INTERVIU Matei Visniec despre tiganii romani din Franta: Buba s-a spart! Nu mai poate fi inabusita cu fraze corecte din punct de vedere politic.

48h pe HNFoto: Colaj foto

Matei Visniec, dramaturg roman care traieste in Franta, povesteste intr-un interviu pentru HotNews.ro cum sunt perceputi romii din Romania in comparatie cu cei de alte origini si cum "le cade fata" unora dintre interlocutorii carora le spune ca e roman. Vezi in articol cum comenteaza Matei Visniec controversata campanie a presedintelui Frantei, Nicolas Sarkozy, care urmareste evacuarea taberelor ilegale de romi aflate pe teritoriul national. * Visniec: Romii din Romania sunt atit de vizibili pe teritoriul delicventei in Franta, incepind cu cea marunta si terminind cu unele forme grave, incit pina si tiganii francezi, les gitans sau les gens de voyage, cum li se spune, incep sa se plinga si cer sa nu fie confundati cu romii din Romania sau Bulgaria.

VIDEO Traian Basescu: Eu ma simt bine in tara mea...Cat timp o sa ne injuram tara in fiecare zi o sa avem o problema.

Presedintele Traian Basescu a avut, marti, la Doljesti, o discutie in contradictoriu cu unul dintre reprezentantii mass-media locale cu privire la afirmatia sa, dintr-o emisiune televizata, potrivit careia Romania ar fi "o tara de mana a doua". "Eu ma simt bine in tara mea. Cand toti o sa fim indragostiti de tara noastra, vom fi o tara care are sanse de progres. Cat timp o sa ne injuram tara in fiecare zi o sa avem o problema", a afirmat Traian Basescu.

Ce vrea opozitia unita in biroul lui Dan Voiculescu.

Opozitia PSD-PNL-PC a strans randurile si a discutat, luni, in cabinetul senatorului Dan Voiculescu, despre strategia parlamentara: amendarea ordonantelor Guvernului si introducerea motiunii de cenzura. Surse participante la sedinta au declarat pentru Hotnews.ro ca Dan Voiculescu a initiat demersul de a reuni partidele din opozitie pentru a-i impaca pe Victor Ponta si Crin Antonescu, care s-au atacat in ultimele saptamani in declaratii publice. La intalnire s-a discutat despre o strategie comuna PSD-PNL-PC de a debarca Guvernul Boc prin motiune de cenzura.

Autorul accidentului de la Caransebes avea o alcoolemie de peste 2 la mie. "Pur si simplu m-am pierdut" .

Tanarul care a accidentat patru persoane duminica la Caransebes, dupa ce a intrat cu masina pe pista unui concurs de motociclism, avea o alcoolemie de peste 2 la mie, potrivit Politiei Judetene Caras-Severin, citata de Mediafax. Acesta a declarat ca nu a vrut sa faca rau nimanui. "IML Timisoara a anuntat rezultatele pentru cele doua probe biologice recoltate. La prima proba rezultatul a fost de 2,35 miligrame la mie alcool pur in sange, iar la cea de-a doua proba 2,10 la mie. Nu au fost depistate urme de droguri", a spus Ancuta Carbunaru, purtatorul de cuvant al Politiei Judetene Caras-Severin.

Si-ar dona miliardarii romani jumatate din avere in scopuri caritabile, dupa modelul Rockefeller si Bloomberg? Vezi in articol cum raspund Sorin Ovidiu Vantu, Ovidiu Tender, Ioan Niculae, Dan Voiculescu, Gigi Becali si Elan Schwartzenberg

Pornind de stirea potrivit careia "David Rockefeller, Michael Bloomberg si alti 32 de miliardari americani au anuntat ca-si doneaza jumatate din averi in scopuri caritabile", HotNews.ro a incercat sa afle cum se raporteaza miliardarii romani la ideea lansata in Statele Unite. Le-am adresat doua intrebari: cum vad ei decizia celor 32 de miliardari americani si daca si-ar dona 50% din avere in scopuri caritabile. Vezi cum a acceptat SOV sa-i publicam si declaratia off, si pe cea on the record "pentru a ilustra discursul dublu care se practica in Romania".

AUDIO VIDEO Teoria lui Vosganian despre Fondul Monetar International: Nu inteleg, de ce Fondul ar trebui sa fie marca Occidentului? Vezi in articol de ce cred liberalii ca FMI lauda Guvernul Boc

"Eu m-am convins abia la ultima intalnire, ca de fapt obiectivul FMI este sa duca Romania catre un nou imprumut. FMI lauda acest guvern natang, accepta toate revizuirile negative, tot timpul ne incurajeaza cu perspective pozitive care dupa o luna falimenteza", a declarat vicepresedintele PNL, Varujan Vosganian. Liderii liberali au criticat tot mai apasat acordul cu FMI. Crin Antonescu a spus ca reprezentantii Fondului recita o poezie iar Horia Uioreanu a declarat joi ca Jeffrey Franks "s-a comportat in ultimele zile, cel putin la nivel declarativ, ca un adevarat premier" si ca, in acest fel, ar fi mai bine sa conduca el guvernul.