Cantaretul de muzica hip hop Wyclef Jean a confirmat miercuri ca intentioneaza sa candideze pentru presedintia statutului Haiti, informeaza New York Times. Artistul de origine haitiana, in varsta de 40 de ani, si-a parasit tara la varsta de 9 si s-a mutat in Brooklyn, SUA.

Wyclef Jean beneficiaza de suportul populatieiFoto: Reuters

Wyclef Jean a declarat miercuri intr-un interviu ca se simte constrans de situatia grava din Haiti sa-si intrerupa viata ca muzician si sa incerce sa candideze la alegerile de pe 28 noiembrie.

"Fie poti sa traiesti incercand sa faci ceva, fie sa mori nefacand nimic", a mentionat el, adaugand ca nu-si doreste sa ramana in istorie ca "cineva care, dupa incidentele devastatoare prin care a trecut tara pe care sustine ca o iubeste atat de mult, a continuat doar sa cante". Wyclef Jean si-a descris dorinta de a candida ca pe o "chemare".

Cu toate ca artistul nu si-a anuntat inca oficial candidatura in Haiti, tara este deja foarte nerabdatoare dupa ce a auzit de zvonurile conform carora Wyclef Jean va candida in noiembrie. Scepticii indica faptul ca ii lipseste experienta politica si ca tara sa de resedinta in ultimele trei decade a fost Statele Unite ale Americii, insa tentativa sa de a candida este vazuta in Haiti ca un fenomen intrigant care ar putea ridica interesul national si international in privinta alegerilor.