Nigeria: 8 morti in urma unor conflicte religioase. Opt oameni au fost ucisi in Nigeria, sambata, dupa ce mai multi musulmani au atacat un grup de crestini, relateaza CNN. Incidentul a avut loc Maza, un sat la nord de orasul Jos, potrivit lui Choji Gyang, consilierul special pe probleme religioase al statului nigerian. Gyang a declarat ca armata a intervenit pentru a restabili ordinea si a impuscat cel putin doua persoane. Acesta a adaugat ca situatia se afla sub control acum. Violentele au izbucnit la inceputul acestui an intre musulmani, care domina partea de nord a Nigeriei si crestinii majoritari in sud.

Presa in Diagonala Foto: Colaj foto

Cel putin opt persoane au fost ucise, dupa ce un atacator sinucigas a atacat o moschee siita din estul Pakistanului, informeaza Yahoo News. Atacul a avut loc in orasul Sargodha, aflat in provincia Punjab, regiunea cea mai populata din Pakistan, considerata inima politica a tarii. Violentele in zona au crescut in ultima perioada, deoarece Al-Qaida si militantii talibani au logistica si centrele de formare in apropierea frontierei afgane.

O fata de 15 ani a murit si alte doua persoane au fost internate cu leziuni grave, dupa un accident petrecut la un parc de distractii din Barcelona, Spania, relateaza CNN. Pendulul in care se afla adolescenta s-a rupt in aer, potrivit unui purtator de cuvant local. Bratul mecanic al "El Pendulo" (pendulul) s-a desprins, iar scaunul pe care era asezata fata a cazut peste masinarie, cunoscuta sub numele de "Mina de aur", a declarat Sara Jaurriete, director al parcului de distractii Tibidabo.

Patru curse Air France pe ruta Brazilia - Franta anulate in ultima saptamana . Air France si-a anulat sambata noapte un al patrulea zbor pe ruta Brazilia - Franta in nu mai putin de o saptamana, de data aceasta din cauza unor probleme tehnice, potrivit companiei aeriene, relateaza AFP. Zborul 445 se afla pe acelasi traseu Rio-Paris ca si aparatul Air France prabusit anul trecut in Oceanul Atlantic. "In urma unei inspectii asupra aeronavei Airbus A330-200 s-a descoperit o defectiune electrica, fortand anularea zborului 445, de la Rio de Janeiro la Paris", a anuntat Air France.

Mexic: 17 morti in urma unor violente in nordul tarii. Cel putin 17 persoane si-au pierdut viata si alte 18 au fost ranite, dupa ce mai multi atacatori au luat cu asalt o petrecere din Torreon, in nordul Mexicului, informeaza Yahoo News. Agresorii au sosit la petrecere in mai multe masini si au deschis focul fara niciun motiv, potrivit autoritatilor locale. Anchetatorii nu detin deocamdata informatii cu privire la identitatea atacatorilor sau la o posibila cauza a atacului.

Tony Blair se confrunta cu o ancheta parlamentara din cauza costurilor ridicate ale securitatii sale, dupa ce sase ofiteri de politie au fost fotografiati pazind spatele casei sale in valoare de 4 milioane de lire sterline, informeaza Sunday Express. Vecinii sai s-au plans ca prezenta unui numar atat de mare de ofiteri de armata afecteaza atmosfera calma a cartierul londonez de lux, Connaught Square in care se afla casa emisarului Cvartetului in Orientul Mijlociu.

China: 38 de mineri au murit in urma unor accidente de munca. Cel putin 38 mineri au fost ucisi in trei accidente de munca petrecute in minele de carbune din China, potrivit presei chineze, informeaza BBC. 28 de persoane au murit dupa ce un cablu electric a luat foc in interiorul minei Xiaonangou din provincia Shaanxi. Politia a arestat proprietarul minei. Alti opt mineri au murit intr-un accident in provincia Henan, in timp ce alte doua au fost ucise in mina din Hunan. 13 mineri au ramas blocati in subteran intr-un incident separat, in provincia Gansu, situata in nord-vestul tarii.