FOTOGALERIE Dunarea a atins cote istorice la Braila

Foto:

In ultimele zile, cotele Dunarii au doboarat record dupa record, ajungand luni la 709 cm. Prognozele hidrologice spun ca, la sfarsitul saptamanii, mai exact sambata, ar urma sa se inregistreze un nivel de 733 cm, cu mult peste cota la care au fost proiectate sa reziste digurile care apara Insula Mare a Brailei (IMB). In Braila, fluviul a intrat pe faleza, depasind aleea de promenada si intrand pe spatiul verde.

Traian Basescu, nemultumit de reactia autoritatilor din Botosani. Generalul de brigada Vasile Somlea, numit coordonator al actiunilor vizand inundatiile de la Dorohoi

Presedintele Traian Basescu si-a manifestat luni nemultumirea fata de lipsa de reactie a autoritatilor locale din judetul Botosani in urma inundatiilor de saptamana trecuta. Seful statului i-a solicitat ministrului Administratiei si Internelor, Vasile Blaga, detasarea unui general pentru coordonarea misiunilor in municipiul Dorohoi. Astfel, coordonatorul actiunilor de indepartare a efectelor inundatiilor a fost numit generalul de brigada Vasile Somlea, seful Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta Cluj.

VIDEO Cronica de film: "Saga Amurg: Eclipsa"

Lansata (mai bine zis varsata) in Statele Unite in 4.416 sali si 193 IMAX -uri, in 30 iunie - cea mai larga premiera din istorie -, a treia parte a francizei "Twilight" spera sa bata recordurile si in Romania, unde are premiera in 2 iulie. Campania de marketing e mai agresiva ca pana acum. Fanii romani sunt chemati pe 1 iulie in Parcul National din Bucuresti la o, pardon de expresie, "conventie" (de la englezescul "convention" - adunare, congres). De fapt, "Eclipsa" e mai conventional decat a doua parte si mai lent decat amandoua la un loc. Dar, probabil, fanii il vor iubi asa cum e.

VIDEO Bacalaureat 2010: Procent de promovabilitate de 67,4%, cel mai slab din ultimul deceniu. Funeriu explica: Toleranta-zero fata de actele de frauda

Bacalaureatul din acest an a adus cel mai slab procent de promovabilitate din ultimul deceniu - 67,4%, potrivit rezultatelor partiale, anuntate de Ministerul Educatiei. Ministrul Daniel Funeriu vorbise, inca de duminica, despre o promovabilitate mai scazuta cu 10 pana la 15 procente fata de anul trecut (cand peste 81% dintre candidati au luat examenul).

Presa bulgara: Magazinele din nordul Bulgariei au castigat potul cel mare dupa majorarea TVA in Romania

Mii de romani au "invadat" magazinele din orasele din nordul Bulgariei, dupa decizia Guvernului de la Bucuresti de a majora TVA, incepand cu 1 iulie, scrie Novinite.com, care titreaza sugestiv: "Comerciantii din nordul Bulgariei au castigat potul cel mare dupa majorarea TVA in Romania".

Parlamentul a schimbat regula jocului. Legea parteneriatului public-privat elimina licitatiile

Camera Deputatilor (camera decizionala) a adoptat luni seara, in cvasi-unanimitate (un singur vot impotriva) proiectul de lege privind parteneriatele public-privat. Legea elimina licitatia ca modalitate de cistigare a contractelor de catre partenerii privati. Licitatia a fost inlocuita de un proces de selectie si negociere. Legea prevede ca finantarea PPP va fi facuta de partenerul privat. Legea se aplica inclusiv in domenii precum proiecte de infrastructura in transporturi, energie, servicii postale.

Un nou bloc construit la limita legalitatii pe strada Paleologu lasa vecinii fara lumina

Consiliul Local sector 3 a aprobat la sfarsitul anului 2008 un Plan Urbanistic de Detaliu care permite construirea unui bloc cu sapte etaje pe strada Paleologu colt cu strada Zborului, lipit de o constructie de trei etaje. Mai multe familii din cladirea vecina vor ramane fara lumina, deoarece noua constructie le acopera ferestrele. Primaria Capitalei spune ca Planul Urbanistic de Detaliu prin care s-a aprobat construirea blocului este ilegal. Cu toate acestea, pe santier se lucreaza de zor, constructia crescand de la o zi la alta.