Oficialii afgani confirma ca unul dintre cei doi soldati americani rapiti a fost ucis. Oficialii afgani au confirmati ca unul dintre cei doi soldati americani rapiti vineri in Afganistan a fost ucis. Purtatorul de cuvant al guvernului provinciei Logar, Den Mohammad Darvish, a fost informat de localnici in legatura cu moartea soldatului american, declarand ca trupul acestuia a fost gasit in muntii Patanak din districtul Charkh, informeaza CNN. Cei doi militari faceau parte din Marina Statelor Unite. Duminica, un purtator de cuvant al talibanilor, Zabiullah Mujahid, afirmase ca insurgentii urmareau sa captureze ambii soldai americani in viata, insa unul dintre acestia a fost ucis in schimbul de focuri petrecut in timpul rapirii.

Presa in DiagonalaFoto: Hotnews

SUA si Coreea de Sud au inceput o serie de exercitii militare comune. Statele Unite si Coreea de Sud au inceput duminica o serie de exercitii militare comune, in mijlocul unei perioade marcate de relatiile tensionate cu Coreea de Nord. Reunite sub denumirea "Spirit Invincibil", exercitiile se vor desfasura pana miercuri, scrie CNN. In aceste manevre sunt implicati 8.000 de soldati, 20 de nave si submarine, alaturi de 200 de aparate de zbor. Conform Departamentului american al Apararii, exercitiile constituie un raspuns la scufundarea navei sud-coreene Cheonan si sunt menite sa trimita un mesaj catre Phenian.

Regimul nord-coreean a amenintat ca va riposta la aceste exercitii militare, insa ofcialii americani nu cred ca Phenianul va reincepe violentele din zona sub acest pretext.

Al Qaeda pretinde ca a ucis un ostatic francez. Aripa nord-africana a organizatiei Al Qaeda a afirmat ca a ucis un ostatic francez ca replica pentru un raid intreprins saptamana trecuta de trupele franceze asupra unei baze din desertul Sahara, conform unei inregistrari difuzate duminica de catre Al Jazeera. Saptamana trecuta, trupe din Franta si Mauritania au atacat o baza Al Qaeda din Mali, guvernul Mauritaniei incercand sa minimalizeze implicarea Frantei in aceasta actiune. Al Qaeda s-a razbunat insa pentru cei 6 luptatori pierduti in urma raidului, ucigandul sambata pe ostaticul francez Michel Germaneau, scrie Reuters.

Hugo Chavez ameninta ca va intrerupe livrarile de petrol catre Statele Unite. Presedintele Venezuelei, Hugo Chavez, a amenintat ca va opri exporturile de petrol catre Statele Unite in cazul in care Washingtonul va sustine o ofensiva militara a Columbiei impotriva tarii sale, avertizand administratia americana sa nu se implice in aceste probleme, scrie AFP. Chavez a intrerupt relatiile diplomatice cu Bogota joi, ca replica pentru acuzatiile omologului sau Alvaro Uribe, care sustine ca gherilele columbiene lanseaza atacuri pornind de pe teritoriul Venezuelei. Membru OPEC, Venezuela este cel mai mare producator si exportator de petrol din America de Sud, exporturile sale catre Statele Unite valorand aproximativ 27 de miliarde de dolari.

Amiral american: Situatia din Afganistan va fi tot mai complicata. Amiralul american Mike Mullen, o importanta figura in conducerea militara a SUA, a declarat ca pierderile NATO din Afganistan vor creste in timpul verii, adaugand insa ca scopul Washingtonului de a obtine avantajul in fata insurgentei pana la sfarsitul acestui an este in continuare realizabil. "Nu ne putem declara invingatori, insa realizam progrese. Urmatoarele luni vor fi critice pentru atingerea obiectivelor noastre", a afirmat Mullen. Integral pe Reuters.