163 de nigerieni, majoritatea copii au murit din cauza unei intoxicatii cu plumb cauzate de exploatarea ilegala a aurului, in ultimele luni, a declarat un oficial al guvernului, vineri. Seful departamentului de epidemologie din cadrul ministerului sanatatii, Henry Akpan a declarat ca 355 de cazuri de deces au fost raportate in cel putin sase locatii din nordul statului Zamfara, din care cel putin 111 au fost copii sub cinci ani, relateaza BBC.

Cel putin noua persoane au murit in Columbia, in urma ciocnirilor dintre doua grupuri de rebeli de stanga. Disputa dintre cele doua grupuri, Armata de Eliberare Nationala (ELN) si grupul rebel FARC este legata de controlul asupra unui traseu de droguri important pentru Venezuela, au declarat autoritatile locale, informeaza BBC.

Cel putin cinci persoane au fost ucise, dupa ce un grup de barbati inarmati a atacat un spital din orasul pakistanez Lahore. Imbracati in uniforme de politie, atacatorii au luat ostatici mai multi pacienti inainte de a scapa de autoritati. Alte zeci de persoane au fost ranite in atacurile de vineri de la doua moschei din oras, relateaza BBC.

Seful Hezbollah, Hassan Nasrallah a solicitat organizarea unui miting, la Beirut in care va anunta "masuri serioase" impotriva Israelului. Masurile vin ca raspuns la raidul israelian asupra flotei umanitare pentru Gaza. "Ce sa intamplat cu <> necesita masuri serioase si dure", a spus Nasrallah, intr-un discurs televizat, joi, care a marcat cea de-a 21-a comemorare de la moartea fondatorului Republicii Islamice Iran, Ayatollahul Ruhollah Khomeini, informeaza Yahoo News.

117 persoane si-au pierdut viata si cel putin 100 au fost ranite, in urma unui incendiu de proportii care a izbucnit intr-un cartier din capitala Bangladeshului. Incendiul a pornit de la un transformator electric si s-a extins asupra unui magazin de produse chimice inflamabile si mai multor cladiri din districtul Nimtoli, din capitala Dhaka, informeaza FoxNews. Bilantul de dimineata al pompierilor vorbea de cel putin 150 de persoane ucise in urma incendiului care a cuprins sapte cladiri din centrul vechi al orasului.