Guvernul Chinei investigheaza, in prezent, o serie de rapoarte potrivit carora un brand de lapte praf pentru sugari cauzeaza cresterea prematura a sanilor. Specialistii chinezi suspecteaza ca un hormon prezent in laptele praf produs de Synutra International a provocat numeroase cazuri de pubertate precoce, in provincia Hubei, informeaza BBC. Cel putin trei sugari au fost gasiti cu niveluri anormale de hormoni, estradiol si prolactina, care stimuleaza productia de lapte matern, potrivit Health Times.

Compania Synutra International, anchetata de autoritatile chinezeFoto: Synutra International

Firma chineza a negat acuzatiile, afirmand ca produsele sale nu sunt viciate. Presedintele companiei Synutra International, Zhang Liang, a declarat ca nu exista "nici o dovada stiintifica" pentru a sustine afirmatia potrivit careia produsele sale sunt responsabile pentru aceste cazuri.

"In timp ce oferim simpatia noastra oricarei familii care se confrunta cu probleme de sanatate, credem cu tarie ca produsele noastre nu sunt implicate in afirmatiile facute recent si simtim ca acest eveniment mass-media va trece," a spus Liang intr-o declaratie de presa.

Probleme de siguranta alimentara care implica lapte praf si alte produse lactate au alarmat consumatorii chinezi in ultimii ani. In urma cu doi ani, urme de melamina au fost gasite in produsele lactate a 22 de firme din China. Substanta, care creste artificial nivelul proteinelor din produsele care o contin, a ucis sase copii in China in urma cu doi ani, iar 300.000 au fost intoxicati.