialii din coalitia de centru-dreapta, a declarat ca s-a ajuns la un consens in ceea ce il priveste pe liderul Saxoniei Inferioare, considerat un bun ajutor pentru Germania, care trece printr-o perioada de turbulente economice.

O regiune din nordul Italiei a aprobat o masura care va remunera femeile din familii cu venituri mici daca vor renunta la avort. Autoritatile din regiunea Lombardia, aflata la frontiera Italiei cu Elvetia, a aprobat crearea unui fond de 5 milioane de euro, care ar putea acorda aproximativ 4.500 de euro pe an unei femei care se razgandeste sa faca avort, din motive economice. Aceasta va primi 250 de euro pe luna, timp de 18 luni, informeaza CNN.

Trei judecatori au fost impuscati mortal si alti trei au fost raniti la un tribunal din provincia Hunan, din sudul Chinei de catre un barbat inarmat cu un pistol mitraliera, care ulterior s-a sinucis. Un purtator de cuvant al departamentului de propaganda local a declarat ca judecatorii discutau, in acel moment, un caz care nu avea legatura cu barbatul. Atacatorul, in varsta de 46 de ani, divortase de sotia sa in urma cu trei ani si era nemultumit de modul in care instanta a impartit averea lor, au declarat autoritatile locale, informeaza BBC.

Un lider al grupului terorist Al-Qaeda si sef al operatiunilor din Afganistan, Mustafa Abu al-Yazid, a fost ucis, alaturi de sotia si cei trei copii ai sai, portivit presei islamiste. Autoritatile americane sustin ca liderul a fost ucis, in urma atacurilor armate ale SUA din zonele tribale ale Pakistanului. Casa Alba a declarat ca saluta vestea, adaugand ca moartea lui Yazid este "fara indoiala, o lovitura puternica" pentru a Al-Qaeda, relateaza BBC.

Sef al Conferintei Episcopale din Germania, acuzat de complicitate intr-un caz de pedofilie. Scandalul cu privire la abuzurile sexuale savarsite de preotii catolici se rasfrange si asupra unui episcop german, care a fost pus sub acuzare, miercuri, intr-un caz de pedofilie. Robert Zollitsch, sef al Conferintei Episcopale din Germania este suspectat ca a permis unui preot, acuzat de abuzuri sexuale comise asupra unui copil in anii 1960, sa fie mutat intr-o alta parohie in 1987, informeaza Reuters.