China isi va mentine cooperarea comerciala cu Iranul. Vicepremierul chinez Li Keqiang i-a spus ministrului iranian al petrolului, aflat in vizita in China, ca Beijingul va continua sa desfasoare comert cu Teheranul in virtutea proiectelor existente, desi Statele Unite i-au cerut sa introduca sanctiuni, scrie Reuters. "Iranul este un important partener comercial al Chinei in zona Asiei de vest si Africii de nord, fiind unul dintre cei mai importanti furnizori de petrol ai tarii. China este dispusa sa colaboreze cu Iranul si sa mentina deschis dialogul in problemele internationale, cu scopul mentinerii pacii atat in regiune, cat si la nivel global", a afirmat Li, citat de televiziunea de stat de la Beijing.

Presa in DiagonalaFoto: Colaj foto

Google, acuzat ca incalca principiul neutralitatii pe Internet. Gigantul on-line Google a fost acuzat de incalcarea uneia dintre cele mai importante legi ale Internetului, principiul neutralitatii, conform caruia toata lumea are acces egal la informatie. Criticii se tem ca, impreuna cu firma americana de telecomunicatii Verizon, Google a creionat un plan pentru "impartirea" Internetului si alocarea performantelor de varf doar celor care platesc cel mai mult. Unele voci considera ca un asemenea scenariu ar putea insemna inceputul sfarsitului pentru internetul pe care il cunoastem, insa Google afirma ca accesul discriminatoriu este permis in anumite cazuri. Gigi Sohn, presedintele Public Knowledge, un grup care militeaza pentru respectarea drepturilor digitale, a afirmat ca "afacerea dintre Google si Verizon cu privire la gestionarea traficului pe internet este regretabila. Soarta internetului reprezinta o problema mult prea mare pentru a fi decisa de negocierile dintre doua companii". Integral in The Telegraph.

81 de morti in urma unui val de violente izbucnit in Karachi. 81 de persoane au murit pana vineri in valul de violente ce a cuprins orasul Karachi din sudul Pakistanului, izbucnit in urma uciderii unui oficial din sudul tarii. Numarul ranitilor este de asemenea in crestere, ajungand la 178, conform politiei locale. Syed Raza Haider, un lider al partidului MQM, a fost impuscat in seara de luni intr-o moschee din Karachi, in timp ce participa la inmormantarea unei rude. Moartea politicianului a declansat un val de violente etnice si politice in oras, multimile incendiind mai multe vehicule si tragand focuri de arma, scrie CNN.

50 de muncitori, prinsi intr-o mina de aur din China. Din cauza unui incendiu, 50 de muncitori au fost prinsi in mina de aur in care lucrau, situata in provincia chineza Shandong, conform agentiei de stat Xinhua. Nu se stie daca vreunul dintre mineri a fost ucis in incendiul cauzat, conform unei investigatii preliminare, de o scanteie la un cablu subteran. Alti 200 de muncitori au reusit sa iasa din mina dupa ce flacarile au izbucnit, scrie CNN.

Seful Hewlett-Packard a demisionat in mijlocul unui scandal de hartuire sexuala. Directorul executiv al companiei Hewlett-Packard, Mark Hurd, si-a dat vineri demisia, in mijlocul unor investigatii asupra acuzatiilor de hartuire sexuala formulate asupra sa, scrie AFP. Conform companiei, Hurd a luat aceasta decizie dupa cosultari cu consiliul director al companiei. Fostul director a fost acuzat de incalcarea politicii HP cu privire la hartuirea sexuala, iar comisia de investigatii a decis ca actiunile sale nu au respectat standardele de conduita profesionala ale companiei.

Carla Bruni a primit invitatia de a aparea in serialul CSI. Producatorii CSI i-au adresat primei doamne a Frantei invitatia de a accepta un rol in film, dupa ce Carla Bruni s-a declarat un fan impatimit al serialului american. Echipa de productie a CSI doreste sa faca un film pentru televiziune in Paris, lung de doua ore. Criticii sustin insa ca doamna Bruni-Sarkozy nu reprezinta o alegere inspirata si argumenteaza acest punct de vedere amintind ca sotiei presedintelui francez i-au trebuit 35 de duble pentru a reusi sa interpreteze o scena extrem de simpla in ultimul film al lui Woody Allen, "Midnight in Paris". Integral in The Telegraph.