Ministrul Agriculturii, Mihai Dumitru, a discutat online cu cititorii HotNews.ro

48h pe HNFoto: Colaj foto

Ce impact va avea asupra preturilor la alimente si asupra agriculturii romanesti cresterea TVA de la 19% la 24%? Ce solutii de supravietuire pentru fermieri are Guvernul pe timp de criza? Ministrul Agriculturii, Mihai Dumitru, a discutat online cu cititorii HotNews.ro. Mihai Dumitru va raspunde la restul intrebarilor venite de la cititori pe parcursul zilei de astazi.

FOTOGALERIE Gotan Project, tango flash mob-urile si bisurile interminabile de la Sala Palatului

Aproape 3500 de spectatori au asistat vineri, 25 iunie, la concertul sustinut la Sala Palatului de celebra trupa de electro-tango Gotan Project, informeaza organizatorii. Un flash mob tango a adus in fata intrarii de la Sala Palatului 12 cupluri formate din reprezentanti ai principalelor scoli de tango din Bucuresti, care au dansat vreme de aproape o ora, inainte de inceperea concertului, intr-o seara cu doua bisuri ce au totalizat cinci piese.

VIDEO FOTOGALERIE Sonisphere 2010, Ziua 1: Metal is a "beast that refuses to die"

Exista si in heavy metal slujbe religioase. S-a putut observa asta vineri, 25 iunie, la Romexpo, cand formatii ca Manowar si Volbeat au transformat prima zi a festivalului Sonisphere intr-un recviem generalizat in memoria lui Ronnie James Dio, celebrul solist al Black Sabbath. Si tot vineri a fost contrazisa convingerea socioloagei Deena Weinstein ca "heavy metal-ul nu este o muzica dansanta".

VIDEO FOTOGALERIE Sonisphere 2010, Ziua 2: "Metal" in pantecul mamei

Psihanalistii spun ca nevoia omului pentru ritmurile muzicale isi are radacinile in perioada prenatala, cand fatul simte bataile inimii mamei. Ulterior, nou-nascutul este linistit tot prin miscari repetitive, ritmul fiind recunoscut ca un "calmant natural". In rock, se stie ca heavy metal-ul se axeaza pe ritmuri simple, de 4/4, care rezoneaza astfel cu ritmul cardiac, in timp ce stilul thrash metal (subgen al heavy metal-ului) pastreaza doar pe alocuri aceasta cadenta. Sambata, 26 iunie, zeci de mii de rockeri au regasit, in aglomeratia umana de la Romexpo, confortul din pantecul mamei, in seara in care trash-ul s-a intors la origini si in care ritmul de 4/4 nu s-a raportat doar la fraze muzicale pe parcursul cate unei piese, ci la un careu de asi legendar: The Big Four.

Around The Black Sea: In capitala Armeniei, fara apa sau curent electric

"Din cauze care au ramas neelucidate, Georgia este foarte zgarcita cu hartile rutiere, o marfa imposibil de gasit. Harta Google nu contine nici macar drumurile principale", scrie jurnalistul Stefan Candea pe blogul de calatorie theblacksea.eu.

"Asa ca am reusit sa ratacim drumul care ducea de la Tbilisi la Yerevan si am nimerit un punct de trecere aproape pustiu si indepartat, la Guguti-Tashir. Drumurile de intrat si iesit din Georgia par sa fie si ele subiectul unei strategii de aparare - sunt distruse de cratere, in ideea ca potentialii invadatori sa intre in slow motion".

Nicolae "Mami" Mihaita - campion national la planorism la 75 de ani, pentru a 10-a oara

"Nu pot sa nu ma mai duc la campionat. Cineva trebuie sa tina stacheta ridicata", spune Nicolae Mihaita, daca il intrebi de ce nu-i lasa si pe cei mai tineri sa castige. La Campionatul National de Planorism Distanta incheiat in 26 iunie la Oradea, Mami (porecla pe care i-au dat-o mai demult elevii) a iesit invingator alaturi de "doi copii de la Clinceni", Cristian Musetescu si Stefan Rosu. Campionatul a avut in acest an probleme din cauza ploii, din care cauza nu s-a desfasurat decat la trei probe.

NOTA: Ai ratat un articol important de pe HotNews.ro? Vrei sa recitesti un articol? Prin aceasta rubrica va supunem atentiei cele mai importante articole din zilele anterioare