VIDEO Emil Boc: Scaderea economica in 2010 va fi mai mare decat s-a anticipat. Redresarea economiei, asteptata in 2011

48hFoto: Colaj foto

Economia Romaniei va scadea, in 2010, mai mult decat s-a anticipat, din cauza deciziei Curtii Constitutionale, care a condus la majorarea TVA, a inundatiilor si a contextului economic international, a declarat, duminica, premierul Emil Boc, citat de Mediafax, la finalul videoconferintei cu prefectii. Primul ministru spune ca redresarea economica este anticipata pentru anul viitor.

Corespondenta de la Shanghai / De ce nu a fost presedintele Basescu la Shanghai si a tinut Elena Udrea sa lanseze aici brandul de tara?

Sunt cele doua intrebari carora nu le-am gasit raspuns fiind aici, la Shanghai, pentru ca explicatiile - venite de la cei doi ministri prezenti aici, Baconschi si Udrea - nu se sustin deloc. Sau nu sunt convingatoare. Ocazia de a intalni mediul de afaceri chinez justifica orice cheltuiala pentru presedinte, iar lansarea unui brand pe o piata mare, e adevarat, dar pe care nu ai vizat-o in analiza si ai caror turisti ajung cu greu in Romania, e o tampenie si o cheltuiala inutila.

VIDEO "Logo-ul nu poate ramane asa, cu frunza aceea. Dar diferentele nu vor fi mari: platforma de brand e foarte bine facuta"

"E mai bine ca bloggerii au atras atentia despre acea frunza acum, nu peste sase luni, cand dezastrul ar fi fost mult mai grav", cred Victor Dobre si Peter Jansen, reprezentantii unor organizatii ale industriei de comunicare ce au consultat Ministerul in procesul pentru realizarea brandului turistic. "Frunza mult discutata clar ca a aparut acolo nu din vina specialistilor de branding ai THR sau a Ministerului Turismului, ci pur si simplu la inspiratia unui art director. Prost este ca tot procesul s-a desfasurat contra timp", spune Victor Dobre intr-un interviu in studioul HotNews.ro. Cand ar fi trebuit sa inceapa comunicarea turismului romanesc folosind noul brand? "Ieri."

Raspunsul consortiului THR-TNS in scandalul brandului de tara: Similitudinea e remarcabila, dar absolut accidentala si neintentionata

Consortiul THR-TNS recunoaste, in raspunsul inaintat Ministerului Turismului, remarcabila "similitudine" a brandului de tara cu un logo distribuit pe internet, dar sustine ca aceasta asemanare "este absolut accidentala si neintentionata, o consecinta a doua procese creative complet diferite si nerelationate".

VIDEO ARHIVA Mirela Oprisor, premiul pentru cea mai buna actrita la Sarajevo

Mirela Oprisor a castigat sambata premiul pentru Cea mai buna actrita, in cadrul celui de-al 16-lea Festival de Film de la Sarajevo. Actrita romanca a fost recompensata pentru prestatia sa in filmul "Marti, dupa Craciun", regizat de Radu Muntean. Presedintele juriului din acest an a fost regizorul roman Cristi Puiu.​

AUDIO Cristian Preda: Trebuie luata in calcul varianta Guvern PSD-PNL din toamna, cu PDL in opozitie, daca va esua alt aranjament

Europarlamentarul PDL Cristian Preda a declarat, pentru HotNews.ro, ca varianta unei remanieri in toamna "pare o operatiune sortita esecului" si ca seful statului are, in aceste conditii, fie varianta cooptarii la guvernare a PSD sau PNL, fie "trecerea PDL in opozitie". Preda a scris, vineri, pe blogul sau, ca ultimele sondaje, care indica prabusirea PDL sub 15% si un scor de aproape 40% pentru PSD, incurajeaza partidul lui Victor Ponta. "Daca schimbarea actualului guvern nu va tine seama de aceasta schimbare majora in opinie, PSD va fi ajutat sa ocupe din nou pozitia hegemonica pe care a avut-o in sistemul politic intre 2000 si 2004", mai spune Preda.

NOTA: Ai ratat un articol important de pe HotNews.ro? Vrei sa recitesti un articol? Prin aceasta rubrica va supunem atentiei cele mai importante articole din zilele anterioare