Compania Catavencu SA, declarata in procedura de faliment de consiliul creditorilor continua sa editeze, insa, LA CEREREA CREDITORILOR, revista Academia Catavencu, ramasa aproape neatinsa de asaltul crizei.

Inainte de a trece la povestea acestei irepetabile reviste, am sa explic... situatia datoriilor. Pe ici, pe colo, subofiterii rasfirati in presa au fluturat o datorie de 20 de milioane de euro in contul Catavencu SA. Acestei cifre, subofiterii i-au adaugat si indignarea lor pedestra, cu tot cu greseli gramaticale si cu aerul ca banii astia au fost cumva smulsi direct din buzunarele poporului. Nu m-as mai obosi sa spun ca e complet fals, dar am sa ma obosesc, totusi: e complet fals.

Chiar daca ANAF, la ordin politic confirmat, s-a grabit sa le puna la dispozitia unor fituici, ilegal, documente private, cifrele si semnificatia lor sint cu totul altele.

Iata-le pe cele adevarate, furnizate de compania Rominsolv, administratorul special: suma totala pe care creditorii au inscris-o la masa credala este de 15.129.829 euro. Din aceasta suma, 13.684.145 euro reprezinta banii investiti de Realitatea Media si alti creditori interni (apartinind grupului Realitatea Catavencu) de-a lungul celor 4 ani. Forma juridica e imprumutul, iar suma reprezinta 90,44% din totalul datoriei. Creditorilor externi, Catavencu SA le datoreaza 1.445.683 euro, adica 9,56% din datoria totala.

Aici e de adaugat un lucru important: Compania Catavencu SA are de primit, la rindul ei, de la partenerii carora le-a furnizat servicii, aproximativ 800.000 de euro, ceea ce modifica substantial solvabilitatea teoretica a companiei. Fireste ca aceasta ultima suma, odata facut anuntul falimentului, nu va mai fi vreodata recuperata, fie din cauza ca anumiti parteneri au dat ei insisi faliment, fie ca isi freaca pur si simplu palmele, multumiti ca au scapat prin moartea creditorului.

integral pe catavencu.ro.

Pagina de media a anuntat luni ca societatea "Compania Catavencu SA" intra in faliment, potrivit unei decizii luate, luni, la adunarea creditorilor. Sursa precizeaza ca cel mai mare creditor al Catavencu SA este Realitatea Media, ce face parte, alaturi de Catavencu, din grupul controlat de Sorin Ovidiu Vantu.

Doru Buscu si alti reprezentanti ai grupului, care au dorit sa nu-si dezvaluie identitatea, au spus pentru HotNews.ro ca au fost informati ca in adunarea creditorilor s-a decis ca revista Academia Catavencu sa apara in continuare si ca este avuta in vedere vanzarea titlului, in cadrul procesului de recuperare a prejudiciului.