Un site islamic a postat marti inca o inregistrare audio a lui Ayman Al-Zawahiri, numarul doi in ierarhia Al Qaeda. CNN nu a putut verifica insa autenticitatea mesajului.

Discursul audio aduce laude lui Sheikh Mustafa Abu Yazid ucis saptamanile trecute impreuna cu sase membri ai familiei sale. Yazid era a treia persoana in ierarhia Al Qaeda.

Presupusul mesaj al lui Al-Zawahiri se refera si la cateva incidente din ultimele luni, respectiv atacul cu bomba esuat din Times Square, atacul Israelului asupra navelor care duceau ajutoare in Gaza si interdictia de a se purta valul islamic in Franta.

Al-Zawahiri avertizeaza cetatenii americani ca ei sunt cei ce vor plati pentru greselile conducatorilor care se imbogatesc in urma razboaielor impotriva teroristilor si ii ameninta cu noi acte de terorism.

Pentru Turcia mesajul se refera la restaurarea demnitatii Imperiului Otoman si incetarea intelegerilor si tratatelor cu Israelul.

Franta este acuzata ca garanteaza numai drepturile si libertatile vesticilor din moment ce permite calugarilelor purtarea vesmintelor specifice crestinismului dar interzice femeilor musulmane portul valului islamic.