Guru Bivolaru loveste in Gelu Voican din dosarele Securitatii. Intr-o adeverinta emisa de CNSAS, Gelu Voican Voiculescu apare ca „sursa Calugarul”, care a furnizat Securitatii informatii despre Paul Goma si Gregorian Bivolaru. Pe 17 aprilie 1984, Gregorian Bivolaru, un tanar autointitulat instructor de yoga, este prins de Securitate in timpul unei sedinte la care mai participau 17 persoane. Descinderea s-a facut pe baza unor coordonate precise de tinute de ofiteri, locul flagrantului fiind o casa din Cotroceni, apartinand inginerului Alexandru Tocineanu. Tocineanu era internat in spital, insa sotia acestuia se numara printre „studentii” lui Bivolaru, arestati cu totii odata cu „maestrul” lor. Un cunoscut al familiei, dar si al lui Gregorian Bivolaru, inginerul geolog Gelu Voican Voiculescu, aflat in zona, bate la usa chiar in timp ce ofiterii perchezitionau casa, dezvaluie evz.ro.

Subiectele zileiFoto: Colaj foto

Berceanu, sabotat la Metrorex: firma protejata de Buzaianu a pierdut 40 mil. RON. Prietenia dintre ministrul Radu Berceanu și Bogdan Buzaianu, „baiatul deștept“ al afacerilor cu energie, s-a curentat un pic la Metrorex. Incepind din aceasta luna, fosta firma a lui Buzaianu a fost deconectata de la bugetul Metrorex. La care se branșase, printr-un contract de 27 de milioane RON, la sfirșitul lui 2009. La licitația organizata anul acesta de Metrorex pentru achiziția de energie, s-au prezentat trei societați: Tinmar-Ind SA, Petprod SRL și Alpiq Romindustries SRL. Petprod a fost desemnata ciștigatoare cu o oferta de 40.830.000 RON. Urmatoarea clasata a fost oferta Alpiq, care a cerut 41.240.000 RON. Aceasta societate este una dintre fostele firme ale lui Bogdan Buzaianu, scrie Kamikaze.

E oficial: Hayssam s-a evaporat. Sirianul, condamnat pentru terorism, a fugit din Romania, dar in aer a ramas o intrebare: unde este Omar Hayssam? Documente oficiale, obtinute de RLa, dezvaluie ca statul roman i-a pierdut urma. Pana in prezent insa, Siria nu le-a confirmat autoritatilor din Romania faptul ca Omar Hayssam s-ar afla pe teritoriul sau, au declarat pentru Romania Libera surse judiciare. Pe de alta parte, o infograma a Ambasadei Romaniei de la Damasc, trimisa de MAE catre Ministerul Justitiei, arata ca Omar Hayssam nu se afla nici in inchisoarea de maxima siguranta de la Homs.

Simbioza maghiara: riul, ramul, László. Posesor de telefon mobil cu numar de Elvetia, la care doar prietenii intimi au acces, Attila e tipul discret ce-si lasa afacerile si sme­nurile sa vorbeasca in numele lui. Dupa ce multa vreme s-au aflat in tabere oarecum opuse in interiorul UDMR, acum, in vremi de criza, relatia dintre cei doi si-a atins apogeul simbiozei. Totul a inceput la masa negocierilor pentru formarea Guvernului Boc 3, sau 4, la cit naiba mai sintem, ca am si pierdut nu­ma­ratoarea. László Borbély a sperat pina in ultima clipa ca va prinde scaunul Dezvoltarii. Si era cit pe ce, daca n-ar fi fost Nuti Udrea, pentru care s-au lipit doua ministere, numai sa nu incapa Dezvol­tarea pe miini ma­ghia­re. S-a multumit, in final, cu Ministerul Mediului. Aici intervine Attila, care a plusat si, in urma negocierilor, acceptarea Mediului la schimb cu Dezvoltarea s-a facut cu conditia trecerii Romsilva de la Ministerul Agriculturii la cel al Mediului, condus de Borbély, scrie Academia Catavencu.

Medicii si profesorii castiga mai bine in Bulgaria decat in Romania. Dupa taierea cu 25% a salariilor, bugetarii din Romania vor avea cele mai mici lefuri din Uniunea Europeana. Functionarii romani vor fi platiti cu 1,1% mai putin decat omologii lor bulgari, profesorii vor primi salarii cu 5,3% mai mici decat cei din Bulgaria, iar medicii vor castiga cu 27% mai putin fata de bulgari, potrivit calculelor Gandul realizate pe baza datelor statistice oficiale din cele doua tari. Fata de bugetarii unguri, romanii castiga mult mai putin, diferentele fiind de 38% in sanatate si invatamant si de 32% in administratia publica.

Melania Vergu, buna de plata. Melania Vergu, fostul consilier al ministrului Educatiei, a cheltuit necuvenit 12.940 de lei din banii obtinuti pentru prefinantarea proiectului „Practica sa inveti, invata sa practici!”, potrivit raportului intocmit in urma controlului facut AMPOSDRU la sediul S.C. Edutim SRL, prin care Vergu deruleaza proiectul. Concluziile raportului arata ca Melania Vergu a platit 4.389 de lei pentru vizita de studiu a secretarei sale la Viena, pentru cazare, transport si diurna. In plus, Vergu a mai achitat chiria pentru lunile februarie, martie si aprilie pentru un sediu din Bulevardul Aviatorilor nr. 18 din Capitala, unde era un punct de lucru al firmei. La Registrul Comertului, la sediul respectiv, figureaza firma fiului sau Teodor Vergu, infiintata la 12 ianuarie 2009, scrie Adevarul.

Victima lui „Don Costel”, terorizata prin controale. Institutiile statului controleaza la foc automat firma victimei lui Costel Iancu, in timp ce procesul fostului demnitar intra in linie dreapta la Curtea de Apel Bucuresti. In timp ce procesul lui Costel Iancu, cunoscut sub numele de „Don Costel”, intra in linie dreapta la Curtea de Apel Bucuresti, ultima sa victima este „sufocata” de controale din partea institutiilor statului. Presiunile marca „Don Costel” vin din partea unor institutii conduse de reprezentanti ai PDL. Controalele survin unor reclamatii depuse de o asa-zisa „asociatie de mediu”, in spatele careia se afla, insa, unul dintre martorii adusi de „Don Costel” la procesul penal, scrie evz.ro.

UDMR deseneaza Ungaria mare cu mana copiilor. In hartile desenate de elevi, Ardealul este smuls din Romania si alipit Regatului Maghiar. La un concurs scolar pe tema „Natiunea maghiara fara frontiere", organizat de UDMR in Oradea, la initiativa viceprimarului maghiar al Oradiei, Rozalia Biro, numerosi elevi din ciclul primar au desenat harta Ungariei Mari, in care au inglobat si Ardealul: „Acela nu este ungur pe care nu-l doare Trianonul", „Ungaria, inima franta a Europei", „Credem in reinvierea Ungariei", „Credinta si patria le-am primit de la stramosii nostri, deci trebuie sa fim fideli patriei si credintei", „Avem dreptul sa traim intr-o patrie libera, fericiti" sau „Celui care schimba patria trebuie sa i se schimbe inima", scrie Romania libera.

Lucian Bute, cel mai titrat sportiv roman al momentului: "Nu mai cred in promisiunile guvernantilor". Lucian Bute, campionul mondial la supermijlocie in versiunea IBF, isi va pune in joc centura in fata americanului Jesse Brinkley, decizia apartinand celor de la IBF. "Lucian Bute va lupta cu Jesse Brinkley din SUA, el fiind desemnat de IBF challenger obligatoriu. In cazul in care Brinkley se va accidenta, atunci Bute va intalni un alt sportiv", a explicat, marti, Rudel Obreja. Lucian Bute a declarat pentru Gandul ca nu crede ca Romania, chiar si in perioada de criza, nu-si poate permite sa organizeze un meci pentru titlul mondial. "Este o suma mica pentru Romania, mai ales ca beneficiile sunt imense. Meciul va fi preluat de HBO, de televiziuni americane, ziaristii canadieni si americani vor sta o saptamana in Romania timp in care vor transmite despre tara noastra. Eu cred ca daca exista vointa se pot gasi acesti bani. Dar nu mai astept foarte mult, nu mai pot sa ma bazez doar pe promisiuni".