Incognito: 130 de lei ca sa-ti inseli nevasta la TV. In cateva camere din centrul Bucurestiului, se pun la cale noi scandaluri intre iubiti, conflicte intre copii si parinti, certuri intre grasi si slabi. Reporterii RL au fost actori in reality show-urile false de la televiziunile din Romania. Aici se pregatesc doua emisiuni pentru National TV, "Iubire interzisa" si "Copii contra parinti", si una pentru Prima TV, "Cearta in bucate". Toate trucate, toate cu povesti fictive, cu personaje care sunt inventate pe loc de producatori. De altfel, realizatorii nici nu ascund acest lucru. Pe generice, de obicei la inceput, ei mentioneaza ca intamplarile sunt fictive. Dar cati telespectatori citesc genericele? scrie Romania libera.

Subiectele zileiFoto: Colaj foto

Averile si interesele, in plic, la secret. Parlamentarii nu sunt deloc dispusi sa renunte la secretizarea propriilor declaratii de avere, profitand ca nu exista inca o noua Lege ANI. Chiar daca in statutul deputatilor si senatorilor a ramas in picioare prevederea privind obligativitatea publicarii acestor documente, deputatii juristi sustin ca, dupa declararea ca neconstitutionala a unei prevederi similare din legea ANI, declaratiile de avere trebuie „sa stea in plic inchis” si sa fie disponibile doar „organelor abilitate”. Acesta a fost ieri punctul de vedere majoritar in Comisia juridica, chemata sa lamureasca problema publicarii documentelor, scrie evz.ro.

PDL pregateste guvernul de opt ministere. UDMR si UNPR au rezervate trei portofolii. PDL pregateste reducerea cabi­netului Boc, nu doar prin renuntarea la agentiile de stat, ci si prin comasarea ministerelor. Ideea unui guvern mai suplu a fost lansata de vicepresedintele PDL, Liviu Negoita, care a cerut in cadrul Colegiului Director al partidului trasarea unui executiv compus din maximum opt ministere. Conform calculelor facute de pedelisti, cinci portofolii ar urma sa fie atribuite democrat-liberalilor, doua ministere udemeristilor si unul progresistilor lui Gabriel Oprea, scrie Gandul.

Vanghelie si-a bagat mortii in cavoul familiei Lahovary. Ca si prietenul sau arestat, Catalin Voicu, Marian Vanghelie isi inhumeaza rudele la Bellu, in criptele unor personalitati de seama ale Romaniei. In capela familiei fostului ministru de Razboi si al Afacerilor Straine, Iacob Lahovary (1846-1907), se odihnesc acum doua rude ale primarului sectorului 5, Marian Vanghelie. „In anul 1905 s-a cladit aceast sfant lacas ca sa fie adapost ramasitelor pamantesti ale celui mai bun si mai iubit fiu Jacques I. Lahovary", scrie la intrarea in capela ridicata de generalul Iacob Lahovary, fost ministru de Razboi si al Afacerilor Straine la sfarsitul anilor 1800 si inceputul anilor 1900. Numai ca vesnicia a durat o suta de ani, in capela fiind acum ingropate rudele primarului „care este" in sectorul 5, Marian Vaghelie. Este vorba despre bunicul sau, Constantin Niculae, si o alta ruda, Liana Bojan, scrie Adevarul.

Elena Udrea vrea sa faca din Bucuresti o capitala dunareana. Ministrul Dezvoltarii Regionale si Turismului, Elena Udrea, a declarat miercuri, in statiunea Mamaia, ca vrea ca Bucurestiul sa devina o capitala dunareana si ca intentioneaza sa preia proiectul canalului Dunare - Bucuresti la ministerul pe care il conduce, transmite NewsIn. "Canalul Dunare - Bucuresti leaga Bucurestiul de Dunare, respectiv leaga Bucurestiul de coridorul de transport numarul VII, printr-o cale navigabila, avand capacitatea de transport de pana la 20 de milioane de tone pe an, pe sectorul Budesti-Oltenita, 16 milioane tone pe an pe sectorul Budesti - portul Bucuresti", a precizat ministrul citat de Romania libera.

Cum s-au injurat judecatorii de la Curtea Constitutionala. Noul presedinte despre cearta cu fostul presedinte: “Discutiile au fost aprinse, chiar brutale”. Judecatorul Ioan Vida spune ca Ion Predescu, colegul sau, s-a schimbat si ca vrea neaparat functia de presedinte al Curtii Constitutionale. Ion Predescu povesteste cum s-a declansat conflictul: "A inceput sa tipe la mine. "Nu tipa, domnule", i-am spus, "ca n-ai niciun drept sa tipi la mine!"" Expirarea mandatului pentru trei dintre cei noua magistrati ai Curtii Constitutionale a Romaniei si alegerea judecatorului Ion Predescu in functia de presedinte interimar al CCR a aprins spiritele in randul magistratilor. "Mai esti judecator de maine?" l-am intrebat. "Nu!" a spus el. "Si atunci, cum vrei sa mai fii presedinte?" i-am intrebat din nou. Si aici s-a suparat si a plecat din sala. Pe urma ne-a injurat, a spus tot felul de lucruri", a povestit Predescu pentru Gandul.

Piata Universitatii. Peste trei zile se implinesc douazeci de ani de la curmarea violenta a celei mai lungi demonstratii din istoria Romaniei. Piata Universitatii a trait in utopia posibilitatii unei actiuni politice a societatii civile non-partinice, ignorand faptul ca miscarea politica de opozitie din Romania nu s-a constituit in jurul societatii civile, ci s-a grefat pe renasterea partidelor istorice. A plecat de la o utopie, iar utopiile sunt intotdeauna sanctionate de realitate. Or, ca sa izbandesti politic, trebuie sa te organizezi politic, scrie Horia-Roman Patapievici in editorialul sau din Evenimentul Zilei.