VIDEO Otopeni Air Show 2010: Cum au dansat piloti acrobati cu avioanele si un lituanian care a sfidat legile gravitatiei

48 h pe HNFoto: Colaj foto

Cateva mii de bucuresteni si entuziasti ai acrobatiilor aeriene au participat sambata, 17 iulie, pe canicula la un show aviatic pe pista aeroportului Henri Coanda. 60 de aeronave civile, sportive şi militare au taiat cerul capitalei in cadrul unui miting aviatic in premiera, dedicat pionierilor romani Aurel Vlaicu şi Henri Coanda. Piesa de rezistenta a evenimentului, pilotul Jurgis Kairys, dublu campion mondial, unul dintre cei mai valorosi acrobati ai zborului din lume la clasa nelimita, a prezentat un spectacol acrobatic presarat cu momente care au taiat respiratia privitorilor.

FOTOGALERIE Ciuc Summer Fest: Ziua 3

Gary Moore a concertat duminica, 18 iulie, in cadrul Ciuc Summer Fest 2010, in ultima zi de festival putand fi ascultate si trupe ca E.M.I.L., The Mono Jacks, The MOOod si Vita de Vie. Cea de-a treia zi de Ciuc Summer Fest a inceput cu show-ul celor de la E.M.I.L., fanii care au avut curajul de a infrunta caldura strangandu-se in fata scenei Ciuc Premium pentru a canta alaturi de trupa piese precum Supradoza de vise, Dubshot sau Rom, fum si vanilie. Scena din Jagermeister Arena i-a gazduit pe The Mono Jacks si The MOOoD , in timp ce pe scena principala Vita de Vie a interpretat piese ca Basul si cu toba mare, Vino cu mine, Sunetul mai tare, Vina sau Ca un clovn.

Legea ANI, declarata neconstitutionala de CCR

Curtea Constitutionala a decis, luni, ca Legea privind integritatea in exercitarea functiilor si demnitatilor publice, pentru modificarea si completarea Legii nr.144/2007 privind infiintarea, organizarea si functionarea Agentiei Nationale de Integritate, precum si pentru modificarea si completarea altor acte normative, este neconstitutionala. Decizia vine la 6 zile dupa ce Traian Basescu a sesizat CCR in legatura cu neconstitutionalitatea legii ANI reexaminate. Citeste aici textul integral al sesizarii trimise in urma cu 6 zile de seful statului Curtii Constitutionale. Legea se va intoarce acum la Camera Deputatilor, care este camera decizionala, pentru a fi pusa in acord cu prevederile Constitutiei.

CNSAS: Calitatea de actionar la Romanian News SRL permite verificarea lui Sorin Ovidiu Vintu

Consiliul National pentru Studierea Arhivelor Securitatii (CNSAS) a anuntat printr-o adresa oficiala trimisa redactiei HotNews.ro ca Sorin Ovidiu Vintu poate fi verificat de institutie deoarece este actionar al companiei Romanian News SRL. Compania are in obiectul de activitate "activitati ale agentiilor de presa", iar actionarii si administratorii firmelor care au acest obiect de activitate pot fi verificati de CNSAS. Coactionar al Romanian News SRL este Nicolae Popa, fost partener al lui Vintu in afacerea Gelsor, actualmente retinut in Indonezia si pe numele caruia Romania a formulat o cerere de extradare. In adresa CNSAS, semnata de vicepresedintele Virgiliu-Leon Tarau, se arata ca "rezultatul final al acestor verificari urmeaza sa va fie adus la cunostinta in scris".

Dezbatere publica privind viitorul Politicii Agricole Comune: 5.700 de opinii trimise Comisiei Europene/ "Multi considera ca exploatatiile agricole durabile de tip familial genereaza o gama larga de avantaje"

Publicul larg din Uniunea Europeana, grupurile de reflectie, institutele de cercetare si toate partile interesate in domeniul agriculturii au transmis Comisiei Europene incepand cu luna aprilie opinii legate de reforma Politicii Agricole Comune, ca raspuns la patru intrebari pe teme generale . Din Romania au fost primite 57 de contributii, numar mediu, comparativ cu celelalte state UE. Un comunicat publicat luni, 19 iulie de Comisia Europeana prezinta sinteza opiniilor primite. "Muli considera ca exploatatiile agricole durabile de tip familial genereaza o gama larga de avantaje si sunt apreciate de cetatenii europeni pentru acest lucru. Un numar semnificativ de respondenti au subliniat importanta sectorului agricol ca sursa de locuri de munca in zonele rurale", arata sinteza publicata de Comisie.

Amputarea ANI, adoptarea codurilor de procedura si doi judecatori de la ICCJ acuzati de coruptie - bilantul dintre evaluarea din martie si raportul asupra justitiei de marti al CE

Exista un avant de reforma la nivel tehnic, dar el trebuie sprijinit de un angajament politic mai puternic, spunea Comisia Europeana in vara lui 2009. Dar mai remarca si ca eforturile de reforma sunt prea fragmentate, procesul prea politizat. Romania n-a mentinut ritmul reformelor stabilit in mai 2009, era critica din martie 2010, de la evaluarea de etapa. Intre aceasta evaluare si raportul de marti, ANI a fost amputata si au fost descoperiti doi judecatori corupti la ICCJ, dar codurile de procedura adoptate. Reforma sistemului judiciar este limitata, iar in lupta anticoruptie sunt intarzieri mari in cazurile de coruptie la nivel inalt, arata Comisia Europeana in martie, la evaluarea tehnica, de etapa. Intre timp, Romania a facut pasi inainte si pasi inapoi, toti urmariti de specialistii Comisiei si care isi vor regasi o reflectare in raportul ce va fi prezentat marti.

Dan Diaconescu, audiat din nou la DNA: Bugetul anchetei in cazul meu a trecut de 6 milioane de euro, un record pentru Romania. Sunt cel mai mare pericol public din ultimii 20 de ani

"Astept si eu sa vedem ce surprize ne mai rezerva procurorii", a declarat, luni dimineata, Dan Diaconescu, la intrarea in sediul DNA, unde este audiat, din nou, intr-un dosar de santaj. "Aproape toti procurorii din aceasta cladire lucreaza la dosarul meu, ca si cei ai DIICOT. S-a trecut de un buget de 6 milioane de euro in aceasta ancheta, e un record pentru statul roman, cea mai scumpa ancheta de pana acum fusese in cazul RAFO. Sunt cel mai bine informat ziarist din Romania. Sunt pericolul public cel mai mare al Romaniei, in ultimii 20 de ani", a adaugat patronul postului OTV.