Presedintele Bancii Mondiale, Robert Zoellick, a vizitat luni cartierul de tigani din capitala Bulgariei, Fakulteta, pentru a intalni membrii acestei comunitati, ne informeaza Novinite.

Zoellick, aflat intr-o vizita oficiala in Bulgaria in aceasta perioada, a fost insotit in vizita cartierului de tigani de catre ministrul educatiei Sergey Ignatov, ministrul protectiei sociale Totyu Mladenov si primarul Sofiei Yordanka Fandakova.

Presedintele Bancii Mondiale s-a intalnit cu reprezentantii fundatiei pentru tigani Romani Baht, precum si cu locuitorii cartierului Fakulteta, care au avut prilejul de a-si face cunoscute problemele.

Printre subiectele discutate s-au numarat problema educatiei in cadrul comunitatii tiganesti, a locuintelor, problema legata de infrastructura deficitara a cartierului, precum si cea referitoare la rata somajului.

1500 de elevi invata in cartierul de tigani din Sofia, insa oficialitatile locale reclama o calitate mai buna a educatiei si solicita distribuirea elevilor de etnie tiganeasca in scolile din celelalte cartiere ale Sofiei.

Primarul Sofiei Yordanka Fandakova si-a exprimat sprijinul pentru initiativa de sprijinire a tiganilor cu materialele necesare pentru a-si construi propriile case, cu conditia ca acestia sa realizeze ei insisi constructiile.