O asociatie a jurnalistilor din Mexic a cerut guvernului mexican sa inceapa operatiunile de salvare a patru jurnalisti luati ostatici de catre un cartel de droguri, relateaza CNN. Jurnalistii au fost rapiti, luni, in regiunea Laguna, situata intre statele Durango si Coahuila, se arata intr-un comunicat de presa emis de Comisia Nationala pentru Drepturile Omului din Mexic. Banda de traficanti de droguri nu a fost inca identificata.

Statele Durango si Coahuila s-au aflat in atentia presei mexicane, in ultimele zile, din cauza arestarii directorului inchisorii locale, Margarita Rojas Rodriguez, care este acuzata de inchirierea detinutilor pe timpul noptii, pentru a comite asasinate. Detinutii au primit permisiunea de a utiliza vehiculele si armele centrului de detentie si ulterior, de a se intoarce in inchisoare dupa comiterea crimelor, a declarat Ricardo Najer, un purtator de cuvant al biroului procurorului general, care ancheteaza cazul.

Detinutii sunt acuzati de uciderea in masa a 17 persoane, saptamana trecuta la o petrecere in apropierea orasului Torreon, din Coahuila. Inchisoarea se afla chiar la frontierea celor doua state, situate in centrul Mexicului.