O cladire veche de peste o suta de ani de pe Calea Mosilor a fost demolata

48h pe HNFoto: Colaj foto

Un imobil vechi de aproape 100 de ani de pe Calea Mosilor colt cu bd. Carol a fost demolat, dupa ce a stat vreme de cativa ani in paragina. Lucrarile au inceput in urma cu cateva zile, muncitorii punand la pamant mai bine de trei sferturi din cladire. In loc se va construi un bloc de noua etaje. Pe Calea Mosilor sunt 30 de cladiri monument istoric.

Scriitorul Peter Esterhazy: "Mititeii cu mustar explica Uniunea Europeana mai bine decat zece carti"

Strabunicii lui Peter Esterhazy si-au permis sa-l angajeze pe celebrul compozitor austriac Joseph Haydn, iar bunicul sau a fost cateva luni prim-ministru in perioada Primului Razboi Mondial. Regimul comunist a nationalizat averea familiei Esterhazy dar, in 1990, Peter nu a dorit sa-si recupereze castelele si pamanturile.

Fratele sau mai mic, Marton, a jucat in echipa nationala a Ungariei la Campionatul Mondial de Fotbal din Mexic -1986. Peter Esterhazy este licentiat in Matematica si, dupa ce la 28 de ani a demisionat din postul de matematician intr-un Institut al Ungariei comuniste, a inceput sa scrie romane.

Surse: Fiscul aplica sechestru asigurator pe bunurile de la Realitatea Media pentru o datorie de 16 milioane de RON

Inspectorii ANAF au inventariat bunurile Realitatea Media, in vederea aplicarii sechestrului, ca masura asiguratorie in vederea recuperarii unor datorii la bugetul de stat calculate de fisc la peste 16 milioane de RON, au declarat pentru HotNews.ro surse ANAF. Oficiali ai ANAF au mai precizat pentru HotNews.ro ca sechestrul face parte din procedura de executare silita. Nu este o masura exceptionala ci face parte din procedura obisnuita aplicata oricarui contribuabil. "Sechestrul se instituie in momentul in care exista pericolul ca cel urmarit sa se sustraga, sa isi ascunda ori sa isi risipeasca activele, punand astfel in pericol colectarea datoriilor", au aratat sursele citate.

Catuse cu zambetul pe buze: Cum si-a cladit Dan Diaconescu televiziunea poporului

OTV este postul unde "toata lumea are dreptul sa vorbeasca. De la magnat pana la sarac, de la infractor pana la justitiar" si e "singura televiziune de investigatii si de eveniment, anchetand tot timpul cazuri in paralel cu Politia". Asa isi prezenta creatia, intr-o Intalnire online HotNews.ro din noiembrie 2008, Dan Diaconescu, patronul postului TV cu cele mai multe amenzi CNA, omul care a impus moda televiziunii-tabloid in Romania, prezentat alaturi de magnati precum Dinu Patriciu sau Dan Voiculescu in filmul "Kapitalism" si care a fost retinut, marti, sub acuzatia de santaj si amenintare.

Daca, in urma cu cinci ani, Dinu Patriciu avea lacrimi in ochi in momentul eliberarii din arest, Dan Diaconescu isi etala cu zambetul pe buze catusele de la maini cand a fost retinut, alaturi de clarvazatorul Doru Parv, pentru santaj si amenintare la adresa primarului unei comune aradene. Cum se explica atitudinea lui?

Instanta a decis: Dan Diaconescu si Doru Parv, arestati pentru 29 de zile

Magistratii Judecatoriei Sectorului 1 au decis miercuri dimineata ca Dan Diaconescu si Doru Parv sa ramana in arest pentru 29 de zile, acestia fiind acuzati de santaj si, respectiv, complicitate la santaj. Avocatii celor doi au declarat recurs la sentinta data, recurs ce se va judeca in 3 zile. Sedinta de judecata, inceputa marti seara (ora 21.30), s-a prelungit pana miercuri dimineata dupa ce avocatii celor doi l-au recuzat pe judecatorul Elena Zamfir pe motiv ca si-ar fi format deja opinia cu privire la vinovatia acuzatilor, ca nu ar fi avut timp sa studieze dosarul, precum si ca tot acest magistrat a semnat autorizatiile de perchezitie in cazul lui Dan Diaconescu. Cererea de recuzare a fost respinsa insa.

Aventurile Daciei in Canada anilor 80' - Razboiul masinilor low-cost era interesant si acum un sfert de secol

Design ingenios, standarde inalte de calitate, interior luxos pentru o masina low-costcu tractiune fata, sintagmele nu descriu o masina cu pretentii, ci fac parte dintr-o reclama din 1985 la Dacia 1310 intr-un ziar din Canada. Febra masinilor low-cost nu e noua, ci acum 25 de ani se manifesta puternic in Canada unde Dacia, Skoda si Hyundai au intrat la jumatatea anilor 80' si au incins o batalie a masinilor ultra -ieftine. Dacia a venit cu preturi mici si cu obiective mari, dar lucrurile nu s-au incheiat intr-un mod fericit. Intra in articol pentru a citi despre incercarea Dacie de a se impune in cea mai intinsa tara din America de Nord.

NOTA: Ai ratat un articol important de pe HotNews.ro? Vrei sa recitesti un articol? Prin aceasta rubrica va supunem atentiei cele mai importante articole din zilele anterioare