Fortele columbiene au ucis 12 rebeli intr-un raid. Armata columbiana a ucis 12 membri ai gherilelor de stanga duminica, intr-un atac asupra unui grup de luptatori care il protejeaza pe liderul FARC Guillermo Saenz, cunoscut sub numele Alfonso Cano, a informat Ministerul Apararii de la Bogota, preluat de Reuters. Conform mass-mediei locale, armata este aproape de a-l captura pe Cano. Moartea sau arestarea acestuia ar reprezenta un important castig politic pentru presedintele ales Juan Manuel Santos, care va fi investit in functie luna viitoare. Santos a fost ministrul apararii inainte de a participa la alegerile prezidentiale si este cunoscut pentru organizarea mai multor actiuni militare impotriva rebelilor FARC.

Presa in DiagonalaFoto: Hotnews

O figura importanta a comunitatii palestiniene numeste Ierusalimul "o bomba cu ceas". Duminica, un membru marcant al comunitatii palestiniene a afirmat ca tensinuile in crestere generate de construirea asezarilor israeliene din Ierusalim transforma orasul intr-o "bomba cu ceas", afectand increderea dintre cele doua parti, scrie Reuters. Afmed Qurei, fost premier si negociator palestinian, i s-a alaturat fostului ministru de externe israelian Tsipi Livni, actual lider al opozitiei in parlament, intr-un apel catre ambele parti pentru intensificarea eforturilor de a gasi o solutie care sa urmareasca binele comun. Ierusalimul reprezinta o problema esentiala in conflictul israelo-palestinian. Israelul a anexat Ierusalimul de Est la capitala sa, intr-o masura nerecunoscuta international, in timp ce palestinienii doresc ca zona sa fie viitoarea capitala a unui stat alcatuit din Cisiordania si Fasia Gaza.

Cel putin 23 de persoane ucise in urma unor explozii in Uganda. Cel putin 23 de oameni au murit in urma unor explozii petrecute duminica in doua restaurante din capitala Ugandei, Kampala, in timp ce multimile urmareau finala Campionatului Mondial de Fotbal. Prima explozie a avut loc la un restaurant etiopian din sudul capitalei, in timp ce cea de-a doua s-a petrecut la un club sportiv de rugby din estul orasului, conform surselor din cadrul politiei locale, preluate de AFP.

Sclavia in randul copiilor devinde o problema tot mai mare in Haiti. Sclavia in randul copiilor a devenit o practica tot mai frecventa in ultimele sase luni in Haiti, dupa ce un cutremur devastator a distrus capitala tarii si a lasat in urma o generatie intreaga de orfani, conform avocatului Jean-Robert Cadet, ce lucreaza in statul din Caraibe. In cartea sa, "Restavek", Cadet descrie cum parintii saraci isi dau copiii unor familii mai bogate pentru a infaptui munci minore in schimbul hranei sau educatiei. Cititi mai mult pe CNN.

Guatemala a capturat un submarin incarcat cu cocaina in Oceanul Pacific. Marina Guatemalei a capturat un submarin improvizat incarcat cu 5 tone metrice de cocaina ce se indrepta spre Statele Unite. In cooperare cu agentia americana antidrog (DEA), marina guatemaleza a oprit vasul lung de 17 metri in largul coastei sale pacifice, arestand patru barbati columbieni aflati la bord, informeaza Reuters. Byron Gutierrez, purtator de cuvant al fortelor armate, a declarat ca submarinul avea trei compartimente: unul destinat echipajului, camera motoarelor si spatiul pentru marfa, care era plin cu cocaina.